1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

“İnşaat Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri” Tartışıldı!

Adana’da inşaat sektörü, Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin gündeminde görüşülmekte olan 1/5000’lik imar planının, 1/25000’lik plana uygun şekilde ve ivedilikle sonuçlandırılmasını istiyor.

Adana Ticaret Odası, Altyapı Müteahhitleri, Bina İnşaat Müteahhitleri, imar kanunu, İnşaat Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri, mimarlar, Mimarlar Mühendisler Yapı Denetim Firmaları, mühendisler, müteahhitler birliği, yapı denetim firmaları, Yapı Müteahhitleri Derneği

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer, Müteahhitler Birliği Başkanı Sedat Gürsesli, Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Murtaza Kılçık, Bina İnşaat Müteahhitleri Meslek Komitesi Başkanı Hıdır Bahçe, Altyapı Müteahhitleri Meslek Komitesi Başkanı Niyazi Toklu, Mimarlar Mühendisler Yapı Denetim Firmaları Meslek Komitesi Başkanı Halil Avcı ile Yönetim Kurulu Meclis ve Meslek Komitelerinin üyelerinin katılımlarıyla Adana Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen toplantıda, “İnşaat Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri” görüşüldü.

Toplantının ardından hazırlanan bildiriyi açıklayan ATO Başkanı Ali Gizer, Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin gündeminde görüşülmekte olan 1/5000’lik imar planının, 1/25000’lik plana uygun şekilde ve ivedilikle sonuçlandırılmasını beklediklerini kaydetti.

Bir süre önce askıya çıkarılan Seyhan ve Çukurova ilçelerine ait 1/5000 ölçekli imar planlarına; onaylı olan 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı’na aykırı düzenleme yapıldığı gerekçesiyle 700’den fazla itiraz dilekçesi verildiğinin öğrenildiğini bildiren Gizer, “Konuyla ilgili itirazların komisyonlarda görüşülmesine devam edilmektedir. Ancak tüm bu gelişmelere rağmen yasal hak talebinde bulunan mülkiyet sahiplerinin, büyük bir kısmının keyfi uygulama ve kararlarla karşı karşıya kalacaklarından endişeliyiz” dedi.

İmar Kanunu’nun amir hükümlerine aykırı plan düzenlenmesinin mümkün olmadığını ifade eden ATO Başkanı Gizer sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tüm bu yasal yükümlülük ve zorunluluklara rağmen Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin bu yöndeki olumsuz tutumunu devam ettirmesi, yerli ve yabancı yatırımcıların üç yıldır plansız bir şehir durumuna gelen Adana’dan kaçmasına yol açmaktadır. Şehrimizin bugünden yarına daha ne kadar plansızlığın yarattığı bu kaos ortamını yaşayabileceğinin endişesi içerisindeyiz. Yaşanan tüm bu menfi gelişmeler, umutlarını yitirmeyerek bölgemizdeki yapacakları yatırımlar için olumsuzlukların sona ermesini bekleyen iş adamlarımızın da korkulu rüyalar görmelerine neden olmaktadır.”

Gizer, 1/5000’lik imar planının yeniden itirazlara yol açmayacak şekilde çıkarılmaması halinde sürecin uzayıp gideceğini, bölgemizin temel sorunlarından biri olan işsizliğe, binlerce yeni işsiz katılacağını ve bölge ekonomisinde telafisi mümkün olmayan ağır zararlar meydana geleceğini de vurgularken, “Konunun ivedilikle çözümlenmemesi durumunda kamuoyu menfaatlerini korumak açısından yasal platformlarda ne yapılması gerekiyorsa yapılacağını ve bunun takipçisi olacağımızın bilinmesini belirtmek isteriz” diye konuştu.

(İHA)

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Konut Hızlandı, İnşaat Büyüdü

Yıllık ortalama yüzde 5,9 büyüme gerçekleştiren inşaat sektörü, 2014 yılında yüzde 4,5-5 büyüme gerçekleştirdi. Fakat …