1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Hayata Devam Türkiye Projesinin 4. Etabı Başlıyor!

Aksigorta ve AKUT işbirliği ile gerçekleştirilen “Hayata Devam Türkiye” Projesinin 4. etabı başlıyor…

hayata-devam-turkiye-projesinin-4-etabi-basliyor

Türkiye’nin kendi alanlarında en güvenilir kurumları Aksigorta ve AKUT’un toplumu başta deprem olmak üzere sel ve yangın gibi doğal afetler konusunda bilgilendirmek amacıyla gerçekleştirdikleri “Hayata Devam Türkiye” Projesinin 4. etabı başlıyor.

Marmara ve ardından yaşanan diğer depremlerde toplumun bilgi yetersizliği nedeniyle kayıpların daha da arttığı gerçeğinden yola çıkılarak 2010 yılında başlatılan ve 5 yıllık bir sosyal sorumluluk projesi olarak tasarlanan “Hayata Devam Türkiye” Projesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul’dan başlayacak. 9 Nisan’da başlayacak proje ile gidilen il ve ilçelerde doğal afetlerden önce alınması gereken önlemler, afet sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda eğitimlerin verilmesinin yanı sıra tırı ziyaret eden vatandaşlara 3 boyutlu G Force deprem simülatöründe 1999 yılında yaşanan 7,4 büyüklüğündeki Marmara Depremi yaşatılarak, konunun önemine vurgu yapılacak. “Güvenli Oda” ve “Güvenli Olmayan Oda” olarak iki farklı bölümün bulunduğu tırda, eşyaları sabitlemek gibi alınabilecek basit önlemlerin önemine dikkat çekilecek.

Bu yılki hedef: 23 il ve 24 ilçede 1 milyon kişi

9 Nisan’da İstanbul’da başlayacak projenin 4. etabı boyunca Kocaeli, Adapazarı, Düzce, Zonguldak, Bolu, Karabük, Bartın, Kastamonu, Giresun, Rize, Artvin, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye, Niğde, Karaman, Konya, Afyonkarahisar, Uşak il ve ilçelerinde yaşayan vatandaşlara, ilköğretim öğrencilerine afet eğitimleri verilecek. Aksigorta ve AKUT’un birlikte yürüttüğü “Hayata Devam Türkiye” projesinin 4. etabı, yine İstanbul’da sona erecek.

“Hayata Devam Türkiye” Projesinin, tamamlanan üç etabı sonunda 30 il, 150 ilçede yaklaşık 3 milyon kişi deprem ve doğal afetler konusunda eğitildi. Gidilen her il ve ilçede 3 yılda toplam 1 milyon 620 bin öğrenciye ulaşıldı, halka yaklaşık 2 milyon adet eğitim kitapçığı dağıtıldı. Projenin 4. etabında da 23 il, 24 ilçede yaklaşık 1 milyon kişiye ulaşılması hedefleniyor.

2014’de son etabı gerçekleştirilecek “Hayata Devam Türkiye” projesini değerlendiren Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, ülkemiz topraklarının yüzde 96’sının başta deprem olmak üzere doğal afet riski altında olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

“Halkımızın büyük bölümü doğal afetlere karşı hangi önlemleri alacağını ve felaketler sırasında ne yapacağını hala bilmiyor. ‘Hayata Devam Türkiye’ Projemiz ile AKUT’la beraber 3 yılda yaklaşık 3 milyon kişiye doğal afetler ve sigorta bilinci aşılamaya çalıştık. 5 yılın sonunda 5 milyonun üzerinde vatandaşımızın afetlere karşı daha donanımlı biçimde ayakta duracağına inanıyorum. Afetleri engelleyemeyiz ama yaraları sarabileceğimize inanıyoruz”

AKUT olarak doğal afetler sırasında pek çok can kurtarmış olmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyduklarını belirten AKUT Başkanı Nasuh Mahruki ise “Hayata Devam Türkiye” projesi ile ilgili şöyle konuştu:

“Doğal afetler konusunda halkımızı bilinçlendirmek adına 2010 yılında AKUT ve Aksigorta olarak bilgimizi ve gücümüzü birleştirerek ‘Hayata Devam Türkiye’ dedik. Üç yıllık turumuz sırasında vatandaşlarımızın böyle özel bir çalışmaya ne kadar ihtiyaçlarının olduğunu gördük. Aksigorta’ya afet eğitimi konusunda yaptığı öncülük için teşekkür ediyorum”

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.