1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Kütahya’nın Gökçeler Köyü’nde Binaların Çoğu Yıkıldı!

Kütahya’nın Simav ilçesinde, 19 Mayıs’ta meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem ve artçı sarsıntılar nedeniyle yaklaşık 600 kişinin yaşadığı Gökçeler köyünde binaların çoğu yıkıldı

Köy Muhtarı İbrahim Payçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köydeki 227 konutun ilk depremde ağır hasar gördüğünü, sonraki artçı sarsıntılarla da birçoğunun yıkıldığını söyledi.

Artçı sarsıntıların köyde yoğun şekilde hissedildiğini belirten Payçu, “Artçı sarsıntılar Gökçeler’i haritan siliyor. Hergün yeni bir bina enkaza dönüşüyor” dedi.

İlk depremin ardından yapılan ön hasar tespitinde, 274 konuttan 47’sinin hasarsız olduğunun belirlendiğini ifade eden Payçu, şöyle devam etti:

“84 bina ile minaremiz yıkıldı. Vatandaş korkusundan evine giremiyor.

Köylü, Türk Kızılayı’nın verdiği 150 çadırda kalıyor ve akşamları dağıtılan yemekle karnını doyuruyor. Sabah kahvaltısı ile öğle yemeğini kendi imkanlarımızla geçiştiriyoruz. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar açıkta merada tutuluyor. Bunların yanında, meydana gelen sel afeti ve dolu da köylünün tarlasındaki mahsulü vurdu. Perişan olduk.”

Yardımları vatandaşlara sorunsuz bir şekilde ulaştırabilmek ve haksızlıkların önüne geçebilmek için kriz masası oluşturduklarını anlatan Payçu, Kütahya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Simav Şubesince köyde besicilik yapan üreticilere inşaat malzemesi yardımı yapıldığını, açıkta kalan hayvanlara prefabrike ahır yapımına başlandığını da sözlerine ekledi.

-10 SAATTE 11 ARTÇI SARSINTI-
Öte yandan, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre Simav’da, 00.51 ile 10.46 saatleri arasında, merkez üssü Simav olan 11 artçı sarsıntı kaydedildi.

Saat 02.39’daki 3,0, 04.35’teki 3,4, 07.35’teki 3,3 büyüklüklerindeki sarsıntılar, bölgedeki çadır kentte ve sağlam binalarda kalan vatandaşlarca hissedildi. Çadır ve evlerinden çıkan vatandaşlar, bir süre dışarıda bekledi.

Diğer 8 sarsıntının büyüklüklerinin ise 3,0’dan küçük olduğu belirlendi.

AA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

“Yarısı Bizden” Yeniden Başlıyor. Kurum: Yeni Kampanyada Tarih Kısıtlaması Olmayacak

“Yarısı Bizden” kampanyasının yeniden başlayacağını duyuran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, tarih …