1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Hamit Demir, Deprem Haftası’nda Vatandaşı Uyarıyor!

Konut satın alırken projeyi ve firmayı çok iyi araştırın…

Depremle ilgili ortaya konan veriler, Türkiye’de 1903’ten bu yana 28 büyük deprem felaketi yaşandığını ve yaklaşık 80 bin kişinin hayatını kaybettiğini gösteriyor. Yurdumuzun yüzde 92’si deprem bölgesi üzerinde bulunuyor, nüfusumuzun yüzde 95’i ise deprem tehdidi altında yaşıyor. 28 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteren Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, ülkemizde deprem bilincini artırmak için 1-7 Mart arasında anılan Deprem Haftası’nda vatandaşa, inşaat sektörüne, kamu otoritelerine seslendi.

Hamit Demir, hayatımızın bir parçası ve gerçeği olarak kabullenmemiz gereken depremi, sadece Deprem Haftası’nda ya da bir deprem olduğunda anmanın maalesef acı tablolarla karşılaşmaya devam etmemize neden olduğunu belirtti. Demir, “Konut satın alırken inşaat firmasının ve projenin çok iyi incelenmesi, araştırılması ve daha önceki projelerinde sorun çıkan firmaların kesinlikle tercih edilmemesi gerekiyor.” dedi. Tüketicilerin, daha çok araştırma yapar ve sorgular hale gelmesinin de denetimlere ek olarak firmalar için büyük bir baskı olacağını söyleyen Demir, bu şekilde bir zincirin halkaları gibi inşaat sektörünün olması gereken kalite standartlarına erişeceğini ve daha büyük acıların önüne geçileceğini vurguladı.

İnşaatın kalitesi ve taşıyıcı sistemin sağlamlığı bodrumda gizli!

Konut satın alırken mutlaka binaların bodrumuna bakılması gerektiğini belirten Demir, “Binanın dış cephesi ve duvarları zaten kaplanmış olduğu için binanın taşıyıcı sistemi konusunda fikir veremiyor. Oysa bodruma bakarak; binanın taşıyıcı sistemini, kolon ile perde genişlik ve kalınlıklarını, kiriş saplantılarını, binanın asansör ve merdiven kovalarının perdelenmesi ve perde kalınlıklarını, bodrumların alan genişliklerini ve kaç bodrum olduğunu görmek mümkün. Ayrıca binaların bodrumuna bakarak binada rutubet olup olmadığını ve eğer rutubet varsa su yalıtımının eksik ya da hatalı olduğunu anlayabiliriz.” dedi. Demir, su yalıtımı hiç olmayan ya da standartlara uygun olarak yapılmamış olan binaların, suyun taşıyıcı sistemi korozyona uğratması yani paslandırması sebebiyle, kısa sürede proje aşamasındaki taşıma kapasitesini kaybettiğini ve büyük bir depremle mücadele etme şansının kalmadığını anlattı.

Kaygan ve riskli zeminlerde fore kazık sistemi şart!

Demir, aynı şekilde bodrumların görüntüsü ve binanın büyüklüğüne göre yeterli bodrum olup olmamasının da önemine dikkat çekti. Demir, zemini sağlam olan bölgelerde tek bodrumun yeterli olabileceğini ama kaygan zeminlerde iki ya da üç bodruma ihtiyaç olduğunu ve fore kazık sistemi kullanılmasının da şart olduğunu belirtti.

Kentsel Dönüşüm Yasası İstanbul’u kurtaracak

1999 Marmara depremi ve son yaşanan Van depreminin ardından gündeme yerleşen konuların başında kentsel dönüşüm yer alıyor. Deprem kuşağında bulunan ülkemizde, eski yapıların büyük depremlere dayanma ihtimalinin çok zayıf olduğunu hatırlatan Hamit Demir, bu nedenle ülkemizde il il kentsel dönüşüm projelerinin hazırlanması ve bir an önce çalışmalara başlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, İstanbul’da 7.2 büyüklüğünde deprem olması durumunda sadece Zeytinburnu, Bakırköy ve Bahçelievler ilçelerinde 110 bin konutun yıkılacağının belirtildiğini hatırlatan Demir, ortaya konan rakamların Van’da yıkılan konutların 4 katına yakın olduğunun altını çizdi. Demir, beklenen büyük İstanbul depreminin açacağı yaraların tahmin bile edilemeyecek boyutta olduğunu söyleyerek, başta İstanbul olmak üzere, nüfus yoğunluğu olarak topraklarının yüzde 95’i deprem kuşağında bulunan ülkemizde hem inşaat firmalarının hem de tüketicilerin daha duyarlı davranması gerektiğini sözlerine ekledi.

Demir İnşaat’a 444 2 116 veya 0 (212) 853 70 70 numaralı telefonlardan ya da www.demirinsaat.com.tr internet adresinden ulaşmak mümkün.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Bunları Bilmeden Arazi / Tarla / Arsa Almayın!!!

BUNLARI BİLMEDEN ARAZİ – TARLA – ARSA ALMAYIN 1. Tarla eğer 5.000 metrekareden küçük ise …