1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Aktif Çevre, Konutlarda Atık Suyu Kaynağında Arıtacak!

Gri Su Geri Kazanım Sistemleri’ni Türkiye’ye kazandıran Aktif Çevre, Küçük Borulu Kanalizasyon Sistemi adını verdikleri yeni bir sistemi yurtiçinde uygulamaya geçirme hazırlığı yapıyor.

Aktif Çevre Satış ve Pazarlama Müdürü Mehmet Kıncır, bu yeni sistemle atık suyu kaynağında ayrıştırarak her fazından ayrı ayrı fayda sağlamayı hedeflediklerini kaydederek, “Bu sistem ayrıca altyapı maliyetlerini de düşürüyor. Biz bu sisteme Küçük Borulu Kanalizasyon Sistemi adını verdik. Bu sistem ile yeni yapılacak olan yerleşim bölgelerinin altyapı maliyetleri azalacak ve atık suyun hemen hemen tamamı faydaya dönüşebilecek. Bu sayede şehir arıtma sistemlerinin yükü azalacak ve yerel yönetimlerin arıtma işletme maliyetleri de azalacak” şeklinde bilgi verdi.

2011’in ilk dokuz ayında şirket olarak yatırım ve Ar-Ge çalışmalarının sürdüğünü belirten Kıncır, Gri Su Geri Dönüşüm Sistemleri ile ilgili çalışmalarının meyvelerini vermeye başladığını söyledi. Kıncır, dokuz aylık dönemde birçok iş anlaşması yaptıklarına işaret ederek, uygulama yapılmış ve yapılacak olan yerler arasında konut, otel, okul, cami ve fabrika binalarının bulunduğunu kaydetti. “Bu da gösteriyor ki, Gri Su Geri Dönüşüm Sistemleri sadece konutlarda değil her türlü binada verimli olabilecek bir sistem” diyen Kıncır, yatırım sürecinin devam ettiğini ifade ederek, “Ciromuz beklenen seviyelerde gerçekleşti. Yurtiçinde bayi ve servis yapılanmamız ise devam ediyor” diye konuştu.

Bu yılın bir önceki yıla göre çok daha iyi geçtiğini dile getiren Mehmet Kıncır, artık yeni projelerin tamamında geri dönüşüm sistemlerinden bahsedilmeye başlandığından bahsetti. Binalara yeşil bina sertifikaları almak için başvuruların yapıldığını anımsatan Kıncır, “Leed sertifikası alan bina sayısı artmaya başladı. Yerel yönetimler çevre teknolojileri ile daha fazla ilgilenmeye başladı. Örnek verecek olursak, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gri Su Geri Dönüşüm Sistemi’ne sponsor olduğumuz Güneş Evi Projesi’ni hayata geçirdi. Bu binada alternatif enerji sistemlerinin birçoğunu çalışır vaziyette görmek mümkün” ifadesini kullandı. Kamu projelerinde de bu sistemlerin mutlaka istenir olduğuna değinen Kıncır, ivme kaybetmeden 2012 yılında da bu gelişmelerin sürmesini beklediklerini belirterek, Türkiye’nin özellikle şehir arıtmaları konusunda Avrupa ile aynı seviyelerde olduğunu, diğer çevre teknolojileri konusunda da aynı başarının gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

“Su konusunda herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor”
Geri dönüşümün her dalında gelişmelerin sürdüğüne işaret eden Kıncır, özellikle su konusunda herkesin bir şeyler yapmaya çalıştığını söyledi. Kıncır, devlet kanadında da bazı çalışmalar olduğuna değinerek, “Su geri dönüşümü konusunda yasa çalışmaları başlamış durumda. Yerel yönetimler şartnamelerine bu konu ile ilgili maddeler koymak için çalışıyor. Her türlü atığın geri dönüşümü ile ilgili sempozyumlar yapılıyor. Atık toplama firmalarının sayıları hızla artıyor. Şehir arıtmalarından elde edilen su ve biogaz tekrar kullanılarak ülke ekonomisine katkı sağlıyor” değerlendirmesini yaptı.

Özel sektördeki yatırımcıların daha duyarlı olması gerektiğini ifade eden Mehmet Kıncır, özel sektör firmaların çevre teknolojileri ve enerji verimliliği ile ilgili projeleri, ilk yatırım maliyetlerine fazla takılmadan uygulaması gerektiğine dikkat çekti. Bu sistemlerin hızlı amortisman süreleri ile zaten cazip olduğunu bildiren Kıncır, yerel yönetimlerin ve devletin yasa çıkarma konusunda daha hızlı hareket etmesi gerektiğine işaret ederek, gecikilen her günüm Türkiye’nin geleceği için bir kayıp olduğunu söyledi.

Türkiye’nin son yıllarda özellikle çevre teknolojileri konusunda ciddi gelişmeler gösterdiğini vurgulayan Kıncır, şunları aktardı:

“Enerji verimliliği önem verilen konular arasına girdi. Biz de yaptığımız çalışmalar ile suyun hayatımızdaki yeri ve öneminin üzerine dikkatleri çekmeye çalışıyoruz. Hem bireysel olarak hem de yönetim olarak bu çalışmalara önem vermeliyiz. Bu konudaki yasaları hızla çıkarmalı ve yer altı su kaynaklarımızın gereksiz harcanmasının önüne geçmeliyiz. Enerji verimliliği konusunda elektrik için gösterilen önemi ve harcanan emeği su için de gösterir hale gelmeliyiz. Bina enerji kimlik belgesi içerisine su ile ilgili maddeleri de mutlaka eklemeliyiz.”

DÜNYA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Rüzgar Enerjisinde Yeni Teknoloji Dönemi!

Yenilenebilir enerjilere geçişin önündeki en önemli problemlerden biri de yeşil enerjinin depolanması. Rüzgârdan elde edilen …