1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İstanbul’da 94 Bin Kişinin Hayatı Kurtulacak

Kentsel dönüşüm ile İstanbul’daki riskli alanlarda yer alan ve yenilenecek 11 bin 932 yapı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verilerine göre 94 bin kişinin hayatını kurtaracak.

istanbulda-94-bin-kisinin-hayati-kurtulacak

Mega kette 2014 yılı sonuna kadar 100 bine yakın bina yıkılarak yeniden inşa edilecek

İstanbul’da kentsel dönüşüm projelerini hızla hayata geçirmek için 50 kişilik profesyonel bir ekipten oluşan İstanbul Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü birimini kurarak işe başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın araştırmalarına göre İstanbul’da toplam 2 milyona yakın bina yer alıyor.

94 bin kişinin hayatı kurtulacak

İstanbul genelinde riskli alan ilan edilen 6 milyon 323 bin metrekarelik bölgede yer alan 11 bin 932 yapı, bu yıl içerisinde yıkılarak yeniden inşa edilecek. Riskli alan olarak belirlenen bu binaların bulunduğu bölgelerde yaşayanların sayısı ise 94 bin 416 kişiyi bulduğunu söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar “Dönüşümden yararlanacak vatandaşlarımıza bakanlığımız tarafından her ay 600 liralık kira yardımı yapılacak. 2014 sonunda İstanbul’da 100 bin yapıyı yıkılarak, yeniden yapılmasına başlayacağız” dedi. Erdoğan Bayraktar 2023 hedeflerinin ise kentteki yapıların yüzde 50’sinin yıkılıp yeniden yapılması olduğunu da dile getirdi.

İstanbul’daki binaların yüzde 60’ı kaçak

Türkiye genelinde yaklaşık 14 milyon konutun elden geçmesi, bunların 6,5 milyonunun yıkılıp yeniden yapılması gerektiğinin bir kez daha altını çizen Erdoğan Bayraktar, İstanbul’daki yapıların yüzde 40’ının ömrünü tamamladığı belirti. Kentteki yapı stokunun yüzde 60’nın kaçak olduğu yüzde 27’sinin de acil yıkılması gerektiği söyleyen Bakan Bayraktar, “İstanbul’daki binaların sadece yüzde 35’inde deprem sigortası bulunuyor” diyerek Ataşehir, Beylikdüzü ve Halkalı’nın en güvenli yapıların yer aldığı semtler olduğunu kaydetti.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Fahiş Fiyat Artışlarını RADAR’ına Aldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Risk Analizi Değerlendirme ve Araştırma (RADAR) Sistemi, 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş …