1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Emlak Vergisi’ni İntifa Hakkı Sahibi Öder

Ekrem Sarısu, Posta Gazetesi’ndeki bugünkü köşesinde “Emlak Vergisi’ni intifa hakkı sahibi öder” başlıklı yazıyı kaleme aldı. Babam bana ve kız kardeşime mevcut birer dairesini çıplak mülk devriyle verdi, intifa hakkı kendisinde kaldı..

Soru: Babam bana ve kız kardeşime mevcut birer dairesini çıplak mülk devriyle verdi, intifa hakkı kendisinde kaldı. Bu durumda emlak beyannamesi vermemiz ve Emlak Vergisi’ni ödememiz mi gerekiyor? Bu dairelerin birinde babam, birinde halam bedelsiz olarak oturuyor. Gelir beyannamesi vermek de gerekir mi? • Yeşim TÜRKEL

Cevap: Öncelikle Emlak Vergisi beyannamesinin yıllar önce kaldırıldığını ve artık Emlak Vergisi beyannamesi verilmediğini belirtelim. Belediyeye, Emlak Vergisi mükelleflerinin kimlik bilgileri ile gayrimenkulun tapu siciline ilişkin bilgileri içeren, ‘Emlak Vergisi bildirimi’ veriliyor. Emlak Vergisi Kanunu’nun 3’üncü maddesi hükmüne göre; Emlak Vergisi’ni malik, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa malik gibi tasarruf edenler öder. Emlak Vergisi’ni, dairenin intifa (kullanma) hakkı sahibi olan babanız ödeyecek. Dolayısıyla Emlak Vergisi bildirimini de babanız verecek. Dairenin gelirinin vergilendirmesinin de muhatabı babanız. Dairenin kullanımında herhangi bir hakka sahip olmadığınızdan, dairenin kira gelirleri açısından vergi yükümlülüğünüz bulunmuyor. Birinde kendi oturduğu, birinde de kira ödemeden kız kardeşi oturduğu için babanızın da Gelir Vergisi beyanında bulunmasına gerek yok.

Posta/Ekrem Sarısu

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Fahiş Fiyat Artışlarını RADAR’ına Aldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Risk Analizi Değerlendirme ve Araştırma (RADAR) Sistemi, 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş …