Posta Gazetesi Köşe Yazarı Doğan Heper, arsa karşılığı ortaklık kurularak yapılan inşaatlarda, anlaşmanın geçerli olması için sözleşmenin noterden yapılması gerektiğini söyledi Bir inşaat şirketi sahibiyim. Kat karşılığı 19 villa yapmak üzere arsa sahibi ile anlaştım. İnşaat ilerledikçe arsa sahibi kendine düşen villaları sattığı gibi bana düşenleri de satmaya başladı. Sonunda …
Devamı »Etiket Arşivi: Medeni Kanun
Gayrimenkul Edinme Tarihi Nedir?
Hürriyet Gazetesi yazarı Şükrü Kızılot bu hafta köşesinde ‘gayrimenkulün edinme tarihi hangi tarihtir’ başlıklı yazısını kaleme aldı… Başlık bilmece gibi oldu. Haklısınız. Ancak, ayrıntılarına girince olay da bilmece gibi. Uzmanlara soruyorsunuz, bazen bmnin dediği diğerini tutmuyor. İLGİLİ MEVZUAT Önce, Gelir Vergisi Kanunu’nun ilgili maddeleri, sonra da Medeni Kanun yönünden, ilgili …
Devamı »Kiracı Hangi Konularda Özenli Olmalı?
Kiracının bu yükümlülüğe aykırı davranışları hem kiraya veren hem de taşınmazda oturan diğer kişiler açısından çekilmez hale gelmiş olmalıdır Ahmet Bal/ İstanbul-Apartmanımız daire sayısı fazla bir bina. Çoğu kişi de birbirini tanımıyor. Ama birkaç kiracı binamızdaki sükûneti bozuyor. Bu konuda daire sahipleri olarak ne yapabiliriz? Bir arada yaşamanın kurallarına uygun …
Devamı »İntifa Hakkı Nerede Başlar, Nerede Biter?
İntifa hakkı, o hakka sahip olan kişinin hayatı ile sınırlı olarak, başkasına ait bir taşınmazdan tamamıyla yararlanmak ve kullanmak hakkıdır Sahibi olduğum bir dairenin ailevi nedenlerden dolayı İntifa hakkını( kullanım hakkı) üzerime alarak kardeşime mülkiyetini vermiştim. Ancak üzücü bir olay oldu ve kardeşimi kaybettim. Mirasçıların talepleri söz konusu olduğunda, intifa …
Devamı »