1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Ev Eşyasına Haciz Kalkınca Banka Avukatları Başka Yol Buldu!

Yargı paketinde ‘ev eşyalarının haciz’ edilemeyeceğine ilişkin hüküm bankaların tahsilatını vurunca, banka avukatlarının vatandaşı oyuna getirmeye çalıştığı ortaya çıktı. BDDK’ya vatandaşlardan şikayet yağıyor

Kamuoyunda 3. Yargı paketi olarak bilinen yasada yer alan, ‘ev eşyalarının haciz edilemeyeceği’ne ilişkin hüküm, en çok bankaların tahsilatlarını vurdu. Bugüne kadar, kredi kartı ve banka kredilerini daha çok, ‘eve haciz getiririz’ diyerek tahsil eden banka avukatları, haciz sistemin değişmesi ile birlikte adeta tahsilat yapamaz hale geldi. Birçok banka avukatının ise ‘avukatlık oyunları’ ile tahsilatlarını artırmanın yollarını aradığı belirlendi. Vatandaşlardan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) konuyla ilgili çok sayıda şikayet geldiği belirtildi.

Adalet Bakanlığı ve BDDK başta olmak üzere, ekonomi kurumlarına, yeni haciz sistemine ilişkin gönderilen şikayetler hem banka ve şirketlerden hem de borçlu vatandaşlardan geliyor. En fazla şikayet banka avukatlarının uygulamalarından geldi. Şikayetlere göre, bazı avukatlar borçlu vatandaşlara, ‘Ev eşyaların haczi devam ediyor. Medyanın abartması’ diyerek tahsilatlarına devam ediyorlar. Yine bazı avukatların da borç tarihinin 3. Yargı paketinin yürürlülük tarihinden önce olmasını gerekçe göstererek, ev eşyalarını haciz etmeye kalktığına ilişkin şikayetler geldi. Yine kurumlara gelen şikayetlerde, evlerde bulunan tek eşyaların da haciz işlemine konu edildiği ortaya çıktı. Konuyla ilgili ise itiraz davaların açıldığı bildirildi. Bankalar ve şirketler gibi ‘alacaklı’ gerçek ve tüzel kişilerden şikayetlerde ise ev eşyalarının haciz edilmemesine ilişkin hükmün, borçların ödenmesini imkansız hale getirdiğine ilişkin iddialara yer verildi. Bankaların ise yeni dönemde kredilerde, ‘memur kefil alınması’, ‘konut ve araç ipoteği’ gibi bazı ek tedbirlerin üzerinde çalıştığı kaydediliyor.

Hüseyin Özay / STAR

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Konut Kredilerinin Yüzde 36’sı İstanbul’da Alınıyor!

Türkiye genelinde 2011 BDDK verilerine dayanarak gerçekleştirilen analiz konut kredisi kullanımında iller ve bölgeler bazında …