1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İstanbul’da Konut Sayısı 2023’e Kadar 5,2 Milyon Olacak!

İstanbul, son yıllarda geliştirilen birbirinden iddialı inşaat projelerin merkezlerinden biri haline geldi. Kentte bu gelişimi gören Eva Gayrimenkul Değerleme, sektörde bir ilki gerçekleştirerek 2011 İstanbul Konut Sektörü Pazar Araştırma Raporu’nu yayınladı.

Rapor için yapılan araştırma için İstanbul’daki 400’ün üzerindeki proje ve 290 bin konut incelendi. Temel olarak İstanbul konut piyasasının bugün geldiği nokta ile önümüzdeki 5, 10, 15 yıllık perspertifte kentte hangi bölgelerin gelişeceği ve gelişme potansiyeli taşıdığı analiz edildi. Raporda bu sonuçlara hangi dayanaklarla ulaşıldığı da yer aldı.

288 BİN KONUT İNŞAATI SÜRÜYOR
Eva Gayrimenkul Değerleme’nin raporuna göre İstanbul’un Anadolu Yakası’nda inşaatı devam eden 56 bin konut varken Avrupa Yakası’nda bu sayının 232 bine çıktığı görülüyor. 2023 yılında ise İstanbul’daki toplam konut sayısının 5.2 milyona çıkacağı hesaplanıyor. Raporda, önümüzdeki 12 yılda ise sadece nüfus artışından kaynaklı konut ihtiyacının 900 bine ulaşacağı da ifade ediliyor. Araştırma sonuçlarına göre önümüzdeki 5 yılda markalı konut projeleriyle 175 bin konut piyasaya sunulacak. Bu rakam, nüfus artışından kaynaklı konut ihtiyacının sadece yüzde 20’sini karşılayabiliyor.

KONUT ALICILARININ GÖZDESİ HALA MERKEZ İLÇELER
Yoğunluk, trafik, güvenlik, hava ve gürültü kirliliği gibi unsurlar kent merkezinde yaşam şartlarını her ne kadar zorlaştırıyor olsa da çalışma alanlarına ve sosyokültürel donatılara yakınlığı nedeniyle merkez ilçeler hala konut alıcılarının gözdesi.

Yapımı devam eden Kuzey Marmara Otoyolu, Karayolu Tüp Geçişi, Marmaray, yeni köprü ve havaalanı gibi ulaşım projelerinin de kent çeperlerindeki konut alanlarının şekillenmesinde önemli etkisi var. Raporda, önümüzdeki dönemde bazı bölgelere ‘ulaşımsal erişebilebilirlik’ sorununun aşılmasıyla bugün tercih edilmeyen birçok bölgenin tercih sebebi olacağı da vurgulanıyor.

Anadolu Yakası’nda Kartal-Maltepe, Tuzla, Avrupa Yakası’nda ise Ayazağa-Maslak-Darüşşafaka, Esenyurt-Beylikdüzü, Halkalı, Başakşehir-Kayabaşı ve Ispartakule-Bahçeşehir bölgelerinin konut arzında öne çıkacak akslar olduğu da raporda yer alıyor.

Bu bölgeler aynı zamanda doygunluk riskini de barındırıyor. Yatırım planları yapanların bu detayı göz önünde bulundurması öneriliyor.

Değerlenme vaat eden bölgeler nerede?
Araştırma raporunda, kentte potansiyel konut gelişim bölgeleri analiz edilerek gelecek vaat eden bölgeler de yer alıyor. Buna göre, değerlenme vaat eden bölgeler şöyle:

Kemerburgaz-Göktürk, Zekeriyaköy, Zeytinburnu, Kağıthane, Sultançiftliği-Habipler, Gazimahallesi-Küçükköy, Çekmeköy-Taşdelen-Sancaktepe, Göztepe, Maltepe’nin diğer ilçelere göre daha hızlı gelişeceği ve değerleneceğini söylemenin mümkün olduğu belirtiliyor.

Riva-Poyrazköy-Beykoz, Akfirat-Tepeören, Başakşehir-Küçükçekmece, Çatalca Merkez, Kayabaşı, Altınşehir-Ispartakule, Orhanlı, Sahintepe-Güvercintepe daha avantajlı olacağı, üçüncü 5 yılda ise kentin daha uzak noktalarında yer alan Şile, Ağva ve Silivri’nin değer kazanacağı öngörülüyor.

Posta

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Su yalıtımı olmayan bina içten içe çürüyor – İzoder 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 25. Yılında Uyardı

Su yalıtımı olmayan bina içten içe çürüyor Çeyrek asır önce hepimizi derinden sarsan 17 Ağustos …