1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Geleceğin Tasarım Olduğuna İnanan Herkesi Fakültemize Bekliyoruz!

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç mimarlık ve Çevre Tasarım bölümü 2. sınıf öğrencisi Abdülhamid Kayapınar’ın Proje Koordinatörlüğünü yürüttüğü Kentsel Dönüşüm ve Mimaride Kaybolmuşluk üzerine hazırlanan 3 farklı proje Tüyap yapı fuarında sergilendi. Akademisyenler,inşaat sektörü ve bir çok alandan ilgi gören ve desteklenen proje için Konya Dedeman Convention Center’da Kokteyl ve Basın toplantısı düzenlendi. Konuklar arasında Selçuk tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Şahin ,İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Tekin Gökmenoğlu,Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yard. Doç. Dr Hüseyin Elmas ve öğretim üyeleri katıldı. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Günüç,İnşaat Mühendisleri odası Konya Şubesi Başkanı Ali Çınar,İç mimarlık Ve Çevre Tasarım Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Rabia Köse Doğan ve Endsütri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İlham Enveroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı program Abdülhamid Kayapınar’ın projeyi anlatılmasıyla sona erdi.

Programa katılan konuşmacılar projeyi şu sözlerle değerlendirdiler ;
Prof.Dr.Fevzi GÜNÜÇ
Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı
GELECEĞİN TASARIM OLDUĞUNA İNANAN HERKESİ FAKÜLTEMİZE BEKLİYORUZ.

abdülhamid kayapınar, Çevre Tasarım bölümü, iç mimarlık, kentsel dönüşüm ve mimaride kaybolmuşluk, proje koordinatörü, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç mimarlık ve Çevre Tasarım bölümü

Gelenekten Kopmadan Yeni bir şeyler söylemek,yeni bir şeyler yapmak gerekir . İşlevi Kentsel Dönüşüm ve Kaybolmuşluk olan ,temel felsefe oluşturarak bu eksende bazı tasarımlar gerçekleştiren ve bunları bir yapı fuarında sergileyecek kadarda medeni cesaret sahibi olan ,gençlerimizi ve bu gençlerimizi bir çatı altında kolaj tasarım grubuyla yaptığı çalışmaları tebrik ve takdir ediyor ve kendilerine çok teşekkür ediyorum. Kimliksiz binaların olduğu geçmiş günlerden bu güne geldiğimizde her tasarıma bir anlam kazandıran,bunların temel felsefesiyle uğraşan ve yeni bir kimlik giydiren bir nesille karşı karşıyayız. Fakültemizin kuruluşundan bu güne kadar geleneğin geleneksel kelimesinden ayrı düşünülmesinin eskimeyen bir yenilik olduğu hususunu fakülte bölümlerimiz ve bu bölümlerde bulunan öğretim üyesi ve öğrencilerle düşündük,tartıştık,konuştuk ve müzakerelerde bulunduk. Önemli olan husus Mimar Sinan’ın felsefesini iyi anlayarak bu günkü teknolojiyi buluşturursak gelenekli şekilde iyi işler yapmış oluruz. Tasarım ekibindeki arkadaşlarımız okula başladıkları ilk günden itibaren sanat eğitimi ve temel tasarım gibi bir çok farklı alanda çok ciddi eğitimler alıyorlar. Bu eğitimden aldıkları enerjiyle de proje ve tasarımlarını ortaya koymuşlardır. Bu güzel çalışmaların değerlendirilmesi yöneticilerimiz ve üreticilerimize kalıyor. Fakültemiz 10. yılını dolduruyor ,bu senede güzel etkinlikler görüyoruz. Fakültemiz 2001 yılında öğrenci aldı İç Mimarlık Bölümü 4. mezunlarını verdi. Geleneksel el sanatları ve seramik bölümleri 6. mezunlarını verdi. Gelecek sene grafik ve heykel bölümleri ilk mezunlarını verecek. Önümüzdeki senede endüstriyel tasarım bölümü öğrenci almaya başlayacaktır. Yeteneği olan hem insanımızın hem dünyanın geleceğinin tasarım olduğuna inanan herkesi fakültemize bekliyoruz. Arkadaşlarımızın yaptıkları proje 10. yıl kutlamalarımızın da başlangıcı oldu. Dekanlar toplantısı ve ardında fakültemizin açılışı ile yolumuzu taçlandırmak istiyoruz. Böyle güzel bir başlangıcın herkese bilhassa kendilerine hayırlı olmasını gönülden arzu ediyorum. Ekibi çalışmalarından dolayı kutluyor ve teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize yardım eden öğretim üyesi arkadaşlarıma ve sizlere de teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum.

