1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 92 Bin Ton Lastiği Geri Kazandırdı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 92 Bin ton lastiğin geri kazanımı sağladı. Ömrünü tamamlamış lastiklerden kauçuk granül, çelik tel ve tekstil parçacıkları elde edildi…

çevko, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı, çevre ve şehircilik bakanlığı atamaları, çevre ve şehircilik bakanlığı birim fiyat, çevre ve şehircilik bakanlığı çevre görevlisi sınavı, çevre ve şehircilik bakanlığı geri dönüşüm, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ilgili aramalar, çevre ve şehircilik bakanlığı personel alımı 2012, çevre ve şehircilik bakanlığı yapı denetim, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, geri dönüşüm firmaları, geri dönüşüm ile ilgili aramalar, geri dönüşüm kutusu indir, geri dönüşüm kutusu silindi, geri dönüşüm kutusundan silinenleri geri getirme, geri dönüşüm nasıl yapılır, geri dönüşüm nedir, geri dönüşüm projeleri, kağıt geri dönüşüm, lastik geri dönüşüm, memurlar net, resmi gazete

2011 Yılı itibariyle Türkiye’de yaklaşık lastik üretimi veya ithalatını yapan 80 firma bulunuyor. Bu firmalar tarafından piyasaya sürülen lastik miktarı ise 246 bin ton. Piyasaya sürülen bu 246 Bin ton lastikten 92 Bin tonu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve lisanslı tesislerin işbirliğiyle geri dönüştürüldü.

ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ LASTİKLER GERİ DÖNÜŞÜMDE NASIL KULLANILIYOR?
-Ömrünü tamamlamış lastikler maddesel geri kazanım yöntemiyle oyun park alanlarına dönüşüyor.

Tesislerde fiziksel kırma yöntemiyle kauçuk granül, çelik tel ve tekstil parçacıkları elde ediliyor. Elde edilen kauçuk granüller rejenere kauçuk, ayakkabı ve ayakkabı tabanı, spor ve oyun sahaları, mobilya parçaları, yer kaplama malzemelerinde kullanılmakta. Ayrıca çimento fabrikalarında ek yakıt olarak kullanılabilen ömrünü tamamlamış lastikler çimento fabrikalarının yakıt ikamesini karşılayarak ülke ekonomisine katkı sağlamakta.

-Ömrünü tamamlamış lastikler piroliz yöntemi ile enerjiye dönüşüyor.
Ömrünü tamamlamış lastiklerden piroliz yöntemiyle elde edilen yağın elektrik üretiminde kullanılması için çalışmalara başlandı. Poroses sonucu elde edilen karbon karası ise lastik üretimi, kablo, konveyör bant, araç yedek parçaları ve paspası, ısı yalıtım malzemeleri gibi geniş bir üretim yelpazesinde kullanılmakta. Lastiklerin bu alanlarda kullanılması ile karbon karası ithalatı azaltılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu yöntemle çalışan 3 adet tesise çevre izin ve lisansını verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Baş “Geri dönüşümde Avrupa da çoğu ülkeyi geride bıraktık. Atıkların geri dönüşümünde vatandaşın duyarlılığını arttıracağız” dedi.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Emeklilere İndirim Kararı Resmi Gazete’de

Emeklilere kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhane, sosyal tesis ve konukevlerinden yüzde 15 indirimli faydalanabilme imkanı …