1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Emlakta Yeni Trend Türkiye

Türkiye, güçlü ve dengeli ekonomik yapısı ile son yıllarda önemli ekonomik atılımlar gerçekleştirirken, ülkedeki emlak fiyatlarında da buna paralel artışlar yaşanıyor.

emlakta-yeni-trend-turkiye

Bu yılın ilk çeyreğinde Türkiye’ye yapılan gayrimenkul yatırımları geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 30’luk bir artış gösterirken, bu durum Türkiye’nin dünyada canlı konut piyasasına sahip ülkeler arasındaki konumunu güçlendirmesine katkı sağlıyor.

Türkiye emlak piyasası son yıllarda önemli bir gelişim gösteriyor. Ülkenin 2 büyük kredi derecelendirme kuruluşundan “yatırım yapılabilir” notu almasının ardından uluslararası fonlar da bu alanda Türkiye’ye giriş yapmaya başlarken, bu durum ülkenin emlak piyasasının daha da hareketlenmesine katkı sağlıyor.

AA muhabirinin Uluslararası Para Fonunun (IMF)2012 yılı 2. çeyrek verilerinden derlediği bilgiye göre, Türkiye, dünyada emlak fiyatlarında pozitif görünüme sahip ülkeler arasında bulunuyor.

Birçok ülkede emlak fiyatlarında düşüş görülüyor. Dünyanın en büyük ekonomileri ABD, Çin ve Japonya’da emlak fiyatları aşağı yönlü seyrediyor. Çin’in emlak fiyatlarında yüzde 5’e yaklaşan oranlarda gerileme meydana gelirken, ABD ve Japonya’daki düşüşler ise yüzde 3’lere ulaşıyor.

Emlak fiyatları, Kuzey Amerika’nın bir diğer ekonomisi Kanada’da da benzerlik gösteriyor. Ülkenin emlak fiyarlarındaki düşüş yüzde 2’ler seviyesinde bulunuyor.

Avrupa’nın emlak fiyatları düşüyor

Emlak fiyatlarının en çok düştüğü bölgelerin başında ise Avrupa bulunuyor. Son 5 yıla damgasını vuran küresel ekonomik kriz, Avrupa’da emlak fiyatlarına büyük darbe vuruyor.

Avrupa içerisinde emlak fiyatlarının en çok düştüğü ülkeler “ekonomik krizin odağındaki” İrlanda, Yunanistan, Portekiz, İspanya ve Güney Kıbrıs Rum kesimi olurken, bölgenin başat ekonomilerinden İngiltere, Fransa ve İtalya da bu durumdan nasibini alıyor.

Emlak fiyatlarındaki düşüş İrlanda’da yüzde 15, Yunanistan, Portekiz ve İspanya’da ise yüzde 10’u geçiyor. Yüksek kamu borcu ile mücadelesini sürdüren İtalya’da ise emlak fiyatlarının yüzde 5’lerin üzerinde değer kaybettiği görülüyor.

Avrupa’nın büyük ekonomilerinden İngiltere ve Fransa da benzer durumları yaşıyor. Yüksek kamu borcu, bütçe açığı ve kritik seviyelere çıkan işsizlik oranları ile mücade eden Fransa’daki düşüş yüzde 2-3’ler seviyesinde bulunuyor. Güçlü bankacılık yapısı ve emlak sektörü ile yıllardır dikkatleri üzerine çeken İngiltere ise emlak fiyarlarındaki düşüşlerle yüzleşen ülkelerden biri olarak dikkatleri üzerine çekiyor.

Avrupa’da krizin “teğet” geçtiği ülkelerden Almanya ise yüzde 10’ları aşan oranlardaki artışla emlak fiyatlarının yukarı yönde seyrettiği ender ülkelerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Letonya, İsviçre ve Estonya gibi Avrupa ülkelerinde ise yüzde 3’ler seviyesinde artışlara sahne oldu.

Gelişmekte olan ülkelerde emlak altın değerinde

Emlak fiyatlarındaki en hızlı yükseliş ise gelişmekte olan Brezilya, Rusya, Hindistan, Ukrayna ve Malezya gibi ülkelerde görülüyor. Brezilya’nın emlak fiyatlarındaki artış yüzde 15’leri aşarken, Rusya ve Ukrayna’daki artış ise yüzde 8’lere yaklaştı. Hindistan’ın emlak fiyatları da yüzde 7’ler seviyesinde değerlendi.

Emlakta yeni moda Türkiye

Ekonomideki başarılı çalışmaların meyvelerini toplamaya başlayan Türkiye, emlak piyasasında da hareketli günler yaşıyor.

IMF verilerine göre, emlak fiyatlarında pozitif görünüme sahip ülkeler arasında bulunan Türkiye, Brezilya, Rusya, Hindistan, Ukrayna ve Malezya ile aynı ligde yer alıyor. Türkiye emlak fiyatları geçtiğimiz yıl artış kaydederken, uzmanlar uluslararası doğrudan yatırımların da katkısıyla ülkedeki emlak fiyatlarındaki artışın süreceğini belirtiyor.

Ekonomi Bakanlığının “Uluslararası Doğrudan Yatırım Verileri”ne göre, Türkiye’ye bu yılın ilk çeyreğinde gelen doğrudan gayrimenkul yatırımında geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 30’luk bir artış yaşandı. Ülkeye gelen doğrudan yatırımlar içerisinde gayrimenkulün payı ise 2012 yılının ilk çeyreğinde yüzde 12 seviyelerinde iken, söz konusu yatırımlar bu yılın aynı döneminde 3 katına yükselerek yüzde 35’lere çıktı.

Türkiye, bu yılın ocak ayında 234 milyon dolarlık doğrudan garimenkul yatırımı alırken, bu rakam şubat ayında 214 milyon dolara geriledi. Söz konusu rakam mart ayında ise 271 milyon dolara çıkarak, doğrudan yatırımlar içerisinde yüzde 45’lik bir pay aldı.

Kaynak: AA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Vatandaşlığı Alan Yabancı, Evi Satıp Gidiyor

Yatırım yoluyla vatandaşlık sürecinin geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Henley&Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, “Yatırımcı evini satıyor, …