1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Girişimci Adaylarına TÜBİTAK BİGG Fonu’ndan 900 Bin Lira Yatırım Desteği

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ), ASELSAN ve KTO Karatay Üniversitesi işbirliğinde yürütülen TÜBİTAK BİGG GARAJ Programı ile girişimci adaylarına 900 bin lira yatırım desteği verilecek.

TOBB ETÜ’den yapılan açıklamaya göre, TÜBİTAK 1812 Girişimcilik Destek Programı (BİGG) 2024 yılı ilk çağrısı kapsamında yürütülen programa başvurular başladı.

Bu yılın birinci dönem çağrısından itibaren destek tutarı, TÜBİTAK BİGG Fonu ile yüzde 3 hisse karşılığında yatırım olarak kuruluşa aktarılacak.

Akıllı ulaşım, akıllı üretim sistemleri, enerji ve temiz teknolojiler, iletişim ve sayısal dönüşüm, sağlık ve iyi yaşam ve sürdürülebilir tarım ve beslenme gibi tematik alanlarda fikri olan, AR-GE ve inovasyon içeren projesini geliştirmek için kendi şirketini kurmak isteyen girişimci adayları programa başvurabilecekler.

Başvurusu kabul edilen girişimciler, geri ödemesiz 900 bin lira sermaye desteği alabilecek.

BİGG GARAJ Programı kapsamında verilecek teknoloji tabanlı girişimcilik eğitimleri, iş planı oluşturma ve proje yazma eğitimleri ile tüm mentörlük destekleri de BİGG GARAJ proje ortakları ve destek kuruluşlarınca ücretsiz sağlanacak.

Girişimciler, TOBB ETÜ, ASELSAN ve KTO Karatay Üniversitesi aracılığıyla işbirliği ağlarına, potansiyel müşterilere ve finansman kaynaklarına bir adım daha yaklaşacaklar.

Başvuru koşulları
Girişimcilerin programa başvurabilmeleri için herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı veya bu programlardan mezun olmaları gerekiyor.

Daha önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ya da TÜBİTAK 1812 Programı ikinci aşaması kapsamında destek alınmamış olması da başvuru şartları arasında yer alıyor.

Girişimcilerin ön başvuru tarihi itibarıyla herhangi bir işletmenin ortaklık yapısında yer almamış olmaları da gerekiyor.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

İslam Memiş Yatırımda Alternatif Araçları Değerlendirdi? Ev, Araba, Arsa ve Döviz

Finans analisti İslam Memiş, kişisel Youtube kanalı üzerinden ısrarla döviz biriktirenlerin yanlış yolda olduğunu düşündüğünü …