1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Bahçelievler’deki Oto Galeriler Mühürlenmemek İçin Emlakçı Oluverdi!

Genelgeye rağmen şehir dışına çıkmamakta ısrar eden Bahçelievler’deki galeriler, taşınmamak için formülü buldu. Tabelalar ‘emlakçı’ya çevrildi…

Biliyorsunuz İçişleri Bakanlığı, 2008’de oto galerileri için bir genelge yayınlamıştı… Buna göre; şehir içindeki, mahalle arasındaki galeriler, şehir dışına taşınacak, böylece kaldırımlardaki, yollardaki işgal de son bulacaktı. Genelgenin ardından, İstanbul’daki ilçe belediyeleri hemen harekete geçti, galeri sahiplerine taşınma tebligatları gönderildi. Bazı galericiler de hiçbir sorun çıkarmadan şehir dışına çıktı. Ne var ki bir kısmı inatla çıkmak bilmedi. Tabii karşılıklı hukuki süreçler başlatıldı, davalar açıldı, derken bu sorun 4 senedir sürüncemede kaldı, önceki gün, Kadıköy Belediyesi’nin ilçede hâlâ ısrarla faaliyet gösteren galeriler için harekete geçmesiyle sorun tekrar gündeme geldi. Zira belediye ekipleri, taşınmayan 20 galeriyi mühürledi. Kadıköy’deki galeriler kapatıldı kapatılmasına da peki ya diğer ilçelerdekiler ne olacak? örneğin galerilerin yoğun olarak bulunduğu Bakırköy ve Bahçelievler’dekiler?

KONUŞMADILAR

Her iki bölgenin sakinleri de işte bu soruyu soruyor iki gündür. Acil Şikayet Hattı’na bu konuda sayısız mesaj geliyor. Ama Bahçelievler’den gelen bazı mesajlar var ki çok çarpıcı. Şöyle ki; bölge halkı, oto galerilerinin taşınmamak için bir formül bulduklarını, ‘emlakçı’ tabelası altında faaliyet gösterdiklerini böylece tebligatlardan kurtulmaya çalıştıklarını iddia ediyor. Yani bir nevi ‘emlakçı by-pass’ı yapıldığını söylüyorlar. Peki bölgedeki durum ne? Sahiden galericiler ‘emlakçı’ adı altında mı çalışıyor? işte bu sorunun yanıtım bulmak için Habertürk muhabiri Ayhan Yıldız, hemen Bahçelievler’e gitti ve bazı galerilerin ‘emlakçı’ tabelası da yerleştirdiğini gördü. Esnaf konuşmak istemedi, “Hem emlakçilik hem galericilik yapıyoruz” dedi sadece…

Esra Boğazlıyan / HABERTÜRK

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

En Büyük Emlak Balonu Türkiye’de!

Türkiye’de satın alınan bir mülkün kira geliriyle kendisini karşılama süresi 15-16 yıldan 20-30 yıla çıktı …