1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Hangi Renk, Hangi Hastalığa İyi Geliyor?

MAVİ RENK:
Ses kısıklığı, guatr ve kalp çarpıntılarına karşı. Mavi renkle uyum halinde olan kişilerin karakteristik özellikleri: Bu kimseler sezgileri güçlü, yenilikler yaratabilen, politik nitelikleri olan kişilerdir. Gerekli renk merkezleri çalışmıyorsa ise bu kişiler kararsız, kırıcı, çelişkilerle dolu bir kişiliğe bürünürler. Çarpıntı, uykusuzluk, baş ağrısı, ses kısıklığı, guatr ve göz hastalıkları hep mavi renkle uyum hali içinde bulunan chakranın iyi çalışmaması sonucu oluşur. Bu tedavi esnasında bakır, kurşun, nikel, kalay ve alüminyum gibi madenleri üstünüzde bulundurmak yararlıdır. Mavi renkle tedavi yöntemini destekleyen besinler:: Erik, vişne, kara dut, kara lahana, patlıcan ve kara üzüm.

BEYAZ RENK:
İnsanlardan kaçma ve kendine acıma gibi psikolojik rahatsızlıklara karşı. Beyaz renk son derece pozitif bir renktir. Bu renkle uyum içinde bulunan chakra Hintçe’de Udana Çakra adıyla bilinir. Beyaz saflığı ve masumiyeti sembolize eden bir renktir. Bu renk merkezleri düzenli çalışan insanlar son derece adil, iyiliksever ve tolerans sahibidir. Beyaz renk merkezi düzenli çalışmayan insanlarda merhametsizlik, kendi kendine acıma, inziva, insanlardan kaçma gibi sorunlar ortaya çıkar. Bu renk merkezi ile ilgili renk tedavisinde uzmanlar hastalarının üzerinde altın, inci, elmas gibi madenleri bulundururlar.

SARI RENK:
Bağırsak, akciğer hastalıklarına ve şekere karşı. Vücuttaki sarı renk merkezi düzenli çalışan kimseler aklı başında, mantık sahibi ve ince kişiler dir. Eğer bu renkle uyum halinde bulunan chakra düzensiz çalışıyorsa bu şahıslarda bencillik duygusu artar. Sahtekarca davranışlar farkedilmeye başlar. Sarı renk merkezinin düzensizliği akciğer, karaciğer, bağırsak ve mide hastalıklarına, şekere, zihinsel yorgunluklara ve kabızlığa sebeptir. Sarı renkle ilgili tedavi uygulanırken Çin’li uzmanlar altın, krom, nikel, bakır, çinko gibi metallerin tedavi edilen kişilerin üzerinde bulundurulmasını tavsiye ederler. Yine sarı renk ile yapılan tedavi sırasında şu gıda maddelerinin yenilmesi tavsiye edilir: Kavun, mısır, muz, limon, kabak, sarı renkli tohumlar ve sebzeler.

SİYAH RENK:
Akıl hastalıkları ve psikolojik rahatsızlıklara karşı. Bu renk merkezi düzenli çalışan kimseler çok hareketli ve canlıdır. Ancak bu renk merkezi düzensiz çalışıyorsa başka kimselerin renk merkezini de ya olumsuz olarak etkiler, ya da kendisi başkalarından etkilenir. Bu merkezin düzensizliği özellikle akıl hastalıkları ve psikosomatik hastalıkların oluşmasına sebeptir. Bu renkle ilgili tedavi esnasında Çinli uzmanlar hastalarının üzerinde özellikle gümüş ve platin gibi değerli madenler bulundurmayı tercih ederler. Siyah zeytin, siyah erik, kara lahana gibi besinler bu tedavi süresince bol miktarda yenilmelidir. Şayet dolunaydan etkileniyorsanız, şunu bilmelisiniz ki siyah renkle ilgili merkeziniz güzel çalışmıyor demektir.

