1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Bebek Odasının Püf Noktaları!

Bebek odası hazırlamak anne-baba adayları için çok zevkli olmasının yanında aynı zamanda dikkatli olunması gereken bir iş. Hem bebeğinizin huzurlu bir ortamda büyümesi hem de sizin ona rahatça bakabilmeniz için bebek odasının nasıl olması gerektiğini sizler için derledik…

Bebeğin odasını hazırlarken onun rahatını sağlamak ve tehlikelerden korumak gerekir. Rahatlık ve emniyet bir bebek odasında olması gereken en önemli iki özelliktir. Onun için alışveriş yaparken bu iki unsuru hep göz önünde bulundurmalısınız.

İdeal bir bebek odası 12-15 metrekare ve en az 1 pencereli olmalı. İçeri güneş girmeyen, hava değişimi olmayan odalar bebeğin sağlığı için uygun değil.

Temizlenmesi kolay ve sağlık açısından zararlı olmayan eşyalar tercih edilmeli.

Odada aksesuar olarak halı kullanmamaya çalışın. Halılar çok fazla toz topluyor ve içerisinde mikroorganizma bulunduruyor. Ayrıca odadaki nemi emdikleri için alerjik yapılı bebekler için nefes almayı güçlendirebiliyor. Bu yüzden bebek odalarında silinmesi kolay olan laminant parkeleri tercih edin.

Metal malzemeler manyetik alan ürettikleri için organizmayı olumsuz yönde etkiliyor. Bebeğin kendisini yorgun hissetmesine ve uyku düzensizliklerine neden olabiliyor. Bu nedenle bebeğin odasında büyük metal mobilyalar bulundurmayın.

Bebeğin odasındaki mobilyaların ağaçtan yapılmış olması sağlıklı bir seçimdir. Fakat toksik olmayan boyaların kullanıldığı mobilyalar tercih edilmeli.

Mobilyaların sivri çıkıntıları ve keskin hatları olmamalı. Yumuşak dokulu olanları tercih edin.

Mobilyaları alırken bebeğe büyüdüğünde oyun alanı bırakacak şekilde olmasına özen gösterin.

Odanın ışığı çok kuvvetli olmamalı. Avize ufak olmak, beyaz veya san ışık seçilmeli. Gece için de az ışık veren gece lambaları tercih edilmeli.

Oda renginde pastel ve açık tonlar kullanılmalı. Mavi ve yeşil gibi renkler sakinleştirici bir etkiye sahiptir.

Bebek oda takımı seçilirken, bebeğiniz okul çağına geldiğinde de kullanabileceği mobilyalar tercih edilmeli.

Akit

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.