1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İstanbul’da Plajlara Giriş Ücreti Ne Kadar?

Sadece bir mavi bayraklı plajın bulunduğu İstanbul’un sahillerinde hareketlilik başladı. Buna göre, Sarıyer’de yer alan birçok işletmede kişi başı giriş ücreti 150 TL ile 350 TL arasında değişirken, Heybeliada’da ise bu ücret özellikle hafta sonunda 560 TL’yi buldu. Büyükada’da yer alan tesis ise hafta sonu kişi başı giriş fiyatını 300 TL olarak belirledi.

İstanbul’da yaz sezonuyla birlikte plaj ve sahillerde hareketlilik başladı.

Sıcak havalarda denize girmek isteyenler özellikle Şile, Sarıyer, Büyükçekmece, Bakırköy, Adalar ve Silivri gibi noktaları tercih ediyor.

İlçelerde ücretsiz halk plajlarının yanı sıra, ücretli plaj tesisleri de denize girmek isteyenlere şezlong, şemsiye ve ekstra aktivitelerle birlikte hizmet sunuyor.

Ücretli plaj tesislerinde, giriş ücretlerinin ise ilçeden ilçeye ve hafta içi ve hafta sonu olarak değiştiği öğrenildi.

Tesislerin, büyük bir kısmında giriş ücreti kapsamında, yalnızca şemsiye ve şezlong hizmeti verildiği, bir kısmında ise ücrete otoparkın da dahil olduğu görüldü.

Bazı vatandaşlar da, özel plaj tesislerinin belirlediği giriş fiyatlarından şikayetçi olduğunu aktardı.

Şile’de birçok tesiste, hafta içi giriş ücreti kişi başı 150-400 TL, hafta sonu 300-400 TL arasında değişirken, Silivri’de ücretler hafta içi ve hafta sonu 250-300 TL’yi, Büyükada’da hafta içi 150-300, hafta sonu ise 150-450 TL aralığını buldu. Heybeliada’da ise plajlara giriş ücreti hafta içi 300-480 TL, hafta sonu ise 400-560 TL ile ortalama açısından en yüksek ücretler olarak öne çıktı. Birçok işletmenin ise Kurban Bayramı’nda da hafta sonu tarifesi uygulayacağı öğrenildi.

Büyükada’da plaj fiyatlarını yüksek bulduğunu belirten bir turist ise, “Gerçekten çok pahalı. Gelen insanlar için fiyatların biraz daha düşürülmesi gerektiğine inanıyorum. Bence, 100 TL ya da 50 TL. Ben Türk değilim ama fiyatlar benim için de pahalı.” değerlendirmesinde bulundu.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Konutta Reel Fiyat Düşüşü Sürüyor

Sahibinden ve BETAM’ın hazırladığı konut sektörü değerlendirme raporuna göre ülke genelindeki reel konut fiyatları 2023 …