LACİVERT RENK:
Göz, kulak, burun, sinir bozuklukları ve ruh hastalıklarına karşı. Lacivert renge bazen İndigo mavisi de denir. Açık gecelerdeki gökyüzünün rengidir. Lacivert renk merkezleri düzenli çalışan kişiler ruhen düzgündür, kuvvetli bir hafızaları vardır ve oldukça zekidirler. Olayları bir bütün olarak kavrayabilme yeteneğine sahiptirler. Hoşgörülü ve iyimser bir kişilikleri vardır. Eğer bu renkle uyum halinde bulunan renk merkezi düzensiz çalışıyorsa bu kişiler unutkanlaşır. Çabuk kızarlar ve anlayışsız, kötümser bir tavır sergilerler. Bu renk merkezinin düzensiz çalışması sonucunda akciğer, göz, kulak ve burun rahatsızlıkları, yüz felci, sinir bozuklukları ve ruh hastalıkları gibi durumlar ortaya çıkar. Lacivert renkle ilgili renk tedavisine devam edilirken uzmanların tavsiyesi krom, demir, bakır, brom, potasyum gibi metallerin hastanın üzerinde bulundurulmasıdır. Bu renkle ilgili tedavi sırasında mavi ve mor renge sahip besin maddeleri (siyah üzüm, kara lahana gibi) yenmelidir.

TURUNCU RENK:
Astım, bronşit ve romatizma hastalıklarına karşı. Bu renkle uyum hali içinde bulunan merkeze Hintçe’de Şodistana denir. Benliğin oturduğu yer anlamındadır. Turuncu renk merkezi düzenli çalışan kimseler sağ duyu sahibi, iyi insanlardır. Merkez düzgün çalışmıyor ve görevini yapamıyorsa, bu kişilerde astım, bronşit, romatizma, gut hastalığı gibi hastalıklar ortaya çıkar. Turuncu renk merkezi ile ilgili renk tedavisi yapılırken demir, kalsiyum, karbon ve alkalilerin çoğu gibi elementlerin tedavi gören kişinin üzerinde bulunması doktorlar tarafından tavsiye edilir. Yine tedavi sırasında havuç, zerdali, şeftali, portakal, mandalina ve diğer turuncu renkli meyve ve sebzelerin bolca yenmesi yararlıdır.

YEŞİL RENK:
Baş ağrısı, yüksek tansiyon, mide ülseri ve kanser gibi rahatsızlıklara karşı. Yeşil renkle ilgili chakraları düzgün çalışan kimseler vicdan sahibi ve adil kişilerdir. Bu renk merkezi özellikle ruh sağlığı açısından çok önem taşıyan bir merkezdir. Şayet yeşil renkle uyum hali içinde bulunan bu chakra düzenli çalışmıyorsa, bu kişiler kötü kalpli ve kindar bir kişilik sergilerler. Arkadaşlarına ihanet edebilir ve başkalarıyla asla işbirliği içinde olmazlar. Yeşil renk ruh ile beden arasında denge ve uyum kurulmasında önemli bir renktir. Bu renkle ilgili tedavi esnasında sodyum, bakır, nikel, krom, kobalt, azot, klorofil, demir sülfat gibi elementlerin hastanın üzerinde bulunması tavsiye edilir. Baş ağrısı, kan çıbanı, kalp hastalıkları, yüksek tansiyon, mide ülseri ve kanser gibi rahatsızlıklar hep bu merkezin düzensiz çalışmasından dolayı ortaya çıkar. Tedavi devam ettiği süre boyunca bol miktarda yeşil sebze ve meyvelerin yenilmesi tavsiye edilir.

MOR RENK:
Böbrek, kalp hastalıklarına karşı. Mor renkle uyum hali içinde olanlar daha çok sanatla uğraşan insanlardır. Son derece idealisttirler. İlhamları ve sezgileri oldukça güçlüdür. Vücutlarında mor renk merkezi düzenli çalışmayanlarda kendini beğenme, küstahlık, ‘her şeyi ben bilirim’ demek ve çeşitli kompleksler gibi marazi haller gözlenir. Mor renk merkezinin çalışmaması durumunda fizyolojik olarak ortaya çıkan hastalıklar: Epilepsi, sinir hastalıkları, mesane ve böbrek rahatsızlıkları, mide kalp ve damar hastalıkları. Mor renk merkezinin normal çalışmasını sağlamak için yapılan renk tedavisinde hastaların üstlerinde manganez, alüminyum, kalsiyum, kobalt, arsenik ve titanyum gibi maddelerin bulundurulması tavsiye edilir. Yine bu tedaviye devam edildiği zaman süreci içinde kara üzüm, kara dut, mor lahana, patlıcan ve pancar gibi besinlerin bol miktarda kullanılması çok faydalıdır.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.