Özel Çevre Koruma Kurumu tarafından ‘Özel Çevre Koruma Bölgesi’ ilan edilen, Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nca da ‘Birinci Grup Anıtsal Yapı’ olarak tescil edilen Fethiye Kayaköy’de evlerine çivi dahi çakamayan köylüler, ev yapamadıkla
Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde yılda 60 bin kişinin ziyaret ettiği doğal ve tarihi zenginlikleri iç içe barındıran Kayaköy, mimari yapısı, dar sokakları, kiliseleriyle ülkemizdeki turizm merkezleri arasında önemli bir yer tutuyor. 15 yıldır imar sorunu yaşanan Kayaköy’de imar planı uygulamasının askıya alınması ve yüzde 3’lük emsal nedeniyle vatandaşlar, evlerine çivi dahi çakamıyor. Cezaya aldırmayanların kaçak inşaata devam ettiğini belirten köylüler, bölgeye gelecek imar uygulaması ile yıllardır çektikleri sıkıntılardan kurtulmayı umut ediyor.
ÇOCUKLAR EVDE KALDI
Özel Çevre Koruma Kurumu’nun lağvedilmesi ile köyün imar durumunun yeni bir boyut kazandığını belirten Kayaköy sakinlerinden Hasan Tahsin Ceyhan, bölgedeki imar sorunu nedeniyle köylülerin çocuklarına ev yapamadığını, bu nedenle evlendiremediğini söyledi. Köye bir an önce koruyucu imar planı getirilmesini gerektiğini anlatan Ceylan, yürürlükteki yüzde 3’lük imar planına göre ev yapmak isteyen bir köylünün toprak ağası olması gerektiğini söyledi.
Habertürk