1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Bakan Müjdeyi Verdi: 10 Yıl Sonra…

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 10 yıl sonra dönüşümü tamamlanan İstanbul’da 7 büyüklüğünde deprem olması durumunda insanların hiçbir şey olmamış gibi davranacağını söyledi

bakan-mujdeyi-verdi-10-yil-sonra

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti İstanbul İlçe Başkanları ve İlçe Belediye Başkanları ile Zeytinburnu Belediyesi’nde kentsel dönüşüm sürecini istişare etti. Bakan Bayraktar, kentsel dönüşüm çalışması yapılmadan olası bir depremin Türkiye’ye ağır yaralar vereceğinin altını çizdi. 10 yıl sonra kentsel dönüşümü tamamlamış bir İstanbul’u kıyaslayan Erdoğan Bayraktar, depremin 2023 yılında 7 büyüklüğünde olması durumunda, bir iki saat sonra herkesin herhangi bir şey olmamış gibi işe, okula veya arkadaşına gitmek için otobüs bekliyor veya arabasına binip yola çıkabileceğini söyledi.

RİSKLİ EVLER MUTL AKA YIKILACAK

Bakan Bayraktar şunları söyledi: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak dönüşüme start verdik. Çünkü bu kanunda; afet odaklı dönüşüm esastır. Temel gaye; can ve mal emniyetinin sağlanmasıdır. Kanun birçok yeniliği de beraberinde getiriyor. Kanun kapsamında riskli olduğu bilimsel verilere göre belirlenecek yapılar, her ne olursa olsun mutlaka yıkılacak. Kanunun özü anlaşma usulüdür ve anlaşma yolu ile riskli yapısını yıktıranlara kredi, konut ve işyeri tahsisi, konut sertifikası gibi destekler verilecektir. Uygulamanın vatandaşlarca yürütülmesi hedeflenmiştir. Kat maliklerinin 2/3’ünün anlaşması halinde uygulama bu anlaşmaya göre yapılacak olup, bu durumda bakanlık müdahil olmayacaktır.”

YENİ YAPILAR YEŞİL OLACAK

Kanun çerçevesinde çok yönlü bir değişim hedeflediklerini dile getiren Bayraktar, “Yeni yapılacak yapılar çevreye uyumlu, olacak. Proje tamamlandığında insanımız rahat bir nefes alacak. Şehirlerimiz güvenli hale gelecek, huzura kavuşacak. Böylece onlarca yıldır devam eden çarpık şehirleşmeye dur demiş olunacak” dedi.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Depreme Karşı Dayanıklı Konutlar İçin Çelik ve Ahşap Önerisi

Uzmanlar, depreme karşı daha dayanıklı konutlar inşa etmek için çelik ve ahşap yapılara daha fazla …