Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Yetişener, Türk inşaat malzemesi sanayisinde 2015’e kadar hedefledikleri ortalama yüzde 12 büyümeyi yakalayacaklarını bildirdi.
Yetişener yaptığı yazılı açıklamada, Taksim Gezi Parkı olaylarının iyi değerlendirilmesi gerektiğini, iş adamları olarak her zaman istikrardan yana olduklarını, şiddetin her türlüsüne de karşı durduklarını belirterek, öte yandan ülkede çok sesli, katılımcı, çoğulcu demokrasinin de gelişmesi gerektiğine inandıklarını kaydetti.
Kaliteli inşaat malzemesi üretenler olarak konuya farklı bir açıdan bakılması gerektiğini düşündüklerini vurgulayan Yetişener, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Çevrecilerin ağaca, doğaya sahip çıkması, gençlerde, kamuoyunda farkındalık olması umut vericidir. Halkımızda bu farkındalığın ‘inşaatlarda kaliteli malzeme kullanımı’ konusunda da artması, kamuoyunun bilinçlenmesi gerektiğine inanıyorum. Ülkemizdeki yapıların sağlam, kalıcı ve estetik olması için özellikle kentsel dönüşümün başladığı bu dönemde kaliteli inşaat malzemesi kullanımında da her kesimde farkındalık yaratmalıyız.”
Yetişener, TÜİK tarafından açıklanan birinci çeyrek dönem verilerinin ekonomi çevreleri tarafından beklenenin üstünde olarak yorumlandığına işaret ederek, bu verilerin sektörün gidişinin bir önceki döneme göre istihdamdaki negatif gelişmeye karşın pozitif gelişme yönünde olduğunu gösterdiğini bildirdi.
Sektörün bir önceki çeyrek döneme göre yüzde 5,9 büyümesini pozitif görmekle birlikte sürdürülebilir olmasını önemsediklerini dile getiren Yetişener, iç pazarda en büyük sorunların arasında kentsel dönüşümün yarattığı belirsizlik ve standarda uygun olmayan merdiven altı malzemelerin geldiğini vurguladı.
Yetişener, bu konuda İMSAD olarak çalıştıklarını belirterek, kentsel dönüşümün yarattığı belirsizlik, yenilikçi ürünlerin pazarda rekabet edebilmesi, kalite ve denetim konularında Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla temaslarda bulunduklarını, hem yurt içi hem de yurt dışında 2013’ün sektör için 2012’ye oranla daha olumlu geçeceğini vurguladı.
Türk inşaat malzemesi sanayisinde 2015’e kadar hedefledikleri ortalama yüzde 12 büyümeyi yakalayacaklarını vurgulayan Yetişener, “Gerek istihdama katkısı gerekse cari açığa sağlanan pozitif katkının yanında sektörümüzün ihracattaki liderliği bunu kanıtlayan unsurlardır. Yurt dışı pazarlar konusunda son dönemde İMSAD Başkanı olarak Rusya, Kazakistan ve Katar’da yaptığım olumlu temaslar ve gösterilen ilgiyi Türk inşaat sanayisinin bu bölgelerdeki gücünü artıracağının da bir göstergesi olarak yorumluyorum” dedi.
AA