1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Erdoğan Bayraktar: Yeni Binalarda Enerjiyi Koruyan Evler Yapacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye’de kentsel dönüşüm seferberliği başlatacaklarını söyledi

Bakan Bayraktar, Trabzon’da bir otelde düzenlenen 3. OSB Çevre Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, sanayi geliştikçe enerji tüketiminin arttığını belirterek, ”Biz de bir sanayi ülkesiyiz. Sanayi ile enerji ihtiyacı arttığı için bizim de yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmemiz lazım” dedi.

Türkiye’nin kalkınması, gelişmesi, sanayisi için son derece önemli olan Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yasası’nın Meclis’te olduğunu ifade eden Bayraktar, ”Bu yasaya bağlı olarak Türkiye’de kentsel dönüşüm seferberliği başlatacağız. Bununla birlikte Türkiye’de müthiş bir kalkınma hamlesi başlayacak. Sanayi gelişecek. Türkiye’de müthiş bir yenilenme, müthiş bir kalkınma olacak. Yeni binalarda enerjiyi koruyan evler yapacağız. Bunu yapacak gücümüz var. Yapı stoğumuz, şehirlerimiz güzelleşecek” diye konuştu.

Organize Sanayi Bölgeleri’nin çok önemli olduğunu kaydeden Bakan Bayraktar, ”Bilgiyi, teknolojiyi iyi kullanan, daha kaliteli malı daha ucuza üreten ülkeler dünya piyasasında yer bulacaktır. Yeni teşvik paketi ile yapılan yatırımları ön plana çıkarttık” dedi.

Turizm ve kültür şehri Trabzon’un lojistik merkez açısından da çok önemli bir yere sahip olacağını belirten Bayraktar, şunları söyledi:

”Trabzon’da hizmet ve eğitim sektörü öne çıkmıştır. Trabzon’a eğitim yönünden nasıl yatırımlar getirebiliriz, onların çalışmalarını yapıyoruz. Demiryolunun mutlaka Trabzon’a gelmesi lazım. Çimento fabrikasının bulunduğu yerden kaldırılması gerekiyor. Değirmendere Vadisi’nin turizm vadisi olması lazım. Trabzon’u merkez, öncü şehir yapmak için en önemli özelliklerini belirlememiz çok önemli.”

Trabzon Valisi Recep Kızılcık da OSB ve çevrenin uzun zaman birbirlerine zıt olarak değerlendirildiğini ifade ederek, ”İşsiz bir toplum, çevresiz bir yaşam olmayacağından sürdürülebilir bir yaşam fevkalede önem arz etmektedir” dedi.

”Zirvenin amacı gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak”

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu (OSBÜK) ve Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir zirvenin amacının gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için düzenlenen çevre mevzuatının OSB’lere yüklediği görev ve sorumlulukları ele alarak, uygulamada görülen sorunları değerlendirip çözüm yolları aramak olduğunu söyledi.

Çevreyi hoyratça kullanan, ormanları tüketen, suyu ve havayı kirleten ekonomik büyümenin sürdürülebilir bir büyüme olmadığını vurgulayan Özdebir, şunları kaydetti:

”Çünkü bu tür bir büyüme ile er ya da geç, doğal kaynaklar tükenecek ve ekonomik büyüme tersine dönecektir. Bu nedenle hepimizin, ‘Biz dünyayı atalarımızdan miras değil, çocuklarımızdan ödünç aldık’ diyen Kızıldereli atasözüne uygun bir hassasiyetle çevreyi gözetmemiz gerekmektedir. Bu nedenle özellikle sanayileşmemizi, çevreye duyarlı ve saygılı bir biçimde gerçekleştirmeliyiz. Bu açıdan bakıldığında OSB’ler en ideal çözüm olarak karşımıza çıkmaktadır.”

Türkiye’deki OSB’ler hakkında da bilgi veren Özdebir, şöyle konuştu:

”264 OSB ve 1 ıslah OSB tüzel kişilik kazanmıştır. Bunlardan 150 OSB işletme aşamasında olup, diğerleri yatırım aşamasındadır. İşletme aşamasındaki 150 OSB’de 60 bin civarında işletme faaliyet göstermektedir. OSB tüzel kişiliklerinde 3 bin 513 kişi istihdam edilmektedir. Sanayi tesislerinde ise bir milyondan fazla kişi istihdam edilmekte olup, tüm OSB’lerin işletmeye geçmesi halinde bu sayının 2 milyon kişiyi geçeceği tahmin edilmektedir. Ülkemiz sanayi sektöründe tüketilen doğalgaz ve elektriğin yüzde 50’si, OSB’ler tarafından tüketilmektedir. İşletme aşamasındaki 150 OSB’den 54’ü merkezi arıtma tesisini tamamlamıştır. 29 OSB belediyelerle protokol imzalayarak, 8 OSB ise ön arıtma tesisleri ile arıtma sorununa çözüm bulmuştur. 6 OSB’nin merkezi arıtma tesisi inşaat aşamasındadır.”

