1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

AÜ İnşaattaki İş Kazalarını Kısa Film İle Önleyecek!

AÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün yürüttüğü projeyle inşaat sektöründeki iş kazalarının önüne geçilmesi planlanıyor

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Bölümünün yürüttüğü “İnşaat Sektöründe İş Kazalarını Önlemek-İş Sağlığı ve Güvenliğinde Animasyonlu Öğrenme” adlı projeyle sektördeki iş kazalarının önüne geçilmesi planlanıyor.

Proje Koordinatörü AÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıldır Türk inşaat sektörünün en stratejik problemlerinden biri olan iş kazalarıyla ilgili çalışma yürüttüklerini söyledi.

Yaptıkları araştırmalar ve çalışmalar sonucu “İnşaat Sektöründe İş Kazalarını Önlemek-İş Sağlığı ve Güvenliğinde Animasyonlu Öğrenme” projesini geliştirdiklerini anlatan Doç. Dr. Arslan, projenin AB’den de 426 bin 433 avro hibe aldığını kaydetti.

Doç. Dr. Arslan, proje kapsamında AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Animasyon Bölümü öğrencilerinden destek aldıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Çalışmaları yürütürken etkin bir eğitim modelinin üzerinde durduk. Uzun zamandır iş kazalarını önlemek için hem devletin hem de inşaat firmalarının yürüttüğü çalışmalarda fazla başarı sağlanamadığını gördük. Dolayısıyla başarı katsayısını artırmak ve Türk inşaat sektörünün iş güvenliği konusundaki bilinçliliğini artırmak için model arayışına girdik. Sonuçta hem Türk inşaat sektörünün geleneksel yapısını hem de işçilerin eğitim düzeyini temel alarak değişik bir model oluşturmaya çalıştık. Yaptığımız çalışmalarda animasyonlu eğitim modelinin araç olarak kullanılabileceğini gördük.”

-“Çalışmalar tüm endüstrilerin kullanımına sunulabilir”-
İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) ve TAV İnşaat’ı da projeye dahil ettiklerini ifade eden Doç. Dr. Arslan, bu kapsamda Türkiye’deki iş kazalarına ilişkin veriler üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

Doç. Dr. Arslan, daha sonra en fazla karşılaşılan iş kazalarıyla ilgili senaryolar oluşturduklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

“Oluşturulan senaryolar üzerinden film yapımına gittik. 100 kazayı animasyon filmi haline getirdik. Proje neticesinde ortaya çıkacak animasyon, kısa film ve karikatür gibi materyalleri inşaat sektöründeki firmaların hizmetine sunarak iş kazalarının azalmasına katkıda bulunacağımızı düşünüyoruz. Projenin başarısını gören firmaların bunları alıp kullanacağını öngörüyoruz. Yapılan çalışmalar tüm endüstrilerin kullanımına da sunulabilir. Biz bu konuda sektöre yardımcı olabilmek için her türlü katkıya hazırız. Amacımız bilimsel araştırmaların neticesinde ortaya çıkan eserleri inşaat sektörünün hizmetine sunmak.”

-“İş kazalarını anlatan karikatür kataloğu da oluşturduk”
Geçen yıl iş sağlığı ve iş güvenliği çalıştayı düzenlediklerini hatırlatan Doç. Dr. Arslan, “Çalıştay kapsamında bir de karikatür yarışması düzenledik. Yarışmaya 48 ülkeden 225 karikatürist yaklaşık 480 eserle katıldı.

Bunların içinden 103 karikatür çok başarılı bulundu ve katalog oluşturuldu.

Ayrıca Mayıs 2012’de iş kazalarıyla ilgili kısa film festivali de düzenleyeceğiz” dedi.

AA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Türkiye’deki Tüm İnsanları Müstakil Evlere Yerleştirmek

Bütün Binaları Ortadan Kaldırıp Türkiye’deki Tüm İnsanları Müstakil Evlere Yerleştirmek Ne Kadar Yer Kaplardı? İstatistiklere …