1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Bursa’da Tarihi Eserler Yaşayacak, Turizm Canlanacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Uludağ’dan Uluabat’a, Merinos AKKM’den tarihi eserlere kadar turizmin her alanında önemli adımlar atılıyor

Başkan Recep Altepe, kentin yeni rotasının turizm olduğunu belirterek, bu doğrultuda hayata geçirdikleri projelerin meyvesini toplamaya başladıklarını söylüyor.

Sanayi kenti olarak tanıdığımız Bursa’nın yeni vizyonu turizm. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla kentin yıldızı turizmde de parlamaya başladı. Uludağ’dan Uluabat’a, Merinos AKKM’den tarihi eserlere kadar turizmin her alanında önemli adımlar atılırken, turistik konaklama tesislerinin sayısı her geçen gün artmaya başladı.

DÜNYANIN EN UZUN HATLI TELEFERİĞİ

Büyükşehir Belediyesi hazırladığı projelerle Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinin başında gelen Uludağ’ı eski cazibesine kavuşturmayı hedefliyor. Bu amaçla önem verilen ilk yatırım ulaşım. Kentin simgesi haline gelen teleferiği Oteller Bölgesi ile buluşturacak olan proje hızla yürürken, Büyükşehir Belediyesi, bölgeye ulaşımı daha konforlu hale getirmeyi planlıyor. Toplam 8,84 kilometreyle dünyanın en uzun hatlı teleferiği inşa edilirken, mevcut kapasite de 10 katına çıkarılıyor. 8’er kişi kapasiteli 175 gondol tipi kabinle, sıra bekleme derdi de ortadan kalkacak ve Oteller Bölgesi’ne ulaşım sadece 22 dakikada sağlanacak. Bu sayede kayak yapmak için Uludağ’daki otellerde konaklama zorunluluğu ortadan kalkarken, kent merkezinde konaklayan yerli ve yabancı turistler, 22 dakikalık teleferik yolculuğunun ardından zirveye ulaşabilecekler.

KENTE BAKIŞINIZ DEĞİŞECEK

Uludağ’ın en fazla ziyaret edilen noktalarından biri olan Bakacak’tan Bursa’yı izlemek artık daha keyifli ve heyecan verici olacak. Büyükşehir Belediyesi, hem Bursa’yı seyretmek hem de dağ yamaçlarını ve kenti fotoğraflama konusunda eşsiz bir konumda olan Bakacak mevkiine özel seyir terası yapıyor. Çelik konstrüksiyon üzerine şeffaf cam uygulamasıyla, bölgeye ayrı bir değer katacak seyir terasında çalışmalar son aşamaya geldi. Seyir terasını önümüzdeki ay hizmete açmayı hedeflediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Vadi üzerine uzatılan şeffaf malzeme ile hem Bursa’yı hem de Uludağ’ı seyretmek mümkün. Sadece Bursalıların değil, Bursa’ya gelen turistlerin de görmek istediği bu nokta şimdi özel bir görünüme kavuşuyor. Pek çok turist, sadece Bakacak’tan Bursa’yı seyretmek için bile Uludağ’a gelmek isteyecektir” dedi.

KONGRE TURİZMİ İÇİR BÜYÜK ADIM

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve bugüne kadar çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapan Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) kentte kongre turizminin gelişmesi açından atılan adımların başında geliyor. Uluslararası kongrelerin Bursa’ya çekilmesi için yoğun çalışmalar sürerken kongre ve toplantı sektöründe uluslararası otorite olan ve 53 ülkede 170 üyesi bulunan Uluslararası Kongre Merkezleri Birliği (AIPC), Türkiye’de İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nın ardından Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ni de üyeliğe kabul etti.

BURSA; TARİHİYLE DÜNYA VİTRİNİNDE

Bursa’nın turizm potansiyelini ön plana çıkarmak amacıyla yürütülen tarihi ve kültürel miras çalışmaları kapsamında Osmanlı Başkenti kimliği daha da ön plana çıkarılıyor. Kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk durağı olan Ulucami ile Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesini baştan sona ele alan Büyükşehir Belediyesi, Osmanlı’nın ilk eserleri olan Han, hamam, medrese, cami ve şifahane gibi değerleri yeniden gün yüzüne çıkarmak için hazırlanan 255 projede uygulama çalışmaları hızla sürüyor. Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi ile Cumalıkızık’ın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması yönündeki çalışmalar da Bursa dünya vitrinine taşınıyor. Bursa’yı geleceğe taşıyacak tüm projelerde alanında uzman isimlerle çalışan Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi projesinde ise dünyaca ünlü İtalyan Mimar Maksimiliano Fuksas ile birlikte çalışıyor. Bunun yanında Akçalar Bölgesi’ndeki 8 bin 500 yıllık yaşam izlerinin bulunduğu bölge, Türkiye’nin ilk arkeoparkı oluyor.

Ulubat’a Nil modeli

Uluabat’ı Karacabey’e bağlayan 38 kilometre uzunluğundaki Kocadere Irmağı’nın temizlenerek turizme açılmasıyla ilgili projede de yol haritası belirleniyor. Teknik ekibiyle Uluabat ve Karacabey bölgesini hem ırmaktan hem de havadan inceleyen Başkan Altepe, Karacabey Boğazı’ndan Uluabat Gölü’ne bağlanan Kocadere Irmağı’nda yapılması gereken çalışmaları belirledi. Irmak boyunca kıyı şeridi ve köprü geçişlerinde yapılması gereken çalışmalar, ırmağın temizliği, kıyıların düzenlenmesi ve Uluabat Gölü’ne bağlantıyla ilgili yapılması gerekenler saptandı. Bursa’nın önemli bir değerinin daha ortaya çıkarılacağını dile getiren Başkan Altepe, “Bu büyük proje Karacabey sınırları ile birlikte Bursa’nın sahil şeridi olan Mudanya’yı da ilgilendiriyor. Tüm bu sınırları turizme açacak proje ile ilgili altyapı çalışmalarını başlatıyoruz. Bursa’nın marka bir dünya kenti olması yolunda Uluabat Gölü ve civarı önemli bir değer” diye konuştu.

Yeni Şafak

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TKDK Projeleri IPARD 13. Başvuru Çağrısı Açıklandı

TKDK Projeleri IPARD 13. Başvuru Çağrısı Açıklandı 13. başvuru kapsamında, 42 ilde “Tarımsal İşletmelerin Fiziki …