1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

İnşaat Proje Yönetimi ve Anahtar Teslim İnşaat

İnşaat Proje Yönetimi

Temel olarak, sayacaklarımızla sınırlı olmamakla beraber; endüstriyel tesisler, alışveriş merkezleri, iş merkezleri, konutlar, toplu yaşam alanları, spor kompleksleri, otel ve moteller, yönetim binaları, ofis bininaları, hastaneler, eğlence merkezleri gibi yapıların kaba inşaasına ek olarak sıhhi tasisat, temiz ve kirli su tesisatları, yağmur tesisatları, yangın tesisatları, ısıtma-soğutma, havalandırma-tesisatları ve otomasyon tesisatları gibi mekanik tesisat işlerinin , elektrik tesisat işlerinin, ve diğer tüm inşaat işlerinin; malzemeli, kısmi olarak malzemeli veya sadece işçilik olarak yapımı ana ilgi alanımıza girmektedir.

İnşaat projelerimizin yapım aşamasında mümkün olan en yüksek kalitede iş yapmak, statik, elektrik, mekanik ve mimarı projeleri doğru uygulayarak, sistemleri ve yapıları çalışır halde, sorunsuz ve zamanında teslim etmek ana ilkelerimizdir.

Proje Yönetimi Adımları
1. İnşaat için Fiyat ve Proje Analizi
2. Sözleşme İmzalanıyor
3. Sözleşmeye Esasen Ön Ödeme
4. Teknik ve Mühendislik Çizimlerinin Yapılması
5. Şantiye kurulumu ve organizasyonu
6. Makine Parkı ve İş gücü sağlanması
7. İnşaat Malzeme ve Ekipman Sağlanması
8. Planlama ve Programların sonlandırılması
9. İnşaat çalışmaları başlıyor
10. Programa uygun olarak işin yapılması
11. Yapım Sırasında kalite kontrol denetimleri
12. İşletme ve bakım talimatları hazırlanması ve bakım.

Neden Anahtar Teslim İnşaat?
Anahtar teslim inşaat A’dan Z’ye bir inşaat’ı tamamen yapmak demek, bu da kolay iş değil; çok yönlü olarak, mühendislik, mimarlık, proje yönetimi, bürokratik takip, kalite kontrol ve tasarım işlerinin hepsini kapsar. Örneğin yapılan binanın İnşaat Ruhsatını almak, depreme uygun temel seçmek, ve bu temeli doğru olarak inşaat etmek, projenin çizilmesi, projenin yönetmeliklere uygun olarak onaylanması gibi, aşağıda örnek olarak temel tiplerini ve inşaat ruhsat aşamalarını veriyoruz, ki bunlar saniyelik kararlardır, örneğin biz inşaatlarımızda genel olarak en kötü ihtimalle Radye temel yaparız, bunu proje bakıp üç gün hesap yapmamıza gerek kalmadan saniyer içersinde tecrübemiz sayesinde biliriz. Dahası, inşaat ruhsatı alacaksınız mesela, günlerce koşturmanız gerekir, tüm bunlar Anahtar Teslim İnşaat’ın konusu içine girer, size iş sonunda oturacağınız konutun veya işleteceğiniz otelin anahtarları teslim edilmektedir.

Temel Tipleri
* Tekil Temel:
Münferit veya ayak temel de denilen bu temeller, temel zemininin orta sertlikte ve bina ağırlığının daha az olması durumlarında uygulanır. Tekil temeller zemine, genellikle kare veya dikdörtgen, nadiren de daire ya da çokgen tabanlı sömellerle oturtulur..

* Sürekli Temel: Bu tür temellere şerit veya mütemadi temel de denilmektedir. Temel semininin sağlam olduğu basit yığma binalarda, temel duvarları ya doğrudan temel tabanı üzerine veya temel zemini üzerine dökülen betonarme duvar altı sömeli yada taştan yapılan taş sömel üzerine oturur.Temel zemininin, daha zayıf ve bina yükünün daha fazla olduğu yığma yapılarda ise; taşıyıcı temel duvarlarının altına, iskelet – karkas yapılarda da kolonların altına, kolon enkesitleri boyunca devam eden betonarme sürekli sömeller yapılır. Bu sömeller plak, kiriş (düz ampatmanlı veya eğimli) yada tablalı kiriş şeklinde inşa edilebilir.

* Radye Temel: Radye Jeneral olarak da isimlendirilen u temeller, dolma zeminlerde yada emniyet gerilmesinin çok düşük olduğu ve temel zeminin fazlaca sıkışabilme özelliği gösterdiği veya temel duvarı ve kolonların birbirine çok yakın olması durumlarında uygulanır. Burada bina, zemini tamamen örten ve tersine çalışan bir döşeme üzerine oturtulur..

İnşaat mühendisleri karar versin.

Örneğin İnşaat Ruhsat Aşamaları çok karmaşık olup, bu ruhsat aşamaları belediyeden belediye değişmektedir!

