1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İstanbul’un Çehresi Değişiyor!

Marmaray Projesi devreye girdikten sonra Suriçi olarak bilinen eski İstanbul’un çehresi büyük ölçüde değişecek. Bu çerçevede, Yedikule-Sirkeci arasındaki tren hattı kaldırılacak, yerine bisiklet yolları ile yürüyüş yolları inşa edilecek

İstanbul’da tarihi dokuyu korumak amacıyla yapılan çalışmalarda pilot bölge olan Samatya’nın bir turizm bölgesi olması amacıyla yapılanları aktarmak üzere dün düzenlenen toplantıda Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, 2013 sonrası Suriçi olarak kabul edilen bölgede büyük değişiklikler olacağının sinyalini verdi. Marmaray’ın planlandığı gibi 29 Ekim 2013’te devreye girmesinin ardından Yedikule ile Sirkeci arasındaki banliyö hattının iptal edilmesi ve yerine yürüyüş yolları yapılması planlanıyor.

Tarihi dokuyu korumak amacıyla 450 farklı projeye 110 milyon TL harcandığını belirten Fatih Belediye Başkanı Demir, rönevasyon çalışmaları ile birlikte eski İstanbul’un daha çok turist çeken bir yer haline dönüşeceğini vurguladı.

Samatya’da yapılan çalışmalarla birlikte esnafın cirolarında yüzde 70’lere varan oranda artışlar olduğuna dikkat çeken Demir, diğer projelerin de devreye girmesi ile birlikte lokasyonda ticaretin önemli ölçüde artacağını söyledi.

Kültürel etkinlikler olacak
Sultanahmet’in giderek daha sıkışık bir bölge halini aldığını söyleyen Mustafa Demir, bu yıl Sultanahmet’te yalnızca kültürel etkinlikler düzenleyeceklerini ifade ederek Beyazıt’ın yanı sıra Süleymaniye’de de Ramazan etkinlikleri düzenleyeceklerini ifade etti. Demir, “Sultanahmet’te kültürel etkinlikler olacak, Beyazıt’ta da sahne kurulacak. Ayrıca bu yıl Ramazan etkinliklerini Süleymaniye’ye de taşımayı istiyoruz. Süleymaniye Ramazan’da insanların gelip dinlenebildiği bir mekna dönüşecek” diye konuştu.

Yücel: Samatya turizm merkezine dönüşüyor
Samatya’daki dönüşüme destek veren Turizm Araştırmaları Derneği (TURAD) Başkanı, Turizm eski Bakanı Bahattin Yücel de geçen yıl başladıkları çalışmalara bu yıl yeni etkinliklerle devam edeceklerini söyledi. Samatya’yı turizme kazandırma çalışmaları kapsamında birçok ünlü sanatçının “Samatya müzik, zil ve caz festivali” çatısı altında hayranlarıyla buluşacağını ifade eden Yücel, belediyenin katkıları ile bölgedeki 53 binanın cephelerinin orijinaline uygun olarak yenileneceğini belirtti. Yücel, bu yıl 29 Haziran-1 Temmuz arasında yapılacak festivale Leman Sam, Arto Tunçboyacıyan ve Kerem Görsev gibi sanatçıların da destek vereceğini söyledi. Samatya’yı tanıtmak için 10 bin kitap bastırıldığını belirten Yücel ayrıca 1623’ten bu yana Samatya’da yaptığı zillerle tanınan Zilciyan Ailesi’ne ait evin de restore edilmesini planladıklarını belirtti. Dünyada pek çok ünlü müzik grubunun kullandığı zillerin ilk doğduğu yerde şu an bir çamaşırhane bulunuyor. İstanbul’un turizm açısından gelirini artırabilmesi için yeni çekim merkezlerine ihtiyacı olduğunu kaydeden Yücel, Samatya’da yaptıkları çalışmanın bir benzerini Kadıköy Tarihi Çarşısı için de yapacaklarını açıkladı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de şu ana kadar Samatya Meydanı’nı düzenleme çalışmalarına 600 bin lira aktardıklarını söyledi. Demir, bir şehri tanıtmada en büyük etkenlerden olan mimari, musiki ve mutfak üçlüsünün Samatya ’da her rengiyle bulunduğuna işaret etti.

TÜGİK, Erdoğan’ı dinledi 35 bin kişiye istihdam sağladı
TÜRKİYE Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK), “İstihdamı Artırma Projesi” kapsamında Mayıs 2010 yılında başlattığı çalışma sonucunda 34 bin 956 kişiye iş imkanı sağladı. TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, “Projeye başladığımızda öngördüğümüz rakam 26 bindi. Bugün açıklamaktan büyük mutluluk duyuyorum ki hedefimizi yüzde 30 oranında aşarak son 1 yılda 35 bin kişiye ek istihdam yarattık. Tüm derneklerimize ve üyelerimize ülkemiz ekonomisine sağladıkları bu yeni istihdam için teşekkür ediyorum” dedi. Güral’ın verdiği bilgiye göre, TÜGİK üyesi yaklaşık 7 bin genç işadamının her biri 5 kişiye iş imkanı sağladı. İç Anadolu Bölgesi ve Marmara Bölgesi’ndeki üyeler en fazla istihdamı sağlayanlar oldu. TÜGİK’in faaliyetlerine de değinen Güral;“7-8 Ekim 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek bir çalıştay planlıyoruz. Bu çalıştayda 1.000’e yakın üyemiz, ikili görüşmelerle ticari fikir alışverişinde bulunabilecek. Bu çalıştayın sonunda üyeler arasında oluşacak ticari işlem hacminin 1 milyar lirayı bulması öngörülmektedir” dedi.

Vatan

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Su yalıtımı olmayan bina içten içe çürüyor – İzoder 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 25. Yılında Uyardı

Su yalıtımı olmayan bina içten içe çürüyor Çeyrek asır önce hepimizi derinden sarsan 17 Ağustos …