1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Ekim Ayında Güven Endeksi Hizmet ve Perakende Ticarette Arttı, İnşaatta Azaldı

Güven endeksi, ekimde hizmet sektöründe yüzde 1,5, perakende ticaret sektöründe yüzde 0,1 artarken, inşaat sektöründe ise yüzde 1,7 azaldı. Türkiye İstatistik Kurumu, ekim ayına dair bu endeksleri açıkladı.

Mevsim etkilerinden arındırılmış verilere göre, hizmet sektörü güven endeksi ekimde 114,2’ye, perakende ticaret sektörü 110,7’ye yükselirken, inşaat sektörü 86,3 seviyesine geriledi.

Hizmet sektöründe, ekimde bir önceki aya göre son üç aylık dönemde iş durumu yüzde 2,4, talep yüzde 1,7 ve gelecek üç aylık talep beklentisi yüzde 0,4 arttı. Perakende ticaret sektöründe ise son üç aylık dönemde iş hacmi-satışlar yüzde 1,3 azalırken, mevcut mal stok seviyesi yüzde 1,5 arttı; gelecek üç aylık iş hacmi beklentisi ise yüzde 0,4 yükseldi.

İnşaat sektöründe ise kayıtlı siparişlerde yüzde 4 gerileme görüldü, ancak gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi yüzde 0,3 artış gösterdi. Bu veriler, sektörel dinamiklerin dalgalı bir seyir izlediğini ve genel ekonomik görünümde farklılıklar olduğunu ortaya koyuyor.

Hakkında: SerMimar

Osmanlılarda mimarbaşı, SerMimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak SerMimar'ın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

İnşaat Malzemesi Üretiminde Artış Temmuz 2024

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun Temmuz 2024 sonuçlarına göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi bu yılın …