İzocam asma tavan sistemleri
Kaliteli, güvenli ve doğru çözümlerle, estetik ve teknik işlevselliğin birleşiminden oluşan USG Asma Tavan Levhaları ve USG DONN® Asma Tavan Taşıyıcı Sistemleri artık İzocam güvencesi altında…
İzocam, bünyesindeki İzocam Camyünü Asma Tavan Levhaları ve İzocam Tekiz Lamel Asma Tavan Sistemleri yanında, Asma Tavan Sistemlerinde dünya lideri USG ile işbirliğine girerek farklı tasarım özgürlükleri sunuyor.
Tavan tasarımlarına hem yapısal hem de estetik bütünlük kazandırmak üzere tasarlanmış USG DONN Asma Tavan Taşıyıcı Sistemleri, patentli klips tasarımı sayesinde herhangi bir alete gerek kalmadan kolay ve hızlı monte edilip sökülebiliyor. Mevcut İzocam Camyünü ve İzocam Lamel Asma Tavan üretimleri ve USG ile gerçekleştirilen işbirliği ile, tüketicilere tüm alternatifler “İzocam Asma Tavan Sistemleri” adı altında sunuluyor.
Uygulama Alanları
Yaygın olarak estetik bir görüntü sağlamak ve tesisatları gizlemek amacıyla kullanılan asma tavanlar, ortamın yangın güvenliğinin sağlanmasından, akustik ve ısı yalıtımına kadar pek çok avantajı beraberinde sunmaktadır. Ayrıca asma tavanlar, hafifliği ve çökmeyi önleyici olması sebebiyle de, İstanbul başta olmak üzere deprem tehlikesinin bulunduğu illerde özellikle tercih edilmelidir. Ancak bunun için de ortamın gerektirdiği özelliklere sahip doğru levha ve taşıyıcı sistemlerin seçilmesi, tekniğine uygun doğru bir şekilde uygulanması gerekir.
Asma tavanların sağladıkları avantajları ve sahip olmaları gereken teknik özellikleri;
Mekân oluşumunda asma tavanlar, zarafet, estetik, teknik ve işlevselliğin birleşimi ile kurgulanmaktadır. Asma tavan sisteminin her bir parçası, birbiri ile bütünlük içerisinde uyumlu olması gereken teknik değerlerden oluşmaktadır. Sessiz bir toplantı odasına diğer mekânlardan sesin iletilmesinin istenmeyeceği gibi, güzel melodilerin gezindiği mekânlarda farklı bir sesin rahatsız etmesi de istenmez. Oysa ki mekân akustiği, algılama yetersizliğinin ötesinde kaliteli bir iletişimi sağlama amaçlıdır. Tavanlarımızda birtakım önlemlerin alınması ile bu etkin iletişim oluşturulabilmektedir.
Aynı şekilde yangın riskine karşı güvenliğimizi oluşturacak tavan yüzeyi, kendimizi rahat ve güvenli hissetmemizi sağlayacaktır. Yangının yayılımını engelleyecek ve yangın yükünü artırmayacak özelliklerde asma tavan sistemlerinin seçimi önemlidir. Riskli bölgelerde daha uzun süreli yangın dayanımı, kullanıcıların güvenli ve konforlu olarak sosyal hayatını devam ettirmesini sağlamaktadır.
Yanıcı malzemeden oluşturulan bir asma tavan, kaçış alanlarına ulaşamadan akma yapacak ve kaçış yollarında engel teşkil edecektir.Ancak yangını belli bir zaman zarfında ilerlemesini engelleyecek kadar değere sahip malzemeler, hem yangın yüküne ilave bir kuvvet kazandırmayacak hem de kaçış için insanlara zaman tanımış olacaktır. İnsan hayatının önemli olduğu bu noktada tavanın, estetik haricinde teknik olarak da yangın yayılımını geciktirici malzemelerden oluşmasına azami önem verilmesi gerekmektedir.
Estetik görünümün katkısı ve yaşamsal konfor ile uyum içerisindeki yüzeyler, doğru bir mekân çözümlemesini oluşturmaktadır. Mimari bir konsept içerisinde estetik kaygıların yaşandığı alanların tasarımları, malzeme seçimindeki özenle birlikte tavanlarımıza da yansımalıdır.
Ancak; güzel, zarif ve modern tavanların aynı zamanda belirli teknik işlevleri de sağlamaları gerekmektedir. Bu teknik işlevler yangına karşı koruma, akustik davranış, neme karşı dayanıklılık, darbe direnci, sismik kısıtlama, yük taşıma kapasitesi, renk ve ışık yansıtma kabiliyetleridir. Mekânların ışık ile beslenmesi, doğal veya suni yollarla çözülmektedir. Güneşin sunduğu gün ışığının haricinde, daha fazla ışık suni yollarla yaşantımıza girmektedir. Bu suni yollardan biri olan asma tavanlarımızdaki ışık kaynakları, estetik bir ergonomiklikte pek çok farklı seçenek oluşturmaktadır.
Asma tavanların ışığın yansıtma yüzdesi, iç mekânda oluşan ışığın verimli kullanımını önemli derecede etkilemektedir. Gereksiz enerji harcamalarını azaltarak elektrik tasarrufunda etkin bir rol almaktadır. İç yüzeylerde ışığın kullanım tasarımı mekân kullanımına bağlıdır, dolayısıyla daha az ışık ile verilmek istenen etki ile daha aydınlık ve yüzeylerin daha hissedilir bir biçimde ön plana çıkmasını vurgulamak, tamamen tasarım kriterleri ile belirlenmektedir.
Asma tavanlarda parlama veya yansıtma gibi bütünsel kriterlerin oluşumu, teknik bir takım özellikler ile kaplamanın doku ve vurgusunun sonucudur. Işık, mekânda oluşturulacak en önemli ve kurgusal niteliği yüksek malzemelerden biridir ve bu özelliğin asma tavanlardaki estetik ile birleşimi tasarımcıların ufkuna hitap etmektedir.
Tavanlarda kullanılan asma tavan malzemesi ve üstünde kullanılacak ek yalıtım malzemeleri ile ısı iletim direnci artırılarak ısı geçişinin engellenmesi sağlanmaktadır. Aksi taktirde ısı yalıtımı açısından eksik bir tavan tamamen ısı köprüsü vazifesi görerek gereksiz enerji sarfiyatı sağlayacaktır. Asma tavanlar, tavan döşemesi ile kendi plakaları arasında oluşturulan boşluklar sayesinde ek bir yalıtım malzemesi kullanımına da imkan vermektedir. Isı yalıtımı için gerekli önlemler, asma tavanların kendi içindeki çözümleri ile birlikte oluşturulmaktadır.
Artan ısı yalıtımı, iç mekânlarda konfor şartlarının iyileşmesinde ve sürekliliğinin sağlanmasında da büyük rol oynamaktadır.
İzocam, kullanım alanına ve ihtiyaca özel sunduğu estetik ve güvenilir USG Asma Tavan Levhaları, USG DONN® Asma Tavan Taşıyıcı Sistemleri, İzocam Camyünü Asma Tavan Levhaları ve İzocam Tekiz Lamel Asma Tavan Sistemleri ile yalıtım sektöründeki liderliğini bu alana da taşımayı hedeflemektedir.