1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İstanbul’un Hangi İlçelerine AVM Yatırımı Yapılabilir?

Alışveriş merkezlerinin (AVM) Türkiye’deki sayısının yeterli olup olmadığı hep bir tartışma konusudur. Şu an itibariyle Türkiye’de faaliyet gösteren 272 tane AVM var

Birkaç yıl içinde açılmayı bekleyen de 50’ye yakın AVM olduğunu düşünüldüğünde, sayı çok gibi gelebilir. Ancak yapılan araştırmalara göre AVM yoğunluğu belirli semtlere odaklanmış durumda. KDM Danışmanlık tarafından İstanbul özelinde yapılan yoğunluk araştırmasında AVM yatırımı yapılabilecek ilçeler tespit edilmiş. Bakırköy yoğunlukta lider ilçe olurken, Bakırköy’ü Beylikdüzü, Bayrampaşa ve Büyükçekmece izliyor. Potansiyel yatırım yapılabilecek ilçeler ise fazlaca. Örneğin Çatalca’da hiç AVM yok. Yine Gaziosmanpaşa, Şile, Kağıthane, Sultanbeyli, Tuzla, Amavutköy, Sultangazi ve Adalar hiç AVM’si bulunmayan ilçeler. Bugünlerde birçok yatırımcının Gaziosmanpaşa’da AVM yatırım projesi var. Peki “Bu ilçelerde AVM’ler iş yapar mı” diye sorduğumuzda birçok danışman bunun cevabını net olarak veremiyor. AVM’nin müşteri potansiyeli salt çevredeki konut yoğunluğuna bağlanmamak diye düşünüyoruz. Buna örnek olarak ise Beylikdüzü’nde peş peşe açılan AVM’lerin iki yıl önce birçoğunun kapanmasını verebiliriz.

Adalar, alışveriş merkezi, Amavutköy, avm yatırımı, Bakırköy, Bayrampaşa, beylikdüzü, Çatalca, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Kdm Danışmanlık, Murat İzci, Şile, Sultanbeyli, Sultangazi, türkiyedeki avm sayısı, Tuzla

KDM Kiralama Danışmanlık Merkezi Genel Müdürü Murat İzci, şu an İstanbul’da çok fazla AVM var gibi göründüğünü ancak bunun bazı lokasyonlarda toplandığını söylüyor. İzci, AVM’lerle ilgili bir tabela sıkıntısının da olduğu sözlerine ekliyor. İzci’ye göre 2 bin metrekarelik bir merkez de AVM tabelası koyuyor, 100 bin metrekarelik bir AVM de… İzci, belli lokasyonlardaki yoğunlaşmanın önüne geçilmesi gerektiğini belirterek, “Yeni yatırımların kanunlarla mutlaka iyi incelenmesi gerekiyor” diyor.

Ekonomist

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Yeni Yatırım Trendi Ufak Tarım Arazisi

Son dakika haberlere göre, bu yılın başından itibaren artan arsa yatırımları, yönünü tarım arazisine çevirdi. …