Dünyanın farklı ülkelerinden gelen çelik devlerini İstanbul’da buluşturan Çelik Yapılar Haftası, Türkiye’nin “Çelik Yolu” olması önerisi ile sona erdi
Dünyanın farklı ülkelerinden gelen çelik devlerini İstanbul’da buluşturan Çelik Yapılar Haftası, Türkiye’nin “Çelik Yolu” olması önerisi ile sona erdi. 1955’de kurulmuş olan Avrupa Yapısal Çelik Birliği Başkanı olan Prof. Dr. Nesrin Yardımcı, Başkanlığı törenle Almanya Yapısal Çelik Derneği Başkanı Ralf Luther’e devretti.
Çelik ve çelik yapı üreticileri ile akademisyenleri buluşturan bir haftalık etkinliğin 4. gününde gerçekleştirilen “Türkiye ve Çevre Ülkelerde Çelik Yapı İçin Olanaklar” konulu forumda, deprem bölgesi olan ve süratli yapılaşmaya ihtiyaç duyan Türkiye ve komşu ülkelerde, yapılarda çelik kullanımının neden artırılması gerekti konusunda önemli mesajlar çıktı. Prof. Dr. Gülay Altay’ın moderatörlüğünü yaptığı forumda konuşmacı olarak Yüksel Tiryakioğlu, Melih Şimşek, Faruk İnsel, Fadıl Demirel ve Günhan Karakullukçu yer aldı.
Bir yıldır sürdürdüğü Avrupa Yapısal Çelik Birliği Başkanlığı’nı etkinlik sonrası Almanya’ya devretmeye hazırlanan Türk Yapısal Çelik Derneği Başkanı Prof. Dr. Nesrin Yardımcı, forumun açılışında yaptığı konuşmada, çeliğin 3000 yıl önce insan hayatına girdiğini belirterek, “Küreselleşen dünyada, vazgeçilmeyecek en önemli olgulardan biri değişim. Bu bağlamda Türkiye, Avrasya, Ortadoğu Kuzey Afrika gibi dünyanın çok geniş bir arenasında, değişen ekonomik ve teknolojik dönüşümler değerlendirildiğinde, tarihi İpek Yolu 21. yüzyılda Çelik Yolu olacak. Türkiye de coğrafi konumuyla tarihinde olduğu gibi bu yolun merkezinde duracak” dedi.