Koronavirüs salgını sürecinde gayrimenkul sektöründe değişim yaşandığını, yatırımcıların yeni arayışlara girdiğini belirten Sebahattin Gülçiçek, “Yeni trendler tarım arazileri, yayla ve yazlık tipi villalar ve prefabrik evler” dedi
Samsun’da inşaat ve gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Sebo Gayrimenkul’un Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek, koronavirüs salgını döneminde sosyal izolasyon gereği temassız yaşam, mecbur kalmadıkça dışarı çıkmama ve hükümet nezdinde alınan sokağa çıkma yasağı gibi nedenlerden dolayı insanların konutlara bakış açısının değiştiğini söyledi.
SAHİL TERCİH EDİLİYOR
Kovid-19 sürecinde konut sahibi olmak isteyen yatırımcıların ‘bahçeli konut’ talebinde bulunduğunu kaydeden Gülçiçek, özellikle Samsun’un Atakum-19 Mayıs ilçesi sahil şeridinde bulunan semtlerde yazlık villatipi yapılar ve prefabrik evlere olan ilginin her geçen gün arttığına dikkat çeki. Özellikle yaz aylarında insanların salgının etkisiyle birlikte evde geçireceği zamanı göz önüne aldığını belirten Sebahattin Gülçiçek, kapının önündeki ‘açık hava’ ve ‘toprağın’ değerlendirdiğini söyledi.
GAYRİMENKULDE TERCİHLER DEĞİŞMEYE BAŞLADI
Sebahattin Gülçiçek, şöyle konuştu; “Koronavirüs salgını tüm sektörleri etkilediği gibi konut sektöründe de önemli değişimlere sebep olacak. Tüketiciler karantina süreci bittiğinde ne istediklerini daha iyi anlayacak ve o doğrultuda karar vereceklerini görmekteyiz. Bu tercihler önümüze şu şekilde çıkmaya başladı. Samsun’da yazlık tipi villalar, prefabrik evler ve yayla evi gibi müstakil konutlara yöneldim arttı. Salgının uzun sürmesi insanları bir arayışa sevk etti. Bugün insanlar, imkanları ölçüsünde bahçeli bir ev, küçük bir arsa veya tarlaya prefabrik konteyner ev koyma arzusunda. Artan bu talep fiyatları da ortalama yüzde 20 yükseltti.”
Denize yakın kırsal bölgelerde arsa ve gayrimenkul fiyatlarının hala uygun olduğuna dikkat çeken Gülçiçek, hem karlı hem de sağlıklı bir yatırım yapmak isteyenlerin ellerini çabuk tutmalarına yönelik tavsiye bulundu.
TARIMSAL ÜRETİM İÇİN ARSA MERAKI BAŞLADI
Sebahattin Gülçiçek, “Yatırımcıların arsa merakı yeniden arttı. Ancak bu sefer yatırımcı; ‘imar artışından’ elde edeceği kar için değil, tarımsal üretim yapabileceği araziye bakıyor. Yılın başından itibaren artan arsa yatırımları, yönünü tarım arazisine çevirdi. Küçük üretici olmak için 2 ila 4 dönüm arası tarlalar tercih ediliyor” diye konuştu.