1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Folkart Yapı, İzmir’in En Yüksek Kulesini Yapmaya Hazırlanıyor!

Folkart Yapı’nın başlattığı 40 katlı ikiz kulelerden sonra Megapol Grubu da 50 kat olarak inşa edilecek olan, İzmir’in en yüksek kulesi projesini açıkladı

“İzmir’in yeni belediye binası yeni kent merkezinde planlanmalı”
İnşaat sektörü yatırımlarında ülke hızının gerisinde kalmasıyla eleştirilen İzmir, dev yatırımlara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Folkart Yapı’nın başladığı Avrupa’nın en yüksek 5’inci ikiz kule projesinin ardından Megapol Grubu da İzmir’in en yüksek kulesi projesini açıkladı. Grup Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir, 6 projeyle kente 500 milyon dolarlık yatırım öngördüklerini söyledi.

Grubun projeleri ve İzmir’de gayrimenkul sektörünün durumuyla ilgil yaptığı açıklamalarda bulunan Gökdemir, uluslararası araştırma kuruluşlarına yaptırdıkları analizlere göre İzmir’de alışveriş merkezi (AVM), otel, hastane ve özel okul gibi yatırımlarda önemli bir arz açığının bulunduğunu, İstanbul ve Ankara’nın ise doyma noktasına yaklaştığını ifade etti.

“Akdeniz’in iyi konumunda büyük bir limanı olan, iyi bir coğrafyaya sahip, insan kaynakları Avrupa ortalamasının üzerinde olan, sanayi ve tarım ürünlerinde ihracat kabiliyeti yüksek olan bir şehre küresel sermayenin ilgisiz kalmasının mümkün olmadığını” ifade eden Gökdemir, 2012 yılında İzmir’de inşaat sektörünün büyük bir canlanma olacağını söyledi.

Ulusal büyük sermayenin dikkatini artık İzmir’e çevirdiğini, uluslararası sermayeyi de çekebilmek için yoğun çaba sarfettiklerini dile getiren Gökdemir, dünyada önemli ailelerinin servetinin bulunduğu İsviçre’ye yöneldiklerini ifade etti.

İsviçre için Türkiye’nin cazip bir yatırım ülkesi olduğunu, İzmir’i ön plana çıkarmaya çalıştıklarını dile getiren Gökdemir, şöyle konuştu:

“İsviçre’de iki grup ile görüşüyoruz. Şu anda bir projeye imza attık,ikincisine imza atmak üzereyiz. İsviçre’de çok yüksek bir sermaye konsantrasyonu var. Yatırım yapabileceği ülkeler arıyor. İsviçreli yatırımcıların önemli adreslerinden biri Türkiye. Fonlar, özel sermayedarlar, aile servetlerini yöneten büyük bankalar… Ancak Türkiye ile ilgili bir dokunma korkuları var. Henüz iş yapıp sonuç almadıkları için çekingen davranıyorlar. İzmir’de imzasını attığımız gayrimenkul projeleri sonraki yatırımları da tetikleyecektir.”

En büyük AVM parkı
Gökdemir, grubun İzmir’de tamamladığı işlerin toplam hacminin 160 milyon dolar seviyesinde, halen devam eden işlerin ise 60 milyon dolar olduğunu, gündemlerinde bulunan 6 projeyle kente 500 milyon dolarlık yatırım yapmayı öngördüklerini dile getirdi.

Bayraklı’daki Yeni Kent Merkezi’nde 100 bin metrekare inşaat alanı üzerinde İzmir’in en yüksek kulesini inşa edeceklerini anlatan Gökdemir, şöyle konuştu:

“Arsası alınan ve proje çalışmaları devam eden kule, ilk 3 katı alışveriş merkezi olmak üzere toplam 50 kattan oluşacak. Kule yüksekliği henüz belli değil ancak inşaat alanımız kentin en yüksek binasını yapmamıza imkan tanıyor. Kulede AVM’nin yanında rezidans, otel ve iş yerleri de bulunacak.

Diğer projemiz ise kentin en büyük alışveriş merkezi parkını kurmak.

Yaklaşık 200 bin metrekare alanda 150 bin metrekare kiralanabilir alan olacak ve İzmir’de mevcut en büyük AVM parkının yaklaşık iki katı büyüklüğünde olacak.

2012’de bu projeye başlıyoruz. Üçüncü olarak ise Urla’da marinası olan bir yaşam alanı planlıyoruz. 200 villadan oluşacak bölgede, AVM ve sosyal tesisler bulunacak.”

100 bin üstü 10 bin altı
Grup olarak “100 bin metrekarenin üzerinde ve 10 bin metrekarenin altında projelere odaklanma” kararı aldıklarını, bu büyüklükler arasıyla ilgilenmeyeceklerini ifade eden Gökdemir, 100 bin üzeri projelerde ticari düşüneceklerini, 10 bin altı projelerin ise kentin tarihi dokusu ve kültürüne yönelik olacağını ifade etti.

Gökdemir, grubun halen İzmir’in en eski apartmanı olan Anadolu Apartmanı’nın restorasyonunu sürdürdüğünü kaydederek, “Kentin mirasına, kimliğine sahip çıkma düşüncesiyle yola çıktığımız bu proje ile Anadolu Apartmanı’nda aslına sadık bir restorasyon gerçekleştiriyoruz. Satmak amacıyla yapmıyoruz, yapıp kira geliri elde edip bir fon oluşturmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da benzer restorasyon projelerine devam edeceğiz. Görüşmelerimizin devam ettiği çeşitli yapılar var” dedi.

Yeni belediye binası
Selim Gökdemir, 450 hektarlık yeni kent merkezinin İzmir’in geleceği olduğunu, bu alanın hızlı gelişmesi için kent yöneticilerin de yapması gerekenlerin bulunduğunu, artık resmi kurumların da bu bölgeye taşınmayı gündemlerine alması gerektiğini ifade etti.

Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, SGK gibi kurumların yer seçerken artık otopark ve trafik sorunları bulunan geleneksel şehir merkezinde değil yeni kent merkezinde çevre yoluna yakın yerleri dikkate alması gerektiğini ifade eden Gökdemir, “Örneğin büyükşehir belediyesinin yeni bir binaya acilen ihtiyacı var. Mevcut binanın deprem dayanaklılığı bir soru işareti. Yeni binanın yeni kent merkezinde planlanması gerekiyor. İl Özel İdaresi’nin Konak’ta bir binaya taşınma kararı da bana göre yanlıştı. Gelmeleri gereken yer Yeni Kent Merkezi’ydi” diye konuştu.

AA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Kiralık ve Satılık Konut İlanlarında Yeni Dönem 15 Eylül’de Başlıyor

Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi’nin (EİDS) ikinci fazı 15 Eylül itibarıyla devreye …