1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İntes, Nitelikli İş Gücü Yetiştirilmesiyle İlgili 8. Projesini de Tamamladı

Dünya müteahhitlik sektöründe dünya liderliğini hedefleyen inşaat sanayicileri uluslararası kriterlere uygun yetiştirilen işgücü ile çalışmakta kararlı. Uluslararası alandaki başarılarını nitelikli işgücü ile sürdürülebilir kılmayı hedefleyen İNTES bu yönde hazırladığı 8. projesini de tamamladı.

ANKARA(ANKA) – Dünya müteahhitlik sektöründe dünya liderliğini hedefleyen inşaat sanayicileri uluslararası kriterlere uygun yetiştirilen işgücü ile çalışmakta kararlı. Uluslararası alandaki başarılarını nitelikli işgücü ile sürdürülebilir kılmayı hedefleyen Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) bu yönde hazırladığı 8. projesini de tamamladı.

İNTES’ten yapılan yazılı açıklamaya göre, İNTES’in son olarak Avrupa Birliği destekli yürüttüğü “İnşaat Sektöründe Mesleki Yeterlilik, Sınav ve Belgelendirme” Projesi’nin kapanış toplantısı 18 Eylül 2012 tarihinde Ankara’da yapılacak. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın onur konuğu olarak katılacağı toplantıda İnşaat Sektöründe Mesleki Yeterlilik, Sınav ve Belgelendirme Projesi’nin sonuçları açıklanacak.

Toplantının açılış konuşmalarını İNTES Yönetim Kurulu Başkanı M. Şükrü Koçoğlu, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Bayram Akbaş, Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkanı Muhsin Altun ve Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış yapacak.

-SİSTEM AB YETERLİLİĞİ ÇERÇEVESİNDE KURULUYOR-
İNTES tarafından 22 Mart 2011 tarihinde uygulamaya başlanan “İnşaat Sektöründe Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme” Projesi ile inşaat sektörünün ihtiyaçlarına uygun mesleki donanıma sahip işgücünün yetiştirilmesi amaçlandı. Bu doğrultuda sürdürülebilir bir ölçme-değerlendirme ve belgelendirme sisteminin de oluşturulması hedefi ile yola çıkan İNTES, AB projeleri ile ilgili ilk adımı 2004 yılında attı. AB yeterliliğinde bir sistem oluşturulması için hassasiyet gösteren İNTES, bugüne kadar birbirini tamamlayan 8 ayrı projeyi hayata geçirdi.

İşe eğiticilerin eğitimi ile başlayan İNTES’in “İşsiz Gençler İçin Yeni Ufuklar Projesi: Elektronik Araç Kiti” örnek çalışma olarak Türkiye’den seçilen tek proje olurken, “Türkiye’de Yenilik ve Değişim İçin Sosyal Diyaloğun Güçlendirilmesi Güvenli İnşaat Projesi” bağımsız izleme uzmanları tarafından “en iyi uygulama örneği” seçildi. Yine “Avrupa Birliği’ne Katılım Sürecinde Türk İnşaat Sektörü Projesi” Uygulama Birimi üyelerince sürdürülebilirliği en yüksek proje olarak belirlendi.

-EĞİTİMLİ-YETERLİ ÇALIŞANLAR!-
Uygulamaya alınan 8 projede yarı ve tam zamanlı olmak üzere toplam 178 kişi istihdam edildi. İşe meslek standartlarının geliştirilmesi çalışmaları ile işe başlayan İNTES, inşaat sektörünün öncelikli meslekleri arasında yer alan ahşap kalıpçısından, betonarme demircisine, alçı uygulayıcısından, boyacıya, kaynakçıya kadar farklı mesleklerden; 2 bin 643 kişi üzerinde ölçme değerlendirme yaptı. Toplam 477 işçiye eğitim veren İNTES, ayrıca “Eğiticilerin Eğitimi” programıyla 230 mühendis ve 256 idari kadro personeline eğitim verdi.

Uygulamaya konan 8 ayrı projeden toplam 3 bin 240 kişi faydalandı. Bu süreçte çalışmalarını Mesleki Yeterlilik Kurumu ile paralel yürüten İNTES, sektörün ihtiyaçlarının karşılanması için bugün 55 meslekte standartların belirlenmesi çalışmalarını yürütüyor. Standart çalışmaları tamamlanan 39 meslek Resmi Gazete’de ilan edildi.

-İNTES’İN TAMAMLADIĞI 22 MESLEĞİN ULUSAL YETERLİLİĞİ ONAYLANDI-
Standardı hazırlanan mesleklerin ulusal yeterliliklerini de belirlemek üzere MYK tarafından görevlendirilen İNTES’in tamamladığı 22 mesleğin ulusal yeterliliği onaylandı.

İNTES bu arada çalışmalarının uluslararası boyutunun da olması amacıyla kısa adı İNTES MYM olan Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi’ni kurdu. TÜRKKAK’a akredite olan İNTES MYM tarafından verilen tüm belgelerin uluslararası geçerliliği olacak. (ANKA)

(HGS/HF)

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.