2010 yılında gündeme gelen veya kendini yenilemiş yeni yapı sistemleri ve malzemeleri
Devamı »Etiket Arşivi: Yapı Sistemleri
Yapı Nedir?
Kendi başına kullanılanbilen, insanların oturma, çalışma, dinlenme, ulaşım, eğlenme ve ibadet etmelerine yarayan, hayvanların ve eşyaların korunmasını sağlayan, karada ve suda, daimi veya geçici, yer altı ve yer üstü inşaatı il bunların tamirlerini içine alan tesislere yapı denir.
Devamı »2 Yapı
2.02 Yapı 2.03 Yapı Sistemleri 2.05 Yapı Yönetmelikleri 2.06 Yapı Türleri 2.08 Yapılarda Etkiyen Yükler 2.09 Rüzgar Yükleri 2.10 Deprem Yükleri 2.11 Strüktürel Kuvvetler 2.12 Strüktürel Denge 2.13 Kolonlar 2.14 Kirişler 2.15 Kiriş Açıklıkları 2.16 Makaslar 2.17 Çerçeveler & Duvarlar 2.18 Plak Strüktürleri 2.19 Strüktürel Birimler 2.20 Strüktürel Açıklıklar 2.21 …
Devamı »Tünel Kalıp Nedir? Tünel Kalıp Yapım Sistemleri..
Bu sistemde kolon yoktur.İçinde demir bulunan 15 ila 20 cm kalınlığındaki perdeler üstüste ya da yanyana getirilir tünel kalıp ve kat döşemeleri bu perdelere saplanır. Bu sistem için proje ölçülerine göre çelik kalıplar hazırlandıktan sonra kalıplar monte edilir kontrplak ve sonra araları kritik aralık ve üstüne demir donatıları konup beton …
Devamı »Su Yalıtımı – Su Yalıtım Malzemeleri – Sürme Tip Su Yalıtım Malzemeleri – Su Yalıtım Malzemeleri Uygulama
Su Yalıtım Malzemeleri çeşitleri: 1. Sürme Tip Su Yalıtım Malzeme Türleri: Bir yapıyı düşündüğümüzde temel-perde, teras-çatı, balkon, ıslak mekanlar, kapı-pencere detayları ve dış yüzeylerde kullanılırlar. Ayrıca su depoları, kanallar, yüzme havuzları vs. gibi yapılarda kendi başlarına veya yardımcı malzeme olarak işlev görürler. 4’e ayrılırlar; Çimento esaslı su yalıtım malzemeleri Bitüm …
Devamı »Prefabrik Yapı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
1- Hazır yapı üreticisi firmanın köklü ve istikrarlı bir ivmeye sahip olmasına, 2- Prefabrik yapıyı taşıyan çelik konstrüksiyonun yüksek yoğunluklu galvaniz yapı çeliği olmasına, 3- Prefabrik yapının kaynaksız yapı ve fibercement doğal çimento levha teknolojileri ile zorlu doğa koşullarına dayanıklı olmasına, 4- Hazır yapı üreticisi firmanın dünya standartlarına çeşitli kalite …
Devamı »Lamel Asma Tavan – Lamel Asma Tavan Kullanım Alanları – Lamel Asma Tavan Teknik Özellikler – Lamel Asma Tavan Fiyatları – Lamel Asma Tavan Uygulaması – Lamel Asma Tavan Özellikleri
LAMEL ASMA TAVAN UYGULAMASI Tanım : Coilcoating boyalı alüminyum üretilen lamel asma tavanların kullanım yerine göre değişik görüntü seçenekleri vardır. Taşıyıcı tiktak profilleri veya baret+klips yardımıyla kolayca sökülüp takılabilen lamellerin gizlediği tavan altı tesisata kolayca ulaşılabilir. Kullanım Alanları : Her türlü neme,buhara ve ıslaklığa maruz kalan mekanlar, Benzin istasyonları,yıkama,yağlama üniteleri, …
Devamı »Taşyünü Asma Tavan – Taşyünü Asma Tavan Nedir – Taşyünü Asma Tavan İmalatı – Taşyünü Asma Tavan Fiyatları – Taşyünü Asma Tavan Teknik Özellikler
Taşyünü Asma Tavan Nedir? Taşyünü; bazal taşının öğütülüp toz haline getirilerek, çeşitli kimyasal maddeler ve geri dönüşümlü çöp maddelerinin bileişimden oluşur. İmalatı; %54 oranında bazal taşı, %36 kimyasal karışımlar ve %10 geri dönüşümlü çöp malzemelerinin 3000C derecede eriyik hale getirilerek kalıplara dökülüp preslenmesiyle elde edilir. Hijyenik, insan sağlığına uygun, asbest …
Devamı »Betopan – Betopan Nedir? – Betopan Avantajları – Betopan Teknik Özellikler – Betopan Fiyatları
Betopan Nedir? Ağaç ve çimentonun olumlu özelliklerini bünyesinde birleştiren, yapıların değişik bölümlerinin değişik isteklerine, gereken çözümleri sunabilen inşaat levhasıdır. Betopan’ın Avantajları Sağlığa zararlı hiç bir madde içermez Mükemmel ses ve ısı yalıtımı sağlar Prefabrik yapılar için idealdir Suda şişmez, küflenmez Nemden etkilenmez Plastik değildir Böceklenme yapmaz Alev almaz Montajı hızlı …
Devamı »Alçının Yararları – Yapı Malzemesi Olarak Alçı
Yapılarda kullanılacak malzemelerin seçiminde ise enerji-malzeme üretim teknikleri dikkate alınmalı, karbondioksit ile hava ve çevre kirlenmesi dengeleri hesaba katılmalıdır. Alternatiflerden en az zararlısı seçilmelidir. Bu nedenle mimarlar, mühendisler ve tüketiciler yapı malzemelerini seçerken üretim aşamasında en az enerji kullanan, çevre ile uyumlu malzemeleri seçmek durumundadırlar. İnsan yaşama ortamını kendi istekleri …
Devamı »