1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Alaplı’dan Afrika’ya Stadyum İhracatı

Alaplı’dan Güney Afrika’ya ihracat yapıldı.

Güney Afrika Komor Adaları’ndaki stadyum ihale işini alan Yavuz Kardeşler stadın çelik konstrüksiyon imalatını bitirerek Afrika’ya gönderdi.

12 adet konteynıra yüklenen malzemler 12 TIRla gemiye yüklenmek üzere gönderildi.Toplam 60 Konteynırlık malzeme Afrika’ya gönderilecek

Alaplı Onurlu Köyündeki Kocaustaoğulları adlı işyerinde imalatı yapan Sedat ve Vedat Yavuz kardeşler , Türkiye’den 12 bin kilometre uzaklıktaki 800 bin nüfuslu Güney Afrika’daki Komorlar Birliği Anjuan Adası’nda stadyum inşaatı yapıyor.

Stadyum inşaatının 13 Mayıs 2012’de tamamlanacağını söyleyen İşadamı Vedat Yavuz , “İnşaatın tüm malzemesini ülkemizden getiriyoruz. Daha önceleri Fransız sömürgesi olan ve 3 adadan oluşan İslam Cumhuriyeti Komorlar Birliği’ndeki ihaleyi firmamız kazandı. Komar Birliği, turizme açık, ancak gelişmemiş küçük bir ülke. Ülkede Birleşmiş Milletler’in (BM) önemli yatırımları var. Zonguldak’tan 12 bin kilometre uzakta, dilini bilmediğiniz ülkede iş yapmak kolay değil. Cesaretimizle girdiğimiz işimiz iyi gitmekte. Önümüzdeki Mayıs ayında stadyum tamamlanmış olacak. FIFA ve UEFA standartlarında stadyum yapıyoruz. Her türlü futbol müsabakasının yapılacağı Komorlar Birliği’nin ilk ve tek stadyumu olacak.Biz stadyumun çelik konstrüksiyon işini üstlendik.Zonguldak Bil-Gül firması ile beraber yaptığımız stadı anahtar teslimi yapacağız.” dedi.

Kocaustaoğulları Konstrüksiyon işyeri sahibi ve müdürü Vedat Yavuz (31), Ben kendim iki üniversite bitirdim.Alaplı TSO ve KOSGEP işbirliği ile açılan girişimcilik kursuna katıldım. Kardeşim Sedat Yavuz (28) ile birlikte baba mesleğimiz olan oto makasçılık işini geliştirerek işyerimizi genişlettik. Girişimcilik kursundan sonra 1500 metrekarelik yeni atölyemizi kurduk.Stadyum inşaatını burada 15 işçi ile yaptık.

Zonguldaklı ve Türk sanayici ile işadamlarının artık dünyaya açılması gerektiğini ifade eden Kocaustaoğulları işyeri sahibi Vedat Yavuz, “Türkiye ekonomisinin büyümesi ve güçlenmesi için işadamlarımız mutlaka yurt dışına açılmalı. Ülkemize gelecek olan her bir döviz milli ekonomiye önemli katkı sağlamaktadır. Firma olarak bundan böyle yurt dışında iş almaya çabalayacağız” diye konuştu

Haber: Mustafa Kanca
http://www.haberalapli.com

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

İnşaatlarda Artık “Emine Ustalar” Boy Gösterecek!

Samsun’da inşaat sektöründeki yüzey döşemeciliği alanında açılan kursa katılan 13 kadın, gösterdikleri başarılarıyla aynı sektörde …