Yrd.Doç.Dr.Rabia Köse Doğan
İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkan Yardımcısı

abdülhamid kayapınar, Çevre Tasarım bölümü, iç mimarlık, kentsel dönüşüm ve mimaride kaybolmuşluk, proje koordinatörü, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç mimarlık ve Çevre Tasarım bölümü

Bu projede emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Aynı zamanda gösterdikleri medeni cesaretten dolayı’da kutluyorum. Mesleğimizde ne yazık ki proje çizmek kolay ama tasarlamak zor çünkü tasarlamak düşünce gerektirir,felsefe gerektirir. Bu gün üç projede felsefe ve sanat görmekteyiz. Konut,saat kulesi ve üst geçit Selçuklu ve Osmanlı izleri taşırken diğer taraftan da Konya ile özdeşleşen Mevlana ve şems esintileri de görmekteyiz. Diğer taraftan projelerde çağdaş ilkelerde arka planda bırakılmayarak ön plana çıkarılmıştır. Ekolojik ve sürdürülebilirlik kavramları da unutulmamıştır. Bu projeler günümüz mimarlık kavramlarını bir arada örnekliyor. Bu grubu iyi bir ekip çalışması sergiledikleri içinde tebrik ediyorum. Öğrencilerimizi verdikleri bu cesur mücadeleden dolayı kutluyor başarılarının devamını diliyorum.

Yrd.Doç.Dr.İlham Enveroğlu
Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı

abdülhamid kayapınar, Çevre Tasarım bölümü, iç mimarlık, kentsel dönüşüm ve mimaride kaybolmuşluk, proje koordinatörü, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç mimarlık ve Çevre Tasarım bölümü

Öğrencilerimin bende uyandırdıkları hisleri paylaşmakta fayda görüyorum. Genç arkadaşlarımın bu işe kalkışmasındaki ruhun ne kadar önemli olduğunun bilinmesini isterim. Eğer gençlerin dağları devirme azimlerini kırar ve törpülersek gelecekten bir şey bekleyemeyiz. Hz. Ali’nin bir sözü vardır “Eğer bir toplumun geleceğinin nasıl olduğunu merak ediyorsan,bunu bir kahine,bir falcıya sormana gerek yok o anki gençliğe bakarsan geleceği görürsün”demiştir. Abdülhamid Kayapınar ve ekibinin böyle bir organizasyonun içinde olmalarını bırakın başlamaları bile takdire şayan bir davranıştır onları ayakta alkışlıyorum. Bundan sonra bunun gibi iyi ve iddialı projelerle karşımıza geleceklerini umut ediyor. Kendilerini bu örnek projeden dolayı kutluyorum.

Ali ÇINAR
İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı

abdülhamid kayapınar, Çevre Tasarım bölümü, iç mimarlık, kentsel dönüşüm ve mimaride kaybolmuşluk, proje koordinatörü, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç mimarlık ve Çevre Tasarım bölümü

Yeni projelerin yeni fikirlerin farklı bir soluk getirdiği tartışılmaz bir gerçektir. Bunu her türlü platformda dile getirmekteyiz. İnşaat sektörü durmayan lokomotif bir sektördür. Bu tür projelerin katkısı anlatılmadan geçilemez diye düşünüyorum. Konya zengin bir kültüre sahip Osmanlı ve Selçuklu eserleri hatrı sayılır düzeyde mevlanaylada yoğrulmuş bu kadar geniş bir etkileşimin tam ortasındayız. Bizim görevimiz ise eserleri bu doğrultuda değerlendirip geleceğe aktarmaktır. Proje ile ilgili ise şunları söylemek isterim. Mevlana’nın felsefesi ile yoğrulup Selçuklu yıldızı ile parlayacak,laleler diyarında dolaşacağız. Önceden tüm toplumlar kendi eserleriyle anılırlardı, Babilin asma bahçeleri,pizza kulesi gibi…Bir konut ki 5. Katında cennet bahçeleri,öyle bir saat kulesi’ki saat 12 yi gösterdiğinde birbirine kavuşan pervane böceği,öyle bir üst geçit ki lale bahçelerinde gezinmek gibi. İnşaat mühendisleri olarak yaşadığımız şehri güzel kılacak her türlü projenin arkasında olduğumuzu bildirir proje ekibindeki arkadaşlara böyle güzel bir projeye imza attıkları için teşekkür eder herkese saygılar sunarım.

Konuyla ilgili bilgi aldığımız Abdülhamid Kayapınar önümüzdeki projeleri ile alakalı şunları söyledi. Projemizi insanlara devamlı anlattık ve bundan hiç sıkılmadık. Türkiye’den hatta bir çok ülkeden konuyla ilgili yada ilgisiz bir çok insandan yoğun şekilde mail ve telefon aldık. Bu bizi doğru bir yolda olduğumuz konusunda hem güçlendirmiş hem de duygulandırmıştır. Bundan sonraki proje çalışmalarımız ve konuları belli geçmişimizi her platforma ve farklı mimarilerle anlatmaya devam edeceğiz. Bu konuda bize desteğini esirgemeyen ve öğrencinin gelişimi noktasındaki hassas davranışlarıyla örnek olan başta Fakülte dekanımız Prof. Dr. Fevzi Günüç ve diğer tüm hocalarıma minnettarlığımı sunmak isterim. Bu gençlik bu geleceği onların bize sunduğu imkan ve destek doğrultusunda daha da geliştirecek ve gurur duyulacak eserler çıkaracaktır. Yeni projelerimize en kısa zamanda başlayacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Kentsel Dönüşüme Farklı Bir Yaklaşım ve Kaybolmuşluk Üzerine

Birinci sınıfın başlarında Tüyap Yapı Fuarı’nı ziyaret etmiştim. Nedendir bilmiyorum, daha öncede ziyaretçi olarak katılmama …