1. İMAR ÇAPI ALIMI :
a. Belediyeye çap çıkarılması için dilekçe verilir.
b. Dilekçe ekinde tapu fotokopisi ve kadastro çapı krokisi bulunur.
c. Dilekçe ile birlikte bu belgelerin belediyeye verilmesi ve harç yatırılması karşılığında belediye imar işlerince imar çapı hazırlanarak parsel sahibine verilir.

2. ZEMİN ETÜT RAPORU :Parsel bazında zemin etüt raporu hazırlatılır.Jeoloji mühendislerince hazırlanır ve jeoloji mühendisleri odasınca onaylanır.

3. BELEDİYEYE RUHSAT MÜRACAT DİLEKÇESİ :
a. Dilekçe örneği belediyeden alınır.
b. SSK Bölge Müdürlüğünden sigorta numarası alınır.
c. Bölge Çalışma Müdürlüğünden imzalatılır.
d. Belediye Hesap İşleri , Emlak İşleri, Zabıta tarafından imzalanır.

4. İNŞAAT PROJELERİNİN HAZIRLATILMASI :
a. Mimari Proje : Mimar tarafından mimari proje hazırlatılır, Mimarlar Odasından onaylatılır, Mimarın Oda Sicil Numarası, Büro Tescil Belgesi ve numarası, Proje için alınmış Oda Belgesi istenir.

b. Statik Proje : İnşaat mühendisi tarafından Statik Proje hazırlanır.İnşaat Mühendisleri Odası tarafından Proje onaylanır, İnşaat Mühendisinin Oda Sicil Numarası, Büro Tescil Belgesi ve numarası , Proje için alınmış Oda Belgesi istenir.

c. Tesisat Projeleri : Makine Mühendisleri tarafından hazırlanır. Makine Mühendisleri Odasından onaylattırılır. Mühendisin Oda Sicil Numarası , Büro Tescil Belgesi ve numarası , Proje için alınmış Oda Belgesi istenir.

d. Elektrik Projeleri : Elektrik Mühendisleri tarafından hazırlanır. Elektrik Mühendisleri Odasından ve TEK ‘ten onaylattırılır. Mühendisin Oda Sicil Numarası, Büro Tescil Belgesi ve numarası, Proje için alınmış Oda Belgesi istenir.

5. FENNİ MESULLÜK ( YAPI DENETİMİ) :
a. Mimari için ; Mimarlar Odasından TUS alınır. ( Mimari Proje Teknik Uygulama Sorumluluğu)

b. Statik için ; İnşaat Mühendisleri Odasından TUS alınır. (İnşaat Projesi Teknik Uygulama Sorumluluğu)

c. Tesisat için ; Makine Mühendisleri Odasından TUS alınır . (Tesisat Projesi Teknik Uygulama Sorumluluğu)d) Elektrik için ; Elektrik Mühendisleri Odasından TUS alınır. (Elektrik Projesi Teknik Uygulama Sorumluluğu)

6. SIĞINAK KOMİSYON DENETİMİ : Mimari ve Statik Projeler ; Valilik Makamı Sivil Savunma Müdürlüğü Sığınak Komisyonundan Onaylattırılır.

7. BİNA ZEMİN APLİKASYONU : Projenin zemine aplikasyonu ile temelden su basman seviyesine kadar yapının yatay ve düşey konumunun belirlenmesi ile ilgili fenni mesuliyet Harita mühendisleri tarafından yüklenilir ve TUS belgesi Harita Mühendisleri Odasından alınır.

8. RUHSAT HARCI : Bütün proje ve işlemler tamamlandıktan sonra proje harçları bina alanlarına göre belediyece hesaplanır.

9. YAPI RUHSAT FORMU DOLDURULMASI : Yapı Ruhsatı parsel sahibi tarafından imzalanır. Vergi numarası ve Vergi Dairesi adresi yazılır , varsa yapı müteahhidinin hukuki durumu , kurum sicil nosu, bağlı olduğu vergi dairesi ve sicil nosu , sigorta sicil nosu , sözleşme tarih ve nosu, imzası, adresi alınır. Yine varsa şantiye şefi bilgileri alınır. Proje Müelliflerinin ve Teknik Uygulama Sorumlularının Ruhsat Belgesi üzerine imzaları alınır. Bütün imzalar ve bilgiler tamamlandıktan sonra Belediye İmar İşlerince YAPI RUHSATI Formu doldurularak yapı sahibine verilir.

Bürokrasi takibi ciddi bir iştir.

Kaynak: Anahtar Teslim İnşaat

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

1 Aralık’ta “ERP’nin Günümüzde Geldiği Son Nokta” Konulu Seminere Davetlisiniz

1 Aralık Çarşamba günü %100 WEB tabanlı Workcube ERP’nin düzenlediği “ERP’nin Günümüzde Geldiği Son Nokta” …