1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İstanbul’da Belediyeler Kentsel Dönüşüm İçin Düğmeye Bastı!

Önümüzdeki günlerde yasalaşması beklenen kentsel dönüşümle ilgili tasarı için İstanbul’daki belediyeler hazırlıklarını sürdürüyor

Kanun çıkınca İstanbul’un farklı ilçelerinde toplam 2 milyon konutluk dönüşüm projesinin başlatılması hedefleniyor. Dönüşümün İstanbul’a maliyeti 100 milyar dolar olacak

2023 yılına yetiştirilecek

Meclis’te görüşülen Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Tasarısı’nın önümüzdeki günlerde yasalaşması bekleniyor. Kentsel dönüşüm yasasmda sona gelinirken gecekondu ve kaçak yapüaşma sorunları ile boğuşan İstanbul’da belediyeler de kentsel dönüşüme ilişkin hazırlıklarına son sürat devam ediyor. Dönüşümün ilk ayağmm İstanbul’dan başlaması planlanıyor. Yeni İstanbul’un dönüşümü ‘Kanal İstanbul ve iki Şehir Projesi’ ile eş zamanlı olarak ilerleyerek, 2023’e yetiştirilmeye çalışılacak.

Maliyet 400 milyar dolar

Söz konusu projenin maliyetinin İstanbul için 100 milyar dolar, Türkiye geneli için ise 400 milyar doları bulması bekleniyor. Türkiye genelinde 500 bin konutun dönüşüme tabi tutulacağı düşünülürken, yasa ile birlikte İstanbul’daki birçok bölge de kentsel dönüşüme ev sahipliği yapacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, geçen günlerde afet riski altındaki alanların dönüştürülmesiyle ilgili, “Hangi belediye başarılı olmuşsa oradan başlayacağız. Dönüşümü başlatmak zorundayız” demişti.

Belediyeler yenilemeye çoktan başladı

Ataşehir’de yapı stoğu yaklaşık yüzde 60 yenilenecek. Dönüşüm için öncelikli mahalleler Örnek, Esatpaşa, Mustafa Kemal ve Yeni Çamlıca olacak.

Kartal’da kentsel dönüşüm yerine ‘deprem dönüşüm uygulamalarıyla fırsat üreten, spekülatif ve haksız zenginleşmeleri
önleyici politikalar belirlendi.

Kadıköy’de 30 bin 500 bina stoğu bulunuyor. Bunların 6 bini kaçak ve mühendislik hizmeti almadan yapılmış. Bu yapılar daha çok Fikirtepe, Merdivenköy, Eğitim ve Dumlupınar mahallelerinde bulunuyor.

Çekmeköy’de kentsel dönüşüm bölgesi ayırmaya gerek olmadan, parsel ya da bölge bazında yenilenmeler sağlanıyor.

Esenler Belediyesi 3 noktada kentsel yenileme çalışması başlattı.

Bahçelievler Belediyesi eski yapıların önemli bir bölümünü yıkarak yenilemeye devam ediyor.

Bağcılar’ın tamamının kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğu ifade ediliyor.

Bakırköy Belediyesi vatandaşları oturdukları mahalleden koparmadan yerinde dönüşüm istiyor.

Pendik’te hedef 7 yıl içinde dönüşümün yüzde 80’ini tamamlamak.

Avcılar Belediyesi yaklaşık 550 hektarlık bir alanı ‘kentsel yenileme alanı’ olarak belirledi.

Bayrampaşa’da ‘ada bazlı kentsel dönüşüm’ projesi başladı.

Beşiktaş’ta Ortaköy Dereboyu Caddesi ve Beşiktaş Çarşı daki Ihlamurdere Caddesi ve yakın çevrelerinin zemin . açısından ilçenin en riskli alanları olduğu belirtiliyor. ,

Zeytinburnu’nda 2 bin 295 binanın risk taşıdığı tespit edildi.

Yapı envanteri 3 yıl önce oluşturulan Küçükçekmece, yasa çıktığında ilk başvuran ilçelerden olacak.

Gaziosmanpaşa’nın yüzde 20’si kentsel dönüşüm kapsamında yer alacak.

Güngören’in Tozkoparan Mahallesi, yapılacak proje ile 10 bin konutluk bir kente dönüşecek.

Kağıthane’de binaların yüzde 20’si yenilendi.

POSTA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

İstanbul’da 35 Bin Binada İnceleme: 15 Bini Riskli Çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Afetlere Karşı Dayanıklı İstanbul isimli projesini tanıttı, megakentte 35 …