1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İBB Arsalarını Değerlendirmek İçin GYO Kuracak!

Avrupa’nın önde gelen 20 şehri arasında kira getirisi en yüksek dördüncü şehir İstanbul oldu. Arazinin altın değerinde olduğu İstanbul’da, Büyükşehir Belediyesi de arsalarını satmayıp kendi değerlendirmek için gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi kurmaya karar verdi

Şehrin merkezindeki milyar liralık arsalar İBB GYO’ya devredilecek.İngiliz The Daily Telegraph, Avrupa’da gayrimenkul yatırımı yapılabilecek en uygun 20 şehri belirledi. Liste yapılırken en yüksek fiyatta kira getirecek yerler hesaplandı. Listeye göre, Macaristan’ın başkenti Budapeşte ilk sıraya yerleşti. Makedonya’nın başkenti Üsküp’ün ikinci ve Hollanda’nın başkenti Amsterdam’ın üçüncü sırada olduğu listede İstanbul dördüncü sırada yer aldı. Özellikle son 8 yılda gerçekleştirilen ulaşım, kültür ve spor yatırımları sayesinde birçok uluslararası organizasyonun İstanbul’da yapılması sağlandı. Yerli yabancı birçok şirketin yatırım için arazi aradığı İstanbul’da, büyükşehir belediyesi gayrimenkul yatırımı için yeni bir şirket kurmaya hazırlanıyor.

Binlerce metrekare arazi ve yüzlerce gayrimenkulü bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 26. şirketini Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) adı altında kuracak. İstanbul’da Büyükşehir’in sahip olduğu arsa ve gayrimenkulleri artık satmama konusunda önemli bir karar aldıklarını belirten İBB Başkanı Kadir Topbaş, “Bundan sonra belediye olarak gayrimenkullerimizi satmıyoruz. Gayrimenkul yatırım ortaklığı kuruyoruz. Böylece kentin kendi değerlerini, kenti daha da büyüterek, halka açtığımız zaten halkın da katılımını sağlayacak şekle dönüştürecek bir şey kuruyoruz. Böyle bir şey de çok doğru ve akılcı bir iş. Bu şirketi kurmamızla birlikte birileri tarafından dillendirilen ‘sattınız, birilerine rant sağladınız’ iddialarını da ortadan kaldıracağız.” şeklinde konuştu.

21 Mart 2007’de ihaleye çıkarılarak Sama Dubai Gayrimenkul AŞ tarafından 1 milyar 156 milyon TL ile en yüksek teklifin verilmesine rağmen satışı gerçekleşmeyen Levent’teki İETT arazisini de yeni kurulacak şirket bünyesinde değerlendireceklerini kaydeden Topbaş, “İETT arsasını satmaktan vazgeçtik. O arsayı da bu işin içine koyacağız.” diye konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Fatih Saraçhane’deki merkez bina ile Merter’deki hizmet binaları, Seyrantepe’de inşa edilecek 60 katlı binaya tanışacak. Proje 240 milyon liraya mal olup 2 yılda tamamlanacak. İSKİ, İETT ile birlikte 25 şirket ve müdürlükler aynı çatı altında toplanırken, boşalan binalar yeni kurulacak GYO AŞ bünyesinde değerlendirilecek.

YASİN KILIÇ /Zaman

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Su yalıtımı olmayan bina içten içe çürüyor – İzoder 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 25. Yılında Uyardı

Su yalıtımı olmayan bina içten içe çürüyor Çeyrek asır önce hepimizi derinden sarsan 17 Ağustos …