Elektrik sektöründe 25 yıldır faaliyet gösteren ve ağırlıklı olarak enerji santrallerine hizmet verdiklerini anlatan Akçin Mühendislik Genel Müdürü Hasan Akçin, tecrübelerini konutlara da taşımayı hedeflediklerini söyledi
Elektrik denildiğinde akla gelebilecek tüm alanlarda hizmet verdiklerini kaydeden Akçin, projelerin elektrik altyapısından yüksek gerilime, zayıf akımdan, anahtar teslim çalışmalara kadar her konuda faaliyet gösterdiklerini ifade etti. Sektörde 25 yıllık tecrübeleri bulunduğunu ve bu tecrübelerini bu yıl kurdukları Akçin Mühendislik çatısı altında müteahhitlerle de paylaşmak istediklerini kaydeden Hasan Akçin, “Bundan sonra ise daire içi tesisatlara jeneratör montajından güvenlik kamerasına, akıllı ev sistemlerine kadar konutların her türlü elektrik çalışmasını gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.
Bu zamana kadar Gama, Tekfen, Tokar, Enka, Karadeniz Holding gibi sektörünün önde gelen firmalarına kendi ekipleri ile hizmet verdiklerini anlatan Hasan Akçin, şunları söyledi:
“Bu konudaki çalışmalarımızı halen sürdürmekteyiz. Şu anda 12 personelimiz Enka’nın Dominik Cumhuriyeti’ndeki konsolosluk projesinde çalışıyor. Ayrıca dokuz personelimiz Afşin Elbistan Termik Santrali A ünitesinin revizyonunu gerçekleştiriyor. Yine dört kişilik ekibimiz İzmir Aliağa’da petrol rafinerisinde revizyon yapıyor. Mevcut durumumuzda ağırlıklı olarak enerji sektörüne hizmet veriyoruz.”
“İnşaat sektöründeki hareket Mersin’e yatırımı getirdi”
Faaliyete Kahramanmaraş’ta başladıklarını ve Mersin’de elektrik sektöründe profesyonel anlamda çalışan firma sayısının yeterli olmadığını tespit edip bölgedeki açığı doldurmak adına Mersin’de Akçin Mühendislik firmasını kurduklarını dile getiren Hasan Akçin, bölgedeki inşaat sektöründeki hareketliliği göz önünde bulundurarak tecrübelerini konut sektörüne taşıma kararı aldıklarını söyledi. Yıl sonunda aktif olarak faaliyete başlayacaklarını ve ağırlık Mersin olmak üzere Çukurova Bölgesi’ne hizmet vereceklerini dile getiren Akçin, “Bizim en büyük avantajımız bünyemizde hem inşaat hem de elektrik mühendisi çalışıyor olması. Bölgenin en büyük açığı inşaatların elektrik projeleri için dışarıdan hizmet alınması. Biz ise projelerimizi kendimiz hazırlıyoruz. Bünyemizde inşaat mühendisi de çalışıyor olması konuya daha titiz bir yaklaşımı beraberinde getiriyor ve hata riski sıfıra iniyor” şeklinde konuştu.
“Şirketler kendi enerjilerini üretebilir”
Mersin’de sanayi yatırımlarının hızla artması nedeniyle bu alanda çalışma planladıklarını da kaydeden Hasan Akçin, doğalgaza uyumlu elektrik üretebilen jeneratör sistemleri kurabileceklerini belirtti. İstanbul’da böyle bir çalışma yaptıklarını açıklayan Akçin, bu sayede şirketlerin elektriklerini yüzde 60 daha tasarruflu kullanabildiklerine değindi. Doğru malzeme kullanıp doğru ekiple hatasız işler yapabilme ilkesiyle hareket ettiklerini vurgulayan Hasan Akçin, “Sektör Mersin’de çok canlı. Bu nedenle aktif olarak faaliyete başladığımızda iş hacmimizin yüksek olacağını tahmin ediyoruz. Ancak artan iş hacmi değil, hatasız iş yapılması önemli. Bu noktada bizim tecrübemizin öne çıkacağını söyleyebilirim” diye konuştu.
DÜNYA