1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Hatay’da Pamuk İşçileri İçin Konteynerler Kuruluyor!

Pamuk, şeker pancarı, karpuz, soğan ve fındık gibi tarım ürünlerini toplamak için Doğu ve Güneydoğu’dan Hatay’a gelen ve yılın 10 ayını evlerinden uzakta geçiren tarım işçilerinin barınmaları için tarlalara konteyner yerleştirilecek

Dörtyol, Erzin, genel, Hatay, Hatay Kırıkhan, Hatay Pamuk İşçileri, Kumlu, Mehmet Demir, Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Hayat Şartlarının iyileştirme Projesi (metip), Reyhanlı, şanlıurfa

İşsizlik nedeniyle memleketlerini terk ederek ekmek parası için Hatay’a gelen tarım işçilerinin yaşamını kolaylaştırmak için Hatay Valiliği’nce çalışma başlatıldı.

Yöredeki verimli tarım arazilerinde yetişen narenciye, pamuk, şeker pancarı, karpuz, havuç ve soğan gibi tarım ürünlerini toplamak için Doğu ve Güneydoğu’dan yöreye gelerek yılın 10 ayını evlerinden uzakta geçiren tarım işçilerine yönelik olarak, Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Hayat Şartlarının İyileştirme Projesi (METİP) kapsamında ilk etapta barınacakları konteyner sağlanacak.

Günlük 20 lira yevmiye ile çalışan tarım işçilerinin yaşamı, devletin sağladığı imkanlarla içme suyu, elektrik, banyo, tuvalet ve çamaşırhane gibi hizmetlerle daha da kolaylaşacak.

Proje kapsamında, Hatay’ın Kırıkhan, Kumlu, Reyhanlı, Erzin ve Dörtyol ilçelerinde 6 bin 400 kişinin kalabileceği mekanlar oluşturulacak. Alt yapı çalışmaları devam eden proje kapsamında 4 milyon 767 bin 684 TL ödenekle tarım işçileri daha iyi bir yaşam standardına kavuşturulacak.

Mevsimlik tarım işçileri için 382 adet konteyner yapılması planlanırken, çocuklara oyun alanları ve öğrenim çağındaki çocuklar için de taşımalı eğitim imkanı sağlanacak.

Şanlıurfa’dan ailesiyle birlikte gelen tarım işçisi Mehmet Demir, memleketlerinde sadece 2 ay kalabildiklerini söyledi.

Sezonun açılmasıyla birlikte eşi ve 7 çocuğuyla çalışmak üzere Hatay’a geldiklerini belirten Demir, “Burada çadır kuruyoruz. Çadırın yakınına da tuvalet ve banyo yapıyoruz. Çadır yaşamı zor oluyor. Ancak yaşamımızı kolaylaştıracak hizmetler yapılacak olması bizi mutlu etti. Çocuklarımız için eğitim imkanı sağlanması ise her şeyden daha da önemli” dedi.

Kırıkhan’a gelen tarım işçisi Mediha Küsme (23) de yılda en az 4 il, 10 ilçe dolaşarak ekmek parası kazanmaya çalıştıklarını söyledi.

Sürekli çadırda yaşadığı, farklı bir yaşam tarzı görmediği için kaderine razı olduğunu anlatan Küsme, her şeye rağmen mutlu olduğunu belirtti.

AA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TOKİ’den 43 İlde Konut ve İş Yeri Satışı İçin İhale: %25 Peşinat ve 48 Ay Vade İmkanı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ihaleyle konut satışına başlıyor. Buna göre 43 ilde 216 konut ve …