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Vekili Yaşar Öztürk, Türkiye’nin kalkınma hamlesinde çok önemli bir paya sahip olan sanayi yatırımlarının planlı bir şekilde gerçekleştirilebilmesinde, çevresel dengelerin korunarak verimliliğin ve sürdürülebilir kalkınmanın sağlanabilmesinde OSB’lerin çok önemli bir rol üstlendiğini belirtti.

OSB’lerin sunduğu istihdam imkanları ile de ülke ekonomisine büyük katkılar sağladığını vurgulayan Öztürk, ”Sanayileşmenin daha nitelikli bir biçime dönüştürülebilmesi amacına hizmet eden ve vazgeçilmez bir unsur haline gelen OSB’ler, bugün dünyada birçok ülke tarafından model seçilmekte ve ülkemizin bilgi, birikim ve tecrübesinden yararlanılmak üzere birçok talep almaktadır” dedi.

Erdoğan Bayraktar: ”Tescilsiz bir kısım orman arazileri, bir kısım tescilsiz araziler dışında tüm Türkiye’deki kadastroyu bitirdik”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ”Tescilsiz bir kısım orman arazileri, bir kısım tescilsiz araziler dışında tüm Türkiye’deki kadastroyu bitirdik” dedi.

Bakan Bayraktar, Dernekpazarı ilçesindeki Hasan Cansız Kom Lisesi’nin bahçesinde düzenlenen tapu dağıtım töreninde, tapu ve mülkiyet hakkının, bir insanlık hakkı olduğunu belirterek, ”Bizim geleneğimize göre de ta Osmanlı’dan gelen, ta Peygamber efendimizden gelen anlayışa göre de tapu mübarektir. Kutsal bir haktır mülkiyet hakkı” diye konuştu.

”Biz 9.5 yıldır vatanı idare etmeye çalışan siyasi irade olarak ve 9.5 yıldır Türkiye’de iktidar olan Adalet ve Kalkanma Partisi’nin kurduğu hükümetler olarak, yıllarca, 50 yıl, 60 yıl, 70 yıl halının altına, kilimin altına süpürülen problemleri bir bir açığa çıkarmak suretiyle çözmeye çalışıyoruz” diyen Bakan Bayraktar, ”Burada 9 bin 920 adet tapuyu, Tüfekçi, Yenice, Çayırbaşı, Taşçılar, Gülen, Çalışanlar ve Ormancı köylerine dağıtıyoruz. Bu, çok önemli bir rakam. İnsanlar tapularına kavuşuyor. Bizim buralarda sınır meseleleri çok. Kavgalar çok olur, bunlar da bitiyor” ifadesini kullandı.

Bayraktar, Türkiye’de kadastro çalışmalarını bitirdiklerini dile getirerek, ”Tescilsiz bir kısım orman arazileri, bir kısım tescilsiz araziler dışında tüm Türkiye’deki kadastroyu bitirdik. Bu, oran olarak bakarsak, tescilsiz arazileri sayarsak yüzde 90. Ama tescilsiz arazileri çıkardıktan sonra yüzde 99.5. İnşallah bundan sonra tapu noktasında, gayrimenkul noktasında, taşınmaz noktasında çok daha iyi hizmetler vereceğiz size” diye konuştu.

Türkiye’de tapu bilgilerini elektronik ortama aktardıklarını vurgulayan Bayraktar, şunları söyledi:

”Tapuyla ilgili ne varsa, geldisi, gittisi, üzerindeki problemler, eni, boyu, imar durumu, yakınındaki özellikler, bunların hepsini elektronik ortamda kayıt altına alıyoruz ve artık Türkiye’de tapu sahipleri, tapunun bulunduğu ilçeden veya ilden değil, başka bir ilden veya ilçeden de tapusunu verip alabilecek. Bunu yurt dışına da yayacağız inşallah. Bu, Türkiye’den başladı. Daha sonraki adım nedir- İnsanlarımız evinden, bilgisayardan kendi sicil numarasını, kimlik numarasını girmek suretiyle Türkiye’nin herhangi bir yerindeki, kendisine ait olan gayrimenkulün bilgilerini öğrenebilecek. Bunları çok kısa zamanda bitireceğiz.

