1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

LAYHER ve Teknikerler Birliği, İş Güvenliğine Dikkat Çekti!

Teknikerler Birliği Genel Başkanı Ertan Kılıç, iş kazalarının büyük bölümünün, ağırlıklı olarak yetkin olmayan eleman istihdamı, uygun olmayan malzeme kullanımı, çevre faktörü, bilgi ve dikkat eksikliği sonucunda gerçekleştiğini söyledi.

Teknikerler Birliği tarafından iskele ve merdiven üretimi konusunda faaliyet gösteren Alman LAYHER firmasının desteğiyle, Milli Kütüphane Konferans Salonu’nda “İş Sağlığı ve Güvenliği” paneli düzenlendi.

Panelde, “Sektörel Stratejik eleman İstihdamı”, “İnşaat İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği”, “Ulusal ve Uluslararası İnşaat Sözleşmelerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Konularında Sorumluluk Dağılımları”, “İş Sağılı ve Güvenliği Açısından Tükenmişlik Sendrromu” ve “Hukuki Mevzuat çerçevesinde İş Sağlığı ve Güvenliği” başlıklı üç ayrı oturum yapıldı.

Teknikerler Birliği Genel Başkanı Kılıç, panelin açılışında yaptığı konuşmada, “İş kazalarının büyük bir bölümü, ağırlıklı olarak yetkin olmayan eleman istihdamı, uygun olmayan malzeme kullanımı, çevre faktörü, bilgi ve dikkat eksikliği sonucunda gerçekleşmektedir” diye konuştu.

İş kazalarının çalışanlarda sakatlık, hatta ölümcül sonuçlara yol açabildiğini ifade eden Kılıç, “Özellikle yurdumuzda son dönemlerde inşaat, elektrik-elektronik, kimya, maden, gemi sanayisi gibi farklı sektör ve çalışma alanlarında yaşanan iş kazaları, bu savı destekler niteliktedir” dedi.

İŞ YERLERİNDE YAPILMASI GEREKENLER
ODTÜ’den Doç. Dr. Murat Gündüz de iş sağlığı ve güvenliği için iş yerlerinde gerekli güvenlik cihazlarının kullanılması, geçiş yollarının iyi durumda olması, düşmeye karşı korumanın uygun olması, çalışma alanının bir sonraki çalışma için düzenli durumda bırakılması gerektiğini bildirdi.

Atıkların uygun kutulara konulması, kullanılan ekipmanın yerlerine bırakılması gerektiğine de işaret eden Gündüz, “Aynı zamanda depo alanlarının da düzenli tutulması, elektrik kutularının ve kablolarının güvenli yerlere yerleştirilmesi gerekmektedir” dedi.

Gündüz, hem iş veren hem de ana yüklenicilerin şantiyedeki güvenlik çalışmalarının koordinasyonundan sorumlu olduğunu vurguladı.

LAYHER firmasının Yönetim Direktörü Helmut Kreller de güvenli iskele sistemlerini anlattı, sistemlerden örnekler verdi.

Panelde, iş yerinde güvenliğin sağlanmaması halinde çalışanların başına neler gelebileceğine ilişkin animasyon gösterimi yapıldı.

AA

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Türkiye’de Her Gün 172 İş Kazası, 4 Ölüm ve 6 Sürekli İş Göremezlik Yaşanıyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, iş sağlığı ve güvenliğinden tasarruf etmeyi düşünmenin, uzun …