1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Çalışma Güvenliğini Sağlayan, İşçi Başına 2 Bin Lira Kazanır!

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Uluslararası Sosyal Güvenlik Kuruluşları Birliği (ISSB) işbirliğiyle düzenlenen 19’ncu Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi’nin ikinci gününde, iş sağlığı ve güvenliği için kapsamlı ve önleyici yaklaşımlar ortaya kondu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Uluslararası Sosyal Güvenlik Kuruluşları Birliği (ISSB) işbirliğiyle düzenlenen 19’ncu Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi’nin ikinci gününde, iş sağlığı ve güvenliği için kapsamlı ve önleyici yaklaşımlar ortaya kondu. Singapur ve Finlandiya’dan iş sağlığı güvenliğini sağlayan modellerin paylaşıldığı kongrede, Türkiye’de İş Sağlığı ve Güvenliği Maliyet-Fayda Analizi de anlatıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 8 ilde yaptırdığı çalışmanın sonuçlarına göre, Türkiye’de bir işçi için iş sağlığı güvenliği maliyetleri tüm şartlar sağlandığında ortalama 2 bin 357 lira olurken, yapılan bu yatırımın uzun vadede sağladığı fayda da işçi başına 4 bin 646 lira oluyor. Buna göre İSG kârlılığı veya önleme tedbirlerinin yıllık getirisi ortalama değerlerle 2 bin 288 lira olarak hesaplanıyor.

Bakanlığın ilk çalışması
İş Sağlığı ve Güvenliği Maliyet-Fayda Analizi projesinin Türkiye uygulayıcısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı oldu. Bakanlığın bu konudaki ilk çalışması olan Türkiye’de İş Sağlığı ve Güvenliği Maliyet-Fayda Analizi’ni Bakanlık yetkilisi Hatice Tülay Alpman kongrede açıkladı. Buna göre, şirketler iş sağlığı ve güvenliğimi sağlamak için KKD, eğitim, teknoloji, danışmanlık, sağlık gibi konularda yatırım ve harcama yapıyor. Yapılan bu yatırımlar, fire önlenmesi ile sağlanan tasarruflar, çalışan motivasyonu katma değeri, işletme imajı katma değeri gibi faydalar sağlıyor. Bu da, orta ve uzun vadede kârlılık sağlıyor. Bu faydalar da fire önlenmesi ile sağlanan tasarruflar, çalışan motivasyonu katma değeri, işletme imajı katma değerleri oluyor.

İşçi başına 4.6 bin lira fayda
Yapılan çalışmaya göre, bir şirketin bir işçisi için yaptığı harcama, danışmanlık, eğitim, sağlık, işletme, yatırım ve başlangıç maliyeti dahil edildiğinde ortalama 2 bin 357 lira oluyor. Buna karşılık üretim kesintilerinin ve firenin önlenmesi, çalışan motivasyonu, ürün kalitesi, yenilik ve işletme imajı katma değeri hesaba katıldığında ortalama 4 bin 646 lira fayda sağlanıyor. Böylece, uzun vadede İSG kârlılığı veya önleme tedbirlerinin kişi başı yıllık getirisi ortalama 2 bin 288 lira oluyor. Örnek çalışmadan elde ediken ulusal fayda maliyet oranı ise 1.96 olarak belirleniyor.

Yüksekteki tehlikeyi ‘ipli erişim’le anlattı
KAYA Grubu, Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı açık alanına kurduğu 9 metre yükseklikteki platformda, iple erişim özel gösterisi gerçekleştiriyor. İş kazalarının yüzde 98’inin gerçekleştiği yüksekte çalışma konusunda eğitimin önemine dikkat çekmek amacıyla kurduğu platformda İple Erişim Gösterisi yapılıyor.

Hürriyet/Meltem Kara

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Zbs Alfa Çelik KOBİ’lere 60 Ay Vadeli Çelik Fabrika Yapacak!

Bugüne kadar yaklaşık 350’ye yakın proje geliştiren ve 2008 Aralık ayında Zbs ile ortaklık kuran …