1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Alanya’da 190 Dönüme Aromatik Cennet Vadisi Yapılıyor!

Her yıl yüz binlerce turisti ağırlayan Antalya’nın Alanya ilçesine, alternatif turizm olanaklarını arttırarak ilçenin marka değerini yükseltmek amacıyla 100 çeşit hoş kokulu Aromatik Cennet Vadisi yapılacak

Türkler beldesindeki Kargı Çayı çevresinde ve Antalya – Alanya karayolunun 5 kilometre kuzeyindeki 191 bin 602 metrekare alana yapılması planlanan Aromatik Cennet Vadisi’nin ana teması hoş kokulu ve farklı görünüme sahip aromatik, süs ve tıbbi bitkiler olacak. Uzmanlar tarafından belirlenerek dikilecek 100 çeşit bitkiyle vadinin her mevsim farklı bir görünüme bürünmesi ve kokusuyla ziyaretçilerin beğenisini toplaması planlanıyor. Vadideki bitkilerin bölgede alternatif sağlık turizmini de geliştirmesi hedefleniyor.

Aromatik Cennet Vadisi’nde ziyaretçiler için yürüyüş, bisiklet parkuru, spor ve oyun alanları yer alacak. Vadideki çayın üzerine ahşap asma köprüler kurulacak. Vadide çeşitli noktalara hazırlanacak oturma alanları ile 15 kamelyanın yanı sıra çizgi film kahramanları parkı, kır kahveleri, ilçeye özgü ürünlerin yer aldığı stantlar da kurulacak. Bu stantlarda ilçedeki köylerde yaşayan vatandaşların hazırladığı Alanya’ya özgü eşyalar ile yiyecekler satılacak. Bu satışlarla bölge yaşayanlarının turizm kaynaklı doğrudan gelir sağlaması hedefleniyor.

Vadi Alanya Kaymakamlığı, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (BATEM), Türkler Belediyesi, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası, Alanya Orman İşletme Müdürlüğü ortaklığında yapılacak. Proje kapsamında ilk olarak 191 bin 602 metrekare alanın Orman Bölge Müdürlüğü’nden 10 yıllığına kiralandığı ve projenin Akdeniz Üniversitesi ile BATEM tarafından hazırlandığı bildirildi. Projenin toplam maliyetinin 900 bin lira olacağı kaydedildi.

YILDA 100 BİN TURİST HEDEFLENİYOR
Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir yılda tamamlanması planlanan Aromatik Cennet Vadisi’ni yılda en az 100 bin turistin ziyaret etmesinin hedeflendiğini söyledi.

Alanya’nın turistik bir destinasyon olarak marka değerinin yükseltilmesi, küresel rekabet gücünün artırılması amacıyla projenin hazırlandığını ifade eden Doğan, şöyle konuştu:

“Vadiye çeşitli bitkiler dikeceğiz, orman içinde temizlik çalışmaları yapılıyor. Ulaşım için yol ihalesi yapıldı. Orada çok güzel bir vadi yapılacak. Yılda en az 100 bin turistin ziyaret edeceği bir doğa harikası olarak hizmete açacağız. Hem görsel hem de koku anlamında ziyaretçileri büyüleyecek.

Ziyaretçiler piknik alanları, yürüyüş parkurları ve çeşitli etkinliklerle vadide keyifli vakit geçirecek. Aromatik Cennet Vadisi ile ilçede yaşayanların turizm gelirlerinden daha fazla pay alması, turistler ile halk arasındaki sosyal, kültürel ve ekonomik etkileşimin artırılmasının yanı sıra kırsal alanda yaşayan halkın gelirinin artması hedefleniyor. Ayrıca insanlara doğa sevgisi de aşılanacak. Projeyi bir yıl içerisinde tamamlamayı planlıyoruz.”

Doğan, 900 bin lirayı bulacak proje maliyetinin 400 bin lirasının Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’ndan destek olarak istendiğini, 250 bin lirasının da Antalya İl Özel İdaresi’nden ödenek olarak gönderilmesi halinde geri kalan miktarın Köy Birliği ve su sporları gelirinden karşılanacağını sözlerine ekledi.

AA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Bungalovlarda Yılbaşı Yoğunluğu

Yılbaşı tatili için konaklama planları yapanların yöneldiği bungalov evlerde fiyatların yılbaşında 3 kat artması bekleniyor. …