1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Geçen Yıl, 52 Bin İşçi Yurt Dışına Gitti

İŞKUR istatistiklerine göre, geçen yıl, 52 bin 491 işçi, yur dışında çalışmaya gitti. Türk işçilerinin en çok gittiği ülkeler arasında Irak, Rusya ve Suudi Arabistan ilk sıralarda yer alıyor.

İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küreselleşmenin etkisi ve iletişim araçlarının gelişmesi sayesinde firmaların yurt dışında çalıştırmak istedikleri işçileri kendi olanaklarıyla bulduğunu, herhangi bir kamu istihdam kurumunun yardımına ihtiyaç duyulmadığını söyledi.

İŞKUR olarak, çalışmak için yurt dışına giden işçilerin sözleşmelerinin imzalanmasına aracılık ettiklerini belirten Yazıcı, ”Çok nadiren de olsa yurt dışındaki işverenlerden açık iş talepleri kurumumuza iletilmekte ve bunların da uygun görülenler internet sitemizde yayımlanmaktadır. Ancak bu verilen açık işlere dair şartlar Türkiye’deki çalışma koşullarının altında olduğundan Türk işçileri tarafından rağbet görmemektedir” diye konuştu.

-Yurt dışına inşaat işçileri, kalıpçılar ve elektrikçiler gidiyor-

İŞKUR istatistiklerine göre, çalışmak amacıyla yurt dışına giden Türk işçilerin neredeyse tamamının Türk firmalar ve Türk kökenli yabancı firmalar tarafından götürüldüğüne işaret eden Yazıcı, şunları kaydetti:

”Geçen yıl, sözleşme imzalanarak yurt dışına toplam 52 bin 491 kişi gönderildi. Bu işçilerinin çalışmak üzere en çok gittiği ülkeler arasında, 10 bin 584 kişiyle Irak, 9 bin 265 kişiyle Rusya ve 7 bin 867 kişiyle Suudi Arabistan yer alıyor. Bölgesel olarak Türk işçilerinin yoğun olarak çalıştığı yerler arasında, Türki Cumhuriyetler, Arap ülkeleri ve Avrupa ülkeleri arasında ise Almanya yer bulunuyor. Türkiye’den yurt dışına götürülen işçiler genellikle inşaat, tesisat, montaj, mühendislik, proje, müşavirlik, işletme, bakım ve onarım gibi müteahhitlik sektöründeki işlerde çalışıyor. Bu işlerde çalışanları, meslekler bazında ele aldığımızda ise 9 bin 271 kişiyle nitelik gerektirmeyen inşaat işçiliği, 3 bin 527 kişiyle kalıpçılık, bin 729 kişiyle elektrikçilik, bin 587 kişiyle boru döşeyiciliği, bin 383 kişiyle soğuk demircilik ve bin 167 kişiyle montajcılık en çok yurt dışına işçi gönderilen meslek türleri arasında yer almaktadır.”

Kaynak: AA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

İŞKUR’dan Yeni Proje: Kadın İşçi Çalıştırana 25 Bin Lira Destek Verilecek

İŞKUR’un kadın istihdamını artırmaya yönelik yeni projesi başladı. Proje kapsamında kadın çalışan istihdam eden iş …