1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Düzce Deprem Çalıştayı Başladı!

Düzce Depreminin 12. Yıldönümü nedeni ile Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından organize edilen 12 Kasım Düzce Deprem Çalıştayı düzenlendi.Düzce üniversitesi Konuralp Yerleşkesi Konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu, bölgeye katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

12 Kasım Düzce Deprem Çalıştayı, bilim adamları, deprem çalıştayı, Depremin ekonomik açısından etkileri, Depremin etkileri, Depremin kimliği, Depremin psikolojik açısından etkileri, Depremin şehir planlaması açısından etkileri, Düzce Belediyesi, Düzce Deprem Çalıştayı, Düzce Depremi, Düzce İl Gelişme Planı, Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü, Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu

Düzce İl Gelişme Planındaki önerilerin hayata geçirilemediğine dikkat çeken Şerifoğlu “ Biz Düzceliler 1999 Gölcük ve Düzce depremleri sonrasında çok şey öğrendik bu topraklar üzerinde. Kısa sürede önemli bir bölümünü unuttuk. Çünkü 99’dan sonra 2001-2003 yılları arasında stratejik planlamasını gerçekleştiren Düzce il gelişme planını depremi göz önüne alan bu planı Düzce miz raflarda tozlanmaya terk etti. Önerileri hayata geçirmedi ve planı yenileyemedi. 10 yıl aradan sonra bu planda sözünü attığımız projelerden bazılarının yeniden gündemine alındığı görmek bizim için heyecanlı bir süreç” dedi.

Rektör, bilim adamlarının görüşlerine önem verdiklerini belirterek “ Daha depremle ilgili yaptığımız Düzce depreminin 10.yılında yaptığımız 3 günlük çalıştay dizisinde Depremin psikolojik ekonomik ve şehir planlaması açısından etkilerini değerlendirerek sonuçları kitaplaştırmıştık. Bilim adamlarının önerilerine kulak vermekten kaçınıyoruz. Bilim adamlarının görüşlerini alarak sorunlarımızı çözümleyelim diye her yıl tekrarlamayı planladığımız çalıştayın ilkini gerçekleştiriyoruz” diye konuştu,

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram da bilinçlenmenin önemine vurgu yaptı. Bayram şunları söyledi: Bilinçlenme olmadığı sürece yapılacak bir şey yok mevzuatlar 99 dan sonraki yaşanan depremlerden alınan derslere ortaya konunun mevzuatlarda bir çok tedbir alındı ancak biz uygulayıcılar olarak şunu görmekteyiz. Mühendislerimiz bu konularla ilgili tahsil alan kişiler hala zaman zaman bir takım konularda taviz verme konularında eğilim gösterebiliyorlar. Bilinçlenme konusunda eksiklik yaşıyorsak bir ciddi bir sorundur.

Biz depremden sonra Düzce de mühendis olduk binaya dışardan gözle bakarak binanın dayanıklı olup olmadığını söyledik neden böyle söyledik gördük ki o tarihte resmi kurumlarımızda görev yapan mühendisler gözle bakarak bu bina ilgili ne yazalım diye bina sahiplerine sordular. Biz Düzce’nin deprem bölgesi olduğu için biraz daha bilinçlenme ve ciddi açıdan bakabilmek için üzerimize düşeni yerine getirmeliyiz. Bu çalıştay örnek olur.”

Düzce Vali Adnan Yılmaz, riskli yapılar için seferberlik çağrısı yaptı. Yılmaz “ Depreme dayanıklı yapı tasarımı süresince hasar riskini azaltıcı faktörlerin başında inşaat aşamasında zemin araştırmalarına gereken önem ve hassasiyetin gösterilmesi gelmektedir. Düzce olarak acıyı yaşayan il olarak riskli yapılardan bira önce kurtulmamız şart. O halde zaman bunun için biran önce riskli yapıları tespit etmemizi ve zaman geçirmeksizin bu yapılardan kurtulmamızı emrediyor. Bu bilinçle el ele işbirliği halinde seferlik anlayışı içinde riskli yapılarımızı tespit ettirip bertaraf etmek zorundayız” şeklinde konuştu.

Sayıştay Başkanı Recai Akyel, çalıştayı 3 yönden önemsediğini söyledi. Deprem yıllarında Gölyaka Kaymakamı olarak görev yaptığı yıllardan da bahseden Akyel “ Bu çalışmayı 3 yönden önemsiyorum. Deprem konusu olduğu için önemsiyorum deprem hayatımızın gerçeği. Yaşadığımız bölgenin kaderi Kaçınılmaz vazgeçilmezdir. İkincisi, akademik bir çalışma olduğu için önemsiyorum. Üçüncüsü ise Bu çalıştayın Düzce’de oluşunu önemsiyorum. Çünkü 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremleri konusunda Düzce yaşanan bir laboratuvar ve depremin baştan sona yaşandığı bir gözlem alanı Düzce’de çok hatıram bilgi birikimim tecrübem var bütün bunların ülkemize ve dünyaya yansıtılması lazım bunlardan çok ders alınması lazım.

Depremin kimliğini doğru tespit etmemiz lazım niteliğini doğru bilmemiz lazım ve doğru algılamamız lazım. Depremde de bu risk var. Depremi yönetmeliyiz. Stresi korkusu depremi bunları yok edemiyoruz . Öyle ise yönetmeliyiz” diye konuştu.

Konuşmalarından ardından Deprem Çalıştayı başladı.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Düzce’de Orta Hasarlı Binaların Vadesi 30 Mart’ta Bitiyor!

Düzce Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Kartal, 30 Mart 2012’ye kadar tanınan süre içinde …