Denizli’deki tekstil sektörüne 1979 yılından bu yana hizmet veren Güvenç Boya, 2012 yılında inşaatı devam eden 9 bin metrekarelik tesislerine taşınarak daha kaliteli hizmet vermeyi planlıyor
Kurulduğu dönemde günlük 500 kilo kapasite ile çalıştıklarını ancak şu anda günlük 25 tona yakın kapasiteye sahip olduklarını ifade eden Güvenç Boya Sanayi Genel Müdürü Remziye Güvenç, “2012 yılında inşaatı devam eden 9 bin metrekarelik tesisimize taşınarak daha kaliteli hizmet vermeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.
7 bin metrekare kapalı alana sahip tesislerinde günlük 25 ton kapasite ile tekstil sektörüne boyama, apre ve kumaş terbiyesi hizmetleri verdiklerini ifade eden Remziye Güvenç, bornoz, havlu, pike, peçete yapımında kullanılan yüzde 100 pamuk örgü ve dokuma kumaşlar, yüzde 100 polyester kumaşlar, pamuk ve polyester karışım kumaşların ön terbiyesini yaptıklarını kaydetti. Bu kumaşların çektirme olarak reaktif, indantren ve polyester boyamaları ve beyazlatmalarını da gerçekleştirdiklerine değinen Güvenç, “Pike kumaşlarda çekmezlik (buruşmazlık apresi) verilmesi işlemleri de müşterilerimize sunduğumuz hizmetler arasında yer alıyor. Tekstil sektörü iyiyse bizim de işlerimiz iyi oluyor. 2010 yılının ikinci yarısından itibaren işlerimizde düzelmeler oldu. Pamuk fiyatlarındaki değişiklikler dolaylı olsa da kâr marjlarımızı düşürdü” diye konuştu.
Denizli Sanayi Odası’nın ilk ve tek kadın meclis üyesi olan Remziye Güvenç, 130 kişiye istihdam sağladığı firmalarında bayanların ağırlıklı olarak idari işlerde görev aldıklarını söyledi. Güvenç, “Ar-Ge laboratuvarımız var. Kimyasal mutfağımız var. 7 bin metrekare alanda faaliyet gösteriyoruz. 130 kişiye istihdam sağlıyoruz. İşimiz ağır olduğu için erkek eleman ağırlıklı çalıştırıyoruz. Bayanlarımız genelde idare ve laboratuar bölümünde çalışıyor” dedi.
Dünya