Türkiye’de coğrafi bilgi sistemiyle ilgili çok ciddi bir çalışma yapıyoruz. 780 bin kilometrekarenin coğrafi sisteminde, illerde ne var, ilçelerde ne var, bölgelerde ne var, coğrafi özelliklerini, tarihi özelliklerini, topoğrafik özelliklerini, bitki örtüsü, çiçek örtüsü, hayvansal yapısı, madenleri nedir, bunların hepsini coğrafi bilgi sistemi altında, yine elektronik ortamda toparlıyoruz, Türkiye’nin daha iyi kalkınması için, daha iyi gelişmesi için.”

”Türkiye artık dünyanın gözünü diktiği bir ülke”

Türkiye’nin artık dünyanın gözünü diktiği bir ülke olduğunu vurgulayan Bakan Bayraktar, şöyle konuştu:

”Dünya milletleri artık Türkiye’nin gözünün içine bakıyor. Komşu ülkeler, İslam ülkeleri, Balkanlar, Kafkaslar, Ortadoğu ülkeleri, Türkiye Cumhuriyeti lideri, Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gözünün içine bakıyor. Türkiye, IMF’nin kapısında para dilenen, faizi ne olursa olsun kredi dilenen bir ülke değil. 28.5 milyar dolar borcumuzu 2 milyar dolara düşürdük. Artık kendi kendimize yetiyoruz. Biz yurt dışından aldığımız kredilerin faizlerini alabildiğine düşürdük. İktidara geldiğimiz zaman 2002 yılı sonunda, 2003 yılı başında gecelik faizler yüzde 2000’lere çıkmıştı. Yıllık faizler yüzde 34-35’ler civarındaydı. Şimdi tek haneli. Faiz demek nedir, cebinden para almak, cebinden para çalmak demektir. İnşallah enflasyonu daha da aşağıya çekeceğiz. İşsizliği daha da aşağıya çekeceğiz.”

Yörenin kalkınması için de çok ciddi çalışmalarının olduğunu ifade eden Bayraktar, ”Buralarda, bu derelerde büyüdüm. İnşallah ülkemizin her tarafını kalkındıracağız. Bunu bu milletin özüne, bu milletin köküne, bu milletin moral, manevi değerlerine bağlı olarak sarsılmadan, savrulmadan, aile yapımızı daha da kuvvetlendirerek inşallah geliştireceğiz. Çok ciddi bir gayret içindeyiz” dedi.

‘Bizi eleştirebilirsiniz, yaptıklarımız yeterli değil. Ne deseniz haklısınız” diyen Bayraktar, şunları kaydetti:

”Fakat bir insan, bir yapının, bir yapımın, bir üretimin özelliği, güzelliği mukayese ile ortaya çıkar. Geçmişi unutmayalım. Geçmişle mukayese edelim. Laf üretenler, hiçbir iş yapmayanlar, bu milleti yıllarca Avrupa’nın kapısında bekletenler, bu ülkede sanayi yatırımlarını, eğitim yatırımlarını durduranların şimdi bize bir şey demeye hakkı yok. Ellerinden geliyorsa bize yardım etsinler. Biz milletimize, size hesap veririz. Sizin her dediğinize itibar ederiz. Yaptıklarımızı katiyyen yeterli bulmuyoruz. Yanlışlıklar yaptığımızı da kabul ediyoruz. Eksiklikler yaptığımızı da kabul ediyoruz ama azmimizden hiçbirşey kaybetmedik. Bunu ne gösteriyor biliyor musunuz- Sizin tercihiniz, takdiriniz.

Dünyanın neresinde var- 7 defa sandık önünüze geldi, 3 büyük genel seçim, 2 mahalli seçim, 2 referandum. 7 kez bu güzel insanlar bu iktidarı, bu siyasi iradeyi birinci yaptı. Genel seçimde oylarını artırarak bu milletin teveccühüne mazhar oldu. Bu, bize yeter. En büyük takdir budur, en büyük mükafat budur. Sizin duanızı istiyoruz, sizin takdirinizi bekliyoruz. Bu bakımdan sizin emrinizdeyiz, sizin hizmetinizdeyiz, sizlerle beraberiz. Bu yörenin çocuğu olduğum için size daha çok borçluyum, daha çok çalışmak zorundayım. Bu bakımdan bana dua edin, benden daha çok iş bekleyin.”

Konuşmaların ardından Dernekpazarı ilçesine bağlı 7 köyde yapılan kadastro çalışmalarının ardından, 9 bin 920 hak sahibine tapuları dağıtıldı.

AA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Depremlerde Yıkılmayacak Binalar İçin Doğru Yalıtım Şart

İZODER’DEN DEPREM HAFTASI MESAJI Dünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinde yer alan Türkiye, orta ve …