1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Ediz Hun: Çevre Kirleniyor ve Doğa Korunamıyor!

Çağımızın en büyük sorunu olan enerji ihtiyacının gayrimenkule olan yansımalarının konuşulduğu ikinci oturum “Gayrimenkul Sektöründe ve Şehirleşmede Yeni Trendler”, konuk konuşmacı olarak Ediz Hun’u ağırladı.

Çeşitli üniversitelerde ekoloji üzerine dersler veren Ediz Hun, konuşmasında sürdürülebilir kalkınma ve en önemli ilkelerinden biri olan çevre duyarlılığından bahsetti. Ediz Hun; “Çevre kirleniyor ve doğa bilimsel doğrularla korunamıyor. Doğa sevgisi çok önemli” açıklamasında bulundu. Dünyada yüzde 2,5 su rezervi bulunduğunu belirten Hun, su rezervlerinin korunması gerektiğini belirtti. Avrupa’da nüfus artışında, Türkiye’nin Almanya’dan sonra ikinci sırada olduğunu vurgulayan Ediz Hun, bu nüfusun yerleşeceği gayrimenkullerin inşası sırasında yeşilin unutulmaması gerektiğini de ekledi.

GYODER Yönetim Kurulu üyesi Emre Çamlıbel’in moderatörlüğündeki oturumun ilk konuşmacısı olan Tabanlıoğlu Mimarlık’ın başkanı Murat Tabanlıoğlu; “Kişilerde bina yapılmasına karşı tepkiler oluşmaya başladı. Bu konuda mimarlara çok iş düşüyor.” dedi. Yeni yaşam mekanlarına da dikkat çeken Tabanlıoğlu, Loft ve Sapphire projelerini anlattı. İstanbul’un finans merkezi haline gelmesi adına yaptıkları çalışmaları da anlattı.

Murat Tabanlıoğlu’nun ardından, dünyanın en saygın üniversitelerinden MIT Gayrimenkul Bölümü Başkan ve akademik Direktörü Dr. Brian Anthony Ciochetti, konuşmasında şehirler arasında gelişime yönelik rekabette teknolojinin öneminden bahsetti. Nüfusun hızla artmasının şehirleşmeye etkilerine değinen Ciochetti, geleceğin şehirlerinde ekonomik ve sosyal anlamda bir denge olacağını da sözlerine ekledi. Belli başlı şehirler arasında belirli kriterler üzerinden yapılan çalışmalardan bahseden Ciochetti, sürdürülebilir gelişme gösterebilecek şehirlere de vurgu yaptı.

Oturumun bir diğer konuşmacısı ise dünyanın önde gelen yatırım bankalarından JP Morgan’ın Çevre ve Sosyal Risk Bölümü Başkan Yardımcısı Jemma Green oldu. Yoğun rakamları içeren sunumunda, çevresel faktörlerin finansal analizler üzerine etkisinden bahsetti. Kaynakların açılımından ve tüketiminden de bahseden Green, “Finansal analizler sadece maliyetlerle ilgilidir, trendin yoğunluğu ile ilgili değildir.” dedi.

Oturumun son konuşmacısı olan Atölye 70 Planlama ve Tasarım grubu başkanı Prof. Hüseyin Kaptan, kentleşme sistematiği ve planlamanın öneminden bahsetti. “Türkiye ortak aklını arıyor” şüralarında, yeşilin ve su havzalarının korunması üzerine kararlar alınmasına rağmen ormanların yok edilmeye devam edildiğini vurgulayan Kaptan, çevrenin korunması için ortak sorumluluk ve şeffaflık gerektiğini belirtti. İstanbul ile ilgili iki önemli konuya dikkat çeken Hüseyin Kaptan, deprem riski ve sanayi alanlarının şehir dışına alınarak, bu alanlarda yeni değerler yaratılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Devletten Kiracılara 1150 TL Kira Yardımı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeni ev alacaklara ve kiracılara destek ödemelerine devam ediyor! Şehirden şehire …