*Bu evrakta EN 771-1 standardında üretilen ve standartta adı geçen Kil kagir birim (TUĞLA) olarak isimlendirilmiştir. *Tuğlalar üzerinde bulunan işaretler standart numarasını, LD-(Düşük yoğunluk) veya HD-(Yüksek Yoğunluk) tipi olduğunu ve standartta hangi kategoride üretildiğini gösterir. *Firmamız Kategori-II Sistem 4 üzerinden üretim yapmaktadır. CE etiketlerimizde firma beyanımız bulunmaktadır. CE etiketimizi ve …
Devamı »Etiket Arşivi: bims tuğla
Tuğlanın Üretim Aşamaları
Üretim Yöntemi-Teknoloji Tuğla ve kiremit tesislerinde teknolojinin adlandırılması; kurutma sistemine (doğal kurutma-suni kurutma), üretim yöntemine (emek yoğun-teknoloji yoğun), otomasyona (otomatik-yarı otomatik), hammadde işleme ve şekillendirmeye (vakumlu-vakumsuz), pişirme sistemine (hoffman-tünel) göre yapılmaktadır. Türkiye’de teknolojinin adlandırılması daha çok pişirme sistemine göre yapılmaktadır. Bu açıdan baktığımızda ülkemizde kullanılan en yaygın sistem Hoffman sistemidir. …
Devamı »Bims ve Bims Blok Uygulaması Nedir, Nasıl Yapılır?
Bims nedir? Bims; volkanik kökenli slikat esaslı camsı ve gözenekli bir yapıya sahip hafif yapı elemanıdır.Gözenekli ağırlığı 500kg/m3 olan bu doğal malzeme yapısındaki boşluklar sayesinde yüksek ısı ve ses izolasyonu özelliklerine sahiptir. Bims bu özelliği sayesinde kış aylarında dondurucu soğuklardan, yaz aylarında ise kavurucu sıcaklardan yüksek oranlarda izolasyon sağlamaktadır. Bims …
Devamı »Ateş Tuğlası ve Uygulama Yöntemleri
KULLANMA TALİMATI : * KULLANIMDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR : * Örgü Harcı önce kuru olarak iyice karıştırılmalıdır. * İyice karıştırılan harca ( sürüldüğünde tuğla yüzeyinde kalacak kıvama gelinceye kadar ) yavaş yavaş temiz su ilave edilirken karıştırma işlemi de devam etmelidir. * Hazırlanan Harç maksimum 2 mm kalınlıkta tuğlalar arasına …
Devamı »