1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Apartman Toplantılarında Dikkat Edilecek 4 Nokta!

Kentleşme, beraberinde apartman sayısını da artırıyor. Birlikte yaşamanın ve apartman hayatının ortaya çıkardığı ihtiyaçlar ise kat maliklerinin yaptığı toplantılarda aldıkları ortak kararlar ile gideriliyor. İşte bu toplantıların bazı kuralları var.

TOPLANTI ZAMANI
Kat malikleri kurulu yıl içinde bir defadan az olmamak koşuluyla, yönetim planında belirlenen zamanlarda toplanır. Şayet yönetim planında zaman belirtilmemişse, toplantı her yılın ilk ayında yapılır. Diğer taraftan, önemli bir neden olmak koşulu ile toplantı istenildiği bir zamanda da yapılabilir. Bu durumda en az 15 gün önce kat maliklerine imzalattırılmak üzere bir çağrı yapılmalıdır.

TOPLANTI YETER SAYISI
Kat malikleri kurulu, kat maliklerini sayısı ve arsa payı bakımından yarıdan fazla sayıyla yapılır. Katılımın yeterli sayıya ulaşmaması durumunda ikinci toplantı en geç 15 gün içinde gerçekleşir ve bu toplantı için karar yeter sayısı, katılanların salt çoğunluğu ile sağlanır.

OY HAKKI
Her kat malikinin bir oy hakkı vardır. Birden fazla bağımsız bölüme sahip olanların ise her biri için ayrı oy haklan bulunur. Ancak bu sayı, toplam oy oranının 1/3’ünü geçemez.

Toplantıya katılamayacak kat malikleri, bir başka kat malikini vekil tayin etme hakkına sahiptir. Ancak, vekaleten temsil edilecek kişi sayısı, toplamın oy sayısının yüzde 5’inden fazla olamaz.

Ülkemizde genel olarak apartmanların 40 daireden az olduğunu göz önüne alırsak, bir kişi en fazla iki kişiye vekalet edebilmektedir.

KARAR ALMA
Kat malikleri kurulun-da alman kararlara her-kesin uyma mecburiyeti vardır. Alman kararlara itiraz;

Oy kullanan her kat maliki için karar tarihinden itibaren 1 ay,

Toplantıya katılmayan kat malikleri için ise kararın öğrenilmesinden itibaren 1 ay içinde ve her durumda karar tarihinden başlayarak 6 ay içinde gayrimenkulün bulunduğu yerdeki Sulh Mahkemesi’ne dava açılarak yapılır.

Sözcü

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Şanlıurfa’da Konut Yapacak İmarlı Alan Yok!

Şanlıurfa İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Mustafa Önal, kentte imarlı alan azlığı nedeniyle konut fiyatlarının sürekli …