1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Dönüşümle Yılda 3 Milyar Dolar Tasarruf Fırsatı!

Kentsel dönüşümle yeniden inşa edilecek binaların tümüne ısı yalıtımı yapılması halinde yılda yaklaşık 3 milyar dolar tasarruf sağlamak mümkün

donusumle-yilda-3-milyar-dolar-tasarruf-firsati

Kentsel dönüşümle 6,5 milyon binanın yıkılıp yeniden yapılması planlanıyor. Gelecek nesiller için sağlıklı bir yapılaşmanın hedeflendiği kentsel dönüşüm hareketi, binaların enerji verimli olarak inşa edilmesi için büyük bir fırsat. Kentsel dönüşümle yeniden inşa edilecek binaların tümüne ısı yalıtımı yapılması halinde yılda yaklaşık 3 milyar dolar tasarruf sağlamak mümkün. Binalara daha kalın “manto”lar giydirerek bu rakamı çok daha yukarıya taşıyabiliriz.

Kentsel dönüşüm hareketi Türkiye’yi çağdaş ve sağlıklı binalara kavuşturmak için atılmış önemli bir adım. Ülkemizdeki binaların büyük bir çoğunluğu bina ömrünü tamamlamış ya da tamamlamak üzere. Mevcut yaşlı bina stoğuna bakıldığında yüzde 85’inde ısı yalıtımı olmadığı görülüyor. Bu nedenle ülke ve bireyler olarak her yıl enerjimizi ve paramızı havaya savuruyoruz. Bunun sonucunda enerjide dışa bağımlı bir ülke olduğumuz için daha fazla enerji ithal ediyor ve yüksek elektrik ve doğalgaz faturalarıyla mücadele ediyoruz. Ayrıca çevreye verdiğimiz zarar da ciddi boyutlarda.

Blue’Safe Mavi Kale yöneticileri, kentsel dönüşümün tam da bu noktada önemli bir kurtarıcı olabileceğine dikkat çekiyor. Kentsel dönüşümle yıkılıp yeniden yapılacak binalar, yönetmelikler gereği ısı yalıtımlı olarak inşa edilmek zorunda. Bu da hem bireylerin hem de ülke ekonomisinin tasarruf edeceği anlamına geliyor; ancak her ısı yalıtımı uygulaması bina ömrü boyunca performans sağlamıyor. Standartlara uygun, CE Belgeli, bölgesel iklim koşullarına uygun kalınlıklarda sert köpükten yapılmış ısı yalıtım levhaları ile binaların mantolanması halinde enerji giderlerinden yüzde 50 tasarruf sağlamak mümkün.

Mardav Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alper Doğruer, “Ülkemizde 17 milyon konutun yüzde 85’i hala yalıtımsız. Bu binaları ısıtmak ve soğutmak için yüzde 50 daha fazla enerji tüketiyoruz. Isı yalıtımı olmayan binalarda oturanlar zamlarla birlikte iyice yükselen doğalgaz ve elektrik faturalarıyla boğuşuyor. Ülke olarak da yalıtımsız binalar yüzünden her yıl ortalama 7,5 milyar doları havaya savuruyoruz. Bunun yanı sıra çevreyi de hızlı bir şekilde kirletiyoruz. Kentsel dönüşümle birlikte yıkılıp yeniden yapılması planlanan 6,5 milyon binanın ısı yalıtımlı olmasıyla ülkemiz her yıl 3 milyar dolar tasarruf sağlayacak. Enerjiyi daha verimli kullanarak da gelecek nesillere daha yaşanılır bir dünya bırakacağız” diye konuştu.

Kalekim Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Altuğ Akbaş ise şunları söyledi: “Kentsel dönüşümle birlikte yıkılacak olan tüm binalar TS 825 Binalarda Isı Yalıtım Kuralları standardı gereğince ısı yalıtımı yapılarak inşa edilmek zorunda. Burada önemli olan nokta yeni inşa edilecek binaları geleceğin 40-50 yılını düşünerek inşa etmek ve buna göre binaların ısı yalıtımını yapmak. AB ülkeleri yüzde 95’lere varan oranda düşük enerjiyle sıfır emisyon salınımını yakalayan Pasif Evlere yani yıllık enerji tüketimi 15 kWh/m2’nin altında olan binalara geçmeye hazırlanıyor. Kentsel dönüşüm bu anlamda ülkemiz için önemli bir fırsat barındırıyor. Pasif Ev’ler bölgesel iklim koşulları doğrultusunda ancak çok kalın ısı yalıtım levhaları kullanılarak oluşturulabiliyor. Türkiye olarak biz de kentsel dönüşümle binalarımıza kalın mantolar giydirerek enerjiden maksimum oranda tasarruf elde edebilir ve dünyaya örnek olabiliriz.”

Kaynak: Emlakofis

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

BDDK’den Konut Kredilerine İlişkin Yeni Karar: Riskli Yapı Sahiplerine Kolaylık Sağlanacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), kentsel dönüşüm kapsamındaki riskli konutlar için kredi sınırı muafiyeti …