1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

En Fazla Ölümlü İş Kazası İnşaat!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer, Türkiye’de en fazla iş kazasının inşaat sektöründe yaşandığını açıkladı.

Almanya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Fransa, İngiltere, inşaat sektörü, iş güvenliği kültürü, iş kazası, iş sağlığı ve güvenliği, kamu sektörü, Kasım Özer, özel sektör

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer, Dedeman Otelde 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu tanıtım seminerlerini başlattı. Kamu ve özel sektörde çalışan herkesin kanundan yararlanabileceğini anlatan Kasım Özer, 50 ve üzeri çalışanı olan işyerlerinde iş sağlığı ve güvenlik kurulu oluşturulacağını söyledi. Türkiye’de en fazla ölümlü iş kazasının inşaat sektöründe yaşandığına dikkati çeken Genel Müdür Özer “En fazla ölümlü kaza, inşaat sektöründe meydana geliyor. Bunun yüzde 40’ı ya yüksekten kişinin düşmesi ya da yüksekten cisim düşmesi sonucu oluyor. İkinci sırada madenler, üçüncü sırada ise metal ve nakliye sektörü geliyor. Bu nedenle maden ve inşaatlerda işverenler hayati tehlikeyi gördükleri zaman işi durduruyor. İnşaatlarda zaman zaman kırmızı şeritler oluyor, düşme tehlikesinin olduğu ikazı yapılyor. İnşaatlarda o kadar çok malzeme, tahta var ki. İkişer tane kalas atsalar insanlar buradan düşmeyecek. İş güvenliği için 1 lira yatırıyorsunuz size 2 lira olarak geri dönüyor. Şu anda 500 müfettiş iş sağlığı ve güvenliği için Türkiye’yi tarıyor” diye konuştu.

“TESTİ KIRILMADAN TEDBİR ALMAK LAZIM”

Kasım Özer, vatandaşların “Kanun çıktı, kazalar durdu mu?” diye sorduğunu, ancak kanunla kazaların durmayacağını belirterek şunları söyledi:

“Kanun kazaları durdurmak için bir araçtır. Kanun uygulandığı, iş güvenliği kültürü geliştiği zaman kazalar durur. Kanun kısa süre içinde bizi arzu ettiğimiz noktaya götürmek için hızlı bir binektir. Türkiye’de her yıl 1000 kişi ölüyor. 2023 yılında bir hedefimiz var, bu rakam 100 binden 3’e daha sonra sıfıra düşsün istiyoruz. Bunu gerçekleştiren ülkeler var. Almanya, İngiltere, Fransa gibi. Biz bu kazaların, belalalırın, hastalıkların üstesinden gelebiliriz. Proaktif yani önleyici yaklaşım. Testi kırılmadan tedbir almak lazım. Diğer ülkeler öyle yapıyor. Bir ülkede kaldırımda parke taşı değiştirilirken, etrafına 2 metre çapında bir kafes geçiriliyor. Kimse oraya giremiyor. İşçi kafesin içinde çalışıyor. Türkiye’de bir kaldırım 10 metrekare kadar kazılmış, taşlar bir yere yığılmış. Vatandaş, arabaların geçtiği yola inip, tekrar kaldırıma çıkıyor. İş sağlığı ve güvenlik tedbirinin alınması lazım. “

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Bakan Işıkhan: SGK’yı Emeklilere Hizmet Verecek Bir Modele Taşıyoruz

Bakan Işıkhan, Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında yaptığı açıklamada, “Artık SGK’yı sosyal açıdan da emeklilerimize